mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes93

Online : 1
Vaša IP : 52.90.50.252
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

6.-7.4. Federal cup, PoolSTar Topoľčany

7.4. Kanianske biliardové hry, 4. kolo, hra č.9

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 23/2019
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 10 Jún 2019 00:00

doplnené 9.9.

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

aj tentokrát len krátko, ale na budúce už toho bude asi viac, keďže v sobotu 14.9. je na programe 5. kolo Slovenského pohára - a verte - neverte, ja sa naň chystám :-)

A ešte okrajovo spomeniem, že minulý týždeň sa hrali Majstrovstvá sveta v disciplíne, ktorú aj u nás v Kanianke hrávame - 6 red snooker. Turnaj dospel do škótskeho finále, v ktorom Maguire zdolal Higginsa 8:6 a pripísal si prvú individuálnu cenu po 5 rokoch. Kompletné výsledky nájdete TU. Koľko vyhral vám nepoviem, lebo ceny sú uvádzané v mne veľmi vzdialenej mene - bahtoch :-) Ale no dobre teda, sú to 4 milióny bahtov, čo je približne 106000 libier - myslím, že slušná odmena.

Ďalší program:

V sobotu 14.9. je na programe 5. kolo SLovenského pohára, hrá sa v Trenčíne a hra č.10. O týždeň neskôr sú na programe nižšie ligové súťaže, konkrétne 9. kolo REBILD, ako aj Best of East v Bulharskom Petrichu.

 

doplnené 20.8.

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

len krátka správa, pripomenúť sa, že stále občas myslím aj na biliard, aj ho sledujem (a že sa toho udialo veľa), len nemám čas o ňom písať. Takže zatiaľ len nový kalendár na 2. polrok a sľub, že sa polepším :-)

Ďalší program:

V sobotu 31.8. aj 7.9. sú na programe nižšie ligové súťaže

doplnené 24.6.

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

opäť bohatý víkend to bol, hlavne dome. Hrali sa 4. kolo Senior cupu v Trenčíne, a EEBC Junior cup v Ružomberku.

Senior cup 4. kolo, hra č.9, Trenčín, 19 hráčov

Po dlhej dobe som sa opäť vybral na Senior cup - prinútili ma kvalifikačné podmienky na seniorské MSr na jeseň, na ktoré som chcel ísť. Toto bola moja posledná šanca ich splniť, a tak som musel ísť... Na rozohratie si viem v 1. kole predstaviť aj niekoho iného, ako Peťa Mikušku, ale čože si už navyberám... Začal som celkom dobre, využil pár Peťových chýb, nejaké kombo a viedol som 4:1. Potom so sa tradične zasekol, začal robiť zmätky, Peťo prestal robiť chyby a bolo hneď 4:5. Za tohto stavu išiel Peťo aj na deviatku, ja som sa už dvíhal, že mu idem ruku podať, lebo bol z kategórie primitívnych - Peťo ju však na moje nemalé (a svoje asi ešte väčšie) nedal... Ale to by som nebol ja, aby som požičané nevrátil, a to hneď v najbližšom termíne - za stavu 5:5 som sa dostal na stôl, dohrával, ale na osmičku som si nenahral dobre - no na potopenie gule áno, ale na nahrávku na deviatku nie. Tá bol asi 30 cm od jamky na krátkom mantineli, ale nedalo sa nahrať na tú dobrú stranu, za ňu, ale len ku nej - ani vrchom, ani spodkom... Napokon som urobil to najlepšie, čo sa dalo - pre Peťa - čiernu som dal a biela sa došuchtala do tej jamky, pri ktorej bola deviatka... V ďalšom kole som hral s p. Bilichom, vyhral som 6:1, potom s Peťom Bobolom, vyhrával som 4:1, či koľko, keď si Peťo zobral time, a vrátil sa ako vymenený - 2 také pekné hry ako z učebnice mi potom zahral, radosť pozerať. Mal som čo robiť, aby som, horko-ťažko vyhral 6:4. Potom ďalší Peter, tentoraz Balík z Malaciek, ktorý mi to trochu uľahčil - polku mi daroval svojimi, cca polku som si uhral sám a za pol hodinku bolo 6:0. Touto výhrou som sa dostal z prehratej strany do štvrťfinále, spolu so mnou aj domáci Roško, Sadloň a Mikuška, z vyhratej strany nás čakala v podstate očakávaná zostava Lisík, Sedmín, Zaiček a Šarmír. Ja som si tradične vytiahol Zdenka a neviem prečo, ale už tradične som hral hlboko pod priemer, miestami až trápne. Vyhral som prvú hru, potom dlho nič, za stavu 4:1 mi Zdenko daroval hru, keď mu z čiernej z nemožného uhla padla do stredu biela a potom opäť nič - 2:6 a hádam to bude lepšie nabudúce, trebárs na MSr, kde som sa touto účasťou kvalifikoval, a hádam sa mi aj podarí prísť. V ostatných zápasoch v domácom derby Sedmín zdolal Roška tesne 6:5, Šarmír prehral s Mikuškom 3:6, hoci viedol 3:1, Zaiček porazil Sadloňa 6:4. Semifinále boli obe jasné - Zaiček zdolal Mikušku 6:2 a Lisík Sedmíka 6:1. O čosi vyrovnanejšie bolo finále, tentoraz Zaiček porazil Lisíka 6:3

Kompletné výsledky nájdete TU

EEBC Junior cup, hra č.9, Ružomberok, 17 hráčov

Medzinárodný turnaj EEBC bol prekvapivo bez poľských hráčov (aspoň pre mňa), aj tak však bolo prítomných 5 krajín - najpočetnejšie zastúpenie mala ČR (8), potom naši so 4 hráčmi, 3 Bulhari a po jednom pretekárovi z Maďarska a Ukrajiny. Najprv sa hrali skupiny po 4-5 hráčov, pričom všetci postúpili ďalej, výsledky sa použili na nasadzovanie. Potom sa hral pavúk, single KO do 9. Najviac sa darilo našim, keď sa vo finále stretli Mrva so Šoltisom, Kristián vyhral 9:4. Na treťom mieste skončili Bulhar Divlev (v semi s Kristiánom 4:9) a Ukrajinec Moroz (v semi s Michalom tiež 4:9).

Kompletné výsledky nájdete TU

Ďalší program:

V sobotu 29.6. sú na programe už len povinné ligové dohrávky a ide sa dovolenkovať, vrátane mňa, takže sa na nejakú dobu odmlčím. Ak však na niečo zaujímavé narazím, tak sa ozvem :-)

 

doplnené 17.6.

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

opäť bohatý víkend to bol. Doma sa hrali nižšie ligové súťaže, ale my sa pozrieme na Eurotour, ktorý sa hral v rakúskom St. Johanne a kde sme mali bohaté zastúpenie.

EUROTOUR, St. Johann, 195 hráčov a hráčok

Vo výsledkovej listine som ako zvyčajne hľadal slovenskú vlajku a pri nej som očakával meno Jakuba Koniara, s prekvapením som však narazil na Kristiána Mrvu, potom na Zdenka Lisíka, aj Milana Mrvu a napokon popri Jakubovi aj Enrika Tenka. Najmenej sa darilo práve Enrikovi, ktorý prehral oba svoje zápasy. Milan Mrva vyhral 1 zápas, rovnako tak Zdenko Lisík, Kristián Mrva vyhral zápasy dva a najviac sa opäť darilo Jakubovi, ktorý sa dostal do 32ky, kde tesne prehral s Holanďanom Bijsterboschom 7:9. Turnaj vyhral Albánec Eklent Kaci, ktorý zdolal Joshuu Fillera, na 3. mieste skončili Ralf Souquet a Grék Giallourakis.

Kompletné výsledky nájdete TU

No a TU nájdete aktuálny rebríček - akurát že asi nie je až taký úplne aktuálny...

Ďalší program:

V sobotu v sobotu 22.6. sú na programe EEBC junior cup v Ružomberku a 4. kolo Senior cupu v hre č.9 v Trenčíne. O týždeň neskôr v sobotu 29.6. sú na programe už len povinné ligové dohrávky a ide sa dovolenkovať :-)

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

bohatý víkend za nami, jeho hlavnou a vlastne aj jedinou udalosťou bol záver Extraligy, ktorá sa dohrala v sobotu a v nedeľu v Ružomberku.

 

Extraliga, 5.-7. kolo, Ružomberok

My sme sa pôvodne chystali ísť do Ružomberka zabojovať o záchranu, hoci sme mali už len tenoretickú šancu, keď nám ani 2 výhry v riadnom hracom čase nemuseli stačiť. Výpočty sme mohli dať nabok, keď cez týždeň vysvitlo, že naša hlavná opora Peťo Leitman nemôže ísť a tak sme išli aspoň dvaja s Filipom Foltánom, nech nie je úplná hanba...

V takomto zložení sme teda prehrávali hneď 0:3... V prvom zápase sme nastúpili proti Alpii Martin, Filip osmičku, ja deviatku. Ja som dohral prvý, keď sa mi podarilo otočiť zápas s Jojom Lisíkom z 2:4 na 7:4, Filip prehral smolne s Marekom Potašom 6:7, keď za stavu 6:6 si tesne nepredpripravil poslednú farebnú, následne ju nedal, Marek ho začil a Filip po zápise Marekovou guľou zhodil čiernu (inak aj Marek dal čiernu v priebehu hry, hneď v prvej). Dvojice v hre č.10 sme potom s Lisíkovcami prehrali už ani neviem koľko, bolo 3:3 a sa mi vidí, že sme už nebodovali. Takže 1:5.

Potom sme hrali proti Elite Bratislava, a napriek tomu, že na nás nepostavili Jakuba Koniara, neuhrali sme nič... Aj keď Filip hral proti Lukášovi Kováčovi výborne, ale doplatil na to, že až v troch hrách nedal čiernu a prehral 4:7. Ja som s Romanom Michalíkom viedol 4:1 (a dovtedy pokračoval v dobrej hre so zápasu s Jojom Lisíkom), ale potom prišiel zásek, Roman začal hrať pekne a od stavu 5:5 ma dorazil dvomi ale že parádnymi deviatkami, v štýle železní nervy :-) Vo dvojiciach nás Vlado Tarina s Adamom Janíkom k ničomu do stavu 6:0 nepustili, potom poľavili, znížili sme na 6:2, ale viac sme už nespravili – a tak ďalších 0:6...

Potom sme chceli ešte predohrať zápas s Ružomberkom, ale chalani sa chceli sústrediť na zápas s našimi Internacionálmi, lebo keďže porazili Lavos po predĺžení, mali v prípade výhry nádej na 3. miesto. To sa im opäť po predĺžení podarilo a keďže Internacionáli porazili v nedeľu Lavos 4:3pp, Ružomberok napokon tretí aj skončil.

Titul získali bez straty bodu hráči Komárna, ktorí v nedeľu zdolali Elite, zároveň s nami vypadli hráči Prešova, ktorí v priamom súboj nestačili na Alpiu Martin

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Ďalší program:

V sobotu 15.6. sá na programe nižšie ligové súťaže. O týždeň neskôr v sobotu 22.6. sú na programe EEBC junior cup v Ružomberku a 4. kolo Senior cupu v hre č.9 v Trenčíne.

Posledná úprava Pondelok, 09 September 2019 07:52
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok