mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes140

Online : 2
Vaša IP : 54.172.95.106
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

6.-7.4. Federal cup, PoolSTar Topoľčany

7.4. Kanianske biliardové hry, 4. kolo, hra č.9

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 45/2019
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 11 November 2019 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

uplynulý víkend bol biliardovo bohatý – dokonca nečakane aj pre mňa. Hrali sa MSr seniorov, hra č.9 dvojíc. Tiež bol na programe snookrový Champion of champions.

 

MSr seniorov v hre č.9 dvojíc, Ružomberok, 12 dvojíc

Tu som sa ocitol viac-menej náhodou – mali sme úplne iný plán, rodinný výlet na festival LIFE! do Brna, ale napokon sme ísť nemohli – rozhodlo sa o tom vo štvrtok a tak až vo štvrtok poobede som na poslednú chvíľu začal hľadať parťáka – napokon to bol Jozef Vágai. Turnaj začal v troch 4-členných skupinách, my sme prvý zápas hrali proti Baranovi s Lukacsom a po kostrbatom výkone sme prehrali 4:5. Keďže postupovali všetci a toto bol len prvý zápas, povedali sme si, že sa ešte len rozohrávame a to lepšie ešte príde. V druhom zápase sme hrali cca rovnako, ale podarilo sa nám vyhrať proti dvojici Kohútka-Sadloň 5:3. V poslednom zápase skupiny sme hrali proti dvojici Potaš-Hámor, no a keď som videl, že Baranovi s Lukacsom dali 5:0, tak som začal mať obavy – Roman Hámor mi však hovorí, že mali šťastie. No ale keď sme začali hrať, tak som pochopil, že to nebolo o šťastí, takto nejako majú vyzerať dvojice, krásne, plynulo, s minimom chýb – prehrali sme 1:5 a ja som si pomyslel, že ak budú chalani takto hrať, tak ich nikto nezastaví...

Do jednoduchého KO sme teda postúpili, však ako všetci a žreb nám prisúdil dvojicu z našej skupiny – opäť sme hrali proti Kohútkovi so Sadloňom a opäť sme hrali tak kostrbato, chvíľami dobre, chvíľami mizerne, ja som nedal 2 deviatky, z toho jednu ľahkú a jednú primitívnu (normálne ich dám 100 po sebe...), tak sme prehrávali 2:4, 3:5 aj 5:6. Vyrovnali sme ale, a potom prišlo niečo, na čo vôbec nie som hrdý a chápem, ako sa naši súperi cítili – z rozstrelu mi totiž padlo eso...

Vo štvrťfinále sme nastúpili proti dvojici Tomčo-Rusko a tentoraz sme začali dobre, viedli sme 2:0 aj 3:1, aj vďaka tomu, že Julovi až prapodivne padali biele. Potom bolo 3:3, Julovi opäť padla biela, tentoraz s deviatkou, viedli sme aj 5:3 a vtedy to prišlo – konečne sme zahrali celú hru, ako sme chceli, všetky gule rýchlo, presne – až na nahrávku z osmičky na deviatku, ktorá Jozefovi o kúsok nedošla a ja som nie ľahkú deviatku o kúsok nedal – namiesto 6:3 bolo 5:4, o chvíľu potom už 5:6. Vyrovnali sme síce, opäť som rozbíjal, ale eso tentoraz nepadlo a keď som nedal neľahkú štvorku nepočujúc Jozefa, že ma ešte brzdí, bolo po zápase, chalani stôl dohrali a vyhrali teda 7:6.

V ďalších štvrťfinále Potaš s Hámorom jasne zdolali Dóku s Moravčíkom 7:1, Bystrici zabezpečili dve medailové sady Mažári s Pocklanom, ktorý 7:6 zdolali dvojicu Zaiček-Mikuška, a posledným semifinalistom bol dvojica Pindiak-Gubiš, ktorá zdolala Barana s Lukacsom 7:3.

V semifinále bystrické dvojice prehrali – Potaš s Hámorov zdolali dvojicu Mažári-Pocklan 7:3 a Pindiak-Gubiš Tomča s Ruskom 7:2.

Vo finále to bolo tiež jednoznačné, Potaš s Hámorom potvrdili môj odhad zo začiatku turnaja, vyhrali s dvojicou Pindiak-Gubiš hladko 7:2 a vyhrali titul. Myslím, že jednoznačne a zaslúžene, celkové skóre 36:10 v 6 zápasoch hovorí za všetko. Blahoželám, rovnako tak všetkým, čo sa dostali na bedňu :-)

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Champion of champions, Coventry

Výberový turnaj pre 16 hráčov skončil famóznym finále medzi Robertsonom a Trumpom. Za stavu 8:8 mal šancu Robertson, keď Trump už potreboval snooker – a ten aj získal na modrej guli, potom všetky 3 farebné dohral. V ďalšej hre to bolo naopak – Trump už pomaly oslavoval víťazstvo, keďže Robertson už potreboval snooker, ale aj on ho získal, na poslednej červenej, frame dotiahol do remízy a napokon ho uchmatol na prenastavenej čiernej, potom ako Trump nedal ťažkú popri mantineli. No a v rozhodujúcej hre Robertson schoval všetku gule na stole (total clearance) a nábehom 137, jeho piatym century breakom v zápase. zápas rozhodol. Za výhru získal 150000 libier a hovoril, že to bol najlepší zápas, v akom hral. Nečudo, aj Trump prispel k vysokej kvalite – napríklad 3 century breakami po sebe – ale ani to nestačilo.

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Ďalší program:

V sobotu 16.11. a v nedeľu 17.11. sú na programe MSr Juniorov v hrách č.9 a č.10 v Ružomberku. V nedeľu 17.11. je konečne aj ďalšie kolo Kanianskych biliardových hier, hrá sa hra č.8 a snooker. O týždeň neskôr v sobotu 23.11. sú na programe MSr dvojíc v hre č.9 v Bratislave (LAVOS).

 

Posledná úprava Pondelok, 11 November 2019 09:17
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok