mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes35

Online : 5
Vaša IP : 18.226.251.68
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 37/2019
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 10 Jún 2019 00:00

doplnené 30/9

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

opäť bohatý týždeň, tentoraz aj na turnaje, čo sledujem, ale času na písanie málo a ani som na žiadnej z týchto akcií nebol. Takže len tak stručne.

Slovenský pohár, 6. kolo, hra č.8, 27 hráčov

Povedal by som, že nečakane celkom málo hráčov... Turnaj bol ale zaujímavý, s nie celkom očakávanou koncovkou - aj keď zase nemožno povedať, že by to bola úplná senzácia. Ale po poriadku - do štvťfinále z vyhratej strany postúpili Polách, Tarina, Janík a Kováč, z prehratej strany po tesných výhrach 6:5 naši Kubán (s Brázdilom) a Krovina (s Fukom), rovnako po výhre 6:5 aj Koles (s Plhákom), posledným do partie bol Milan Mrva (6:3 s Husákom). Vo štvrťfinále Kováč porazil Kubána 6:3, Koles Janíka 6:4, Krovina Tarinu 6:5, a Polách Mrvu 6:2. V semifinále po Krovina zdolal Polácha 6:4, a Koles Kováča 6:3. Vo finále potom najtesnejším výsledkom 6:5 Krovina zdolal Kolesa a po dlhšej dobe dosiahol na výhru v SP.

Kompletné výsledky nájdete TU

Snooker - Evergrande China Championship, Guangzhou, Čína

Z výhry na turnaji sa tešil Shaun Murphy, určite aj z prize money vo výške 150000 libier. A o to viac, že ťahal sériu 6 prehratých finálových zápasov po sebe, a to už od roku 2017, keď vyhral Gibraltar Open. Minulú sezónu mal mizernú, podľa vlastných slov najhoršie v kariére, ale tento rok hrá opäť dobre, čoho výsledkom sú 3 finále v rade, a konečne aj výhra. Ani táto však nebol zadarmo, hoci za stavu 9:5 by už jeden nejakú drámu neočakával. Stalo sa, Mark Williams vyrovnal na 9:9 a Murphy hovoril, že za tohto stavu už takmer ani nemohol dýchať a videl rozmazane... Napriek tomu zahral 69 bodový nábeh, ktorý sa napokon ukázal ako rozhodujúci.

Kompletné výsledky nájdete TU

Ďalší program:

V už od piatka 4.10. a potom aj v sobotu a nedeľu sú na programe MSr Seniorov postupne v hrách č.8, č.9 a č.10. - a to všetko v Trenčíne. O týždeň neskôr, sú v sobotu na programe nižšie ligové súťaže, konkrétne 10.kolo REBILD, ako aj Eurotour v rakúskom Klagenfurte (už od štvrtka 10.10.). No a v nedeľu 13.10. plánujeme aj 4. kolo Kanianskych biliardových hier, mala by sa hrať hra č.10 a snooker - zatiaš ale bez záruky, herňa sa stále prerába - dám včas vedieť, či áno, a či nie.

 

doplnené 23/9

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

uplynulý týždeň bol tiež biliardovo bohatý – ale na udalosti, ktoré sledujem pomenej - ako Rebild, alebo Best of East. Ale aspoň pár slov k Best of East, keďže sme tam mali aj Slovenské zastúpenie, hoci to bolo dosť ďaleko, až v Bulharskom Petrichu. Naše (myslím slovenské) zastúpenie bolo Enrik Tenk (65. miesto) a Zdenko Lisík s Jakubom Koniarom, ktorí obaja postúpili zo skupiny, ale prehrali v 32ke a skončili na 17. mieste. Jakub prehral s Bulharom Simeonovom 3:7, Zdenko z Albáncom Dylim 1:7. Turnaj bol zaujímavý aj tým, že to je jeden z mála Best of East, na ktorom nedominovali Poliaci - v 16tke boli len štyria, v osmičke len dvaja a v semifinále len jeden, Turkowski, ktorý tam prehral s domácim Georgievom 4:7. V druhom semifinále narazili na seba dvaja Albánci, Lamonit zdolal Zaju 7:6. Turnaj napokon skončil domácou radosťou, Georgiev zdolal Labinota 7:5. Kompletné výsledky nájdete TU

Ďalší program:

V sobotu 28.9. je na programe ďalší Slovenský pohár – 6. kolo v Bratislave (LAVOS). Bude sa hrať hra č.8. O týždeň neskôr, už od piatka a potom aj v sobotu a nedeľu sú na programe MSr Seniorov postupne v hrách č.8, č.9 a č.10. - a to všetko v Trenčíne.

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

uplynulý týždeň bol biliardovo bohatý – hralo sa 5. kolo SP v Trenčíne a v Číne sa hral pozývací snookrový Shanghai Masters

Slovenský pohár, 5. kolo, hra č.10, 36 hráčov

Po dlhej dobe bezbiliardovej (tágo som v ruke držal naposledy niekedy v júni) som už mal neodolateľnú chuť na biliard, a keďže aj doma bolo všetko biliardu naklonené, resp. nič nebránilo mojej účasti, vybral som sa po dlhej dobe na pohár aj ja.

V 1. kole som hral proti Kollárovi – do stavu 2:2 sme hrali obaja dosť biedne, problém bol dať aj 2 gule po sebe, ale potom som sa rozbehol a vyhral 6:2. Za odmenu som nastúpil proti Jarovi Poláchovi – a hral som až pre mňa nečakane dobre, najlepšie za dlhú dobu – minimálne za 3 mesiace :-) Jaro vyhral o rozstrel a ujal sa vedenia 1:0. V druhej hre to vyzeralo na 2:0, ale Jaro nedohral a ja áno. Potom Jaro využil svoj rozstrel – 2:1, ja z môjho čistá hra – 2:2. Jaro na 3:2, ja zase čistá na 3:3, Jaro 4:3 – ja od rozstrelu až po sedmičku, ľahkú, ktorú som však vyklepal a bolo po zápase – Jaro dohral a čistá... Aj takto môže jedna chyba rozhodnúť zápas – a nie, vôbec netvrdím, že by som vyhral, ale mohlo to byť aspoň o kus zaujímavejšie :-) Potom nasledovala moja prvá skúsenosť s hrou proti handikapovanému športovcovi – hral som proti Petrovi Šelingovi. Zrazu som hral úplne inak, nedal som 2 desiatky a bolo 1:3. Mohlo byť aj horšie, lebo v ďalšej hre som dal sedmičku s bielou, ale Peter nedohral a „hodil mi záchranné lano“. Neodmietol som, a napokon som zápas nejako, ale veľmi kostrbato, otočil na 6:3. Musím však vyjadriť môj obdiv, ako títo chlapi hrajú – máte môj rešpekt! Potom som nastúpil proti Romanovi Michalíkovi a keďže som pokračoval v nemastnom-neslanom prejave, dostal som príučku v podobe prehry 6:2 – a Roman hral pekne. Tak som sa spokojne pobral domov, dobre som si zahral, aj keď to mohlo byť o čosi lepšie.

Inak to bol turnaj zaujímavý – napr. Janík prehral s Roškom 5:6 už v 2. kole (v rozhodujúcej hra na 3 chyby) a potom mi hovoril, že ak chce postúpiť, musí vyradiť celú dynastiu Šoltisovcov, ale že dnes sa na to necíti. Najprv hral proti Michalovi a veru mal pravdu – teda takmer. Videl som stav 5:2 pre Michala a keď som Adam potom videl motať sa v herni, tak mu hovorím, že mal teda pravdu. Prekvapil ma, že je time za stavu 5:5. Tak som dopozeral rozhodujúcu hru, ktorú mal už jasne ukončenú Michal, ale nečakane pokazil ľahkú guľu na konci a daroval víťazstvo prekvapenému Adamovi. Toho to natoľko povzbudilo, že potom vyhral aj s Paľom Šoltisom, Konárikom a Zdenkom Lisíkom a dostal sa do štvrťfinále...

Tam už z vyhratej strany čakali Koniar, Lang, Polách aj výborne hrajúci Mattia Scodinu, z prehratej sa ešte pridali Milan Mrva, Krovina a Tarina. V samotných štvrťfinálových zápasoch Koniar zdolal Janíka 7:2, Lang prehral s Mrvom 6:7, Scodinu porazil Krovinu 7:5 a Polách Tarinu 7:4. V semifinále nemal Koniar veľa práce s Mrvom (7:2), zato Scodinu Polácha potrápil, ale napokon prehral 5:7. Vo finále vyhral Jakub v pomere 7:3.

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Shanghai Masters, Čína, 24 hráčov

Tento pozývací turnaj je pre 24 hráčov – top 16 z aktuálneho dvojročného rebríčka, potom ďalší 4 hráči čínskeho pôvodu, dvaja z CBSA China Tour a poslední dvaja z China’s Amateur Masters. Turnaj vyhral už tretí krát v rade Ronnie O’Sullivan, ale tentoraz to bolo so šťastím – vo štvrťfinále prehrával s Kyreno Wilsonom už 1:5 v zápase do 6... Zápas však otočil a napokon teda vyhral celý turnaj a získal víťazný šek na 200000 libier.

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Ďalší program:

V sobotu 21.9. sú na programe nižšie ligové súťaže – 9. kolo Rebild. O týždeň neskôr v sobotu 28.9. je na programe ďalší Slovenský pohár – 6. kolo v Bratislave (LAVOS). Bude sa hrať hra č.8

Posledná úprava Pondelok, 30 September 2019 09:23
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok