mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes64

Online : 5
Vaša IP : 44.221.83.121
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

6.-7.4. Federal cup, PoolSTar Topoľčany

7.4. Kanianske biliardové hry, 4. kolo, hra č.9

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 02/2019
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 14 Január 2019 00:00

vložené 21.1.2019

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

tentoraz len stručne. Niežeby nebolo o čom písať, času nieto a ani som nikde nebol, že by som sprostredkoval osobné zážitky - leda tak z Malino Brda, ak by mal niekto záujem :-)

Challenge tour 06, 1. kolo, hra č.9, 56 (!) hráčov a hráčok

Nech sa páči, po 61 hráčoch na 1. kole pohára teraz 56 na Challenge tour, veľmi pekne, len tak ďalej :-) Turnaj vyhral Mattia Scodinu - zaslúžene, aj keď sa až veriť nechce, že v jednoduchom KO neprehral ani jedinú hru (postupne 5:0 proti Gajancovi, Feketemu a vo finále proti Jamriškovi - čiže nie úplne jednoduchým súperom). Na treťom mieste skončili Fekete a Kuník.

Kompletné výsledky nájdete TU

Snooker Masters, Alexandra Pallace, Londýn

16 najlepších hráčov podľa rebríčka sa tradične zišlo na jednom z Tripple Crown podujatí (UK Championships, Masters a Majstrovstvá sveta). Až do finále úplne hladko prešli Judd Trump a Ronnie O'Sullivan. Finále malo prekvapivo jednostranný priebeh, keď najmä prvá session vôbec nevyšla Ronniemu. Naopak Trump hral kombinácie, ťažké gule, výborné istoty - všetko mu vychádzalo a tak po prvej session bolo 7:1 pre Trumpa. Druhá session bola vyrovnanejšia, Ronnie zahral aj 2 century breaky, ale náskok Trumpa bol priveľký a tak Trump dotiahol zápas s prehľadom do víťazného konca v pomere 10:4 a vyhral svoj prvý Masters.

Kompletné výsledky nájdete TU

Ďalší program:

V sobotu 26.1. začínajú ligové súťaže – nižšími súťažami, Extraliga začína o týždeň neskôr v sobotu 2.2. spoločným dvojkolom v LAVOSe Bratislava.

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

na úvod roka vám všetkým, a najmä tým, ktorým som nestihol potriasť rukou na Slovenskom pohári, všetko dobré v Novom roku, pevné zdravie, veľa úspechom v pracovnom, aj osobnom živote, ako aj našej spoločnej záľube – dobrý strk! Je za nami ďalší veľmi pestrý a bohatý víkend, na to, že bol prvý biliardový v tomto roku, hádam až priveľmi :-) Teda aspoň pre mňa - v sobotu som sa vybral na 1. kolo Slovenského pohára a v nedeľu sa u nás hralo 1.kolo tohto ročníka Kanianskych biliardových hier.

 

Slovenský pohár, 1. kolo, LAVOS Bratislava, 61 hráčov

Pomaly už tradične na 1. kole veľká účasť, dokonca aj medzinárodná, keď prišlo pár hráčov zo susedného Česka. Na začiatku novoročný príhovor prezidenta SBiZ p. Koniara, odovzdávanie cien za uplynulý rok, ako aj pamätných plakiet, udelených pri príležitosti 25. výročia založenia SBiZ – skrátka milá slávnosť na úvod. Potom sa začalo hrať, na moje milé prekvapenia, na to koľko nás bolo, a ako neskoro po slávnosti sa začalo hrať, to išlo veľmi dobre. Ja som si veľmi nezahral – síce som v 1. kole vyhral so Štefanom Holakovským 6:0 (vďaka aj dobrej hre, aj troche šťastia (nedáš-zašiješ), aj nie veľmi sústredenému Štefanovi, ako mi po zápase vysvetlil), potom som však začal hrať úplne mizerne a prehral som následne s mladším Šoltisom 4:6 a na prehratej strane so Žalmanom 0:5 – na Davida by mi neviem, aká hra stačila – to by som asi musel hrať A+++, to je momentálne tak raz za rok...

Po dlhej dobe bol aj Peťo Leitman, a napriek slabšej hernej praxi sa nestratil. Najprv mal česť si zahrať s Csongorom Kassaiom, vyhral 6:1. Potom mu nevyšiel zápas s Tarinom a prehral 1:6. Na prehratej strane však postupne vyhral s Feketom 5:2, rovnako tak s ďalším Malačanom (dobre som to vyskloňoval?) Honzom, a napokon o postup do 16tky aj s Konárikom, hoci len najtesnejšie 5:4. V 16tke si však vytiahol Jara Polácha, a stačilo pár chýb a bolo po zápase, lebo Jaro chyby nerobil. Do 16tky sa naopak nedostal Tomáš Krovina, ktorý najprv prehral s Gajancom 2:6 a na prehratej strane o postup do 16tky s Rišom Husákom 3:5 (popri tom samozrejme aj niečo povyhrával). Najďalej sa tak dostal Mišo Kubán, ktorý išiel do 16tky po vyhratej strane a tam porazil Kristiána Mrvu 6:3. Zastavil ho až vo štvrťfinále Lukáš Kováč po výhre 6:1. V ostatných štvrťfinále sa vytrápil Jakub Koniar s Admamom Janíkom 6:5, čo bol do finále jeho jediný tesný zápas, Michal Hajdúch zdolal Michala Fuku 6:4, a Jaro Polách Marinána Brázdila 6:2.

V semifinále Jaro zdolal Lukáša 6:3 a Jakub Michala 6:2.

Finále skončilo výhrou Jakuba 6:4

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Kanianske biliardové hry, 1. kolo

Hra č.9, 8 hráčov

Na moje prekvapenie sa nás v mizernom počasí zišlo 8 – asi preto, že v tom počasí sa iné ako hrať biliard ani nedalo :-) Takže som rád aj za tých 8 hráčov a že sme vôbec hrali...

A aby sme si zahrali, hrali sme každý s každým – čo bola asi riadna blbosť, lebo na konci som mlel už z posledného, vlastne aj s Peťom – po tej sobote sme toho mali naozaj viac ako dosť. Popravde, nepamätám sa, že by som mal z biliardu svalovicu – ale teraz mám, a poriadnu...

K výsledkom – bez prehry vyhral Peťo Leitman, Filip Foltán bol druhý s 1 prehrou ja tretí s 3 prehrami, keď okrem Peťa s Filipom som prehral aj s Braňom Veisom, ktorý hral proti mne dobre – highlight bol jeden frame, kde bol po rozstrele zašitý na jednotku a tak hral push, ktorý mu nevyšiel a zašil sa, tak som ho nechal hrať – Braňo jednotku skočil a dal (a to nebola nejako pri jamke) a celý stôl parádne dohral. To bola fakt hra do televíznych zostrihov :-) Potom sme sa smiali, že to nebola nehoda ten push, ale push to jump :-)

 

Snooker, 7 hráčov

Aby nám nebolo málo, aj snooker sme si dali každý s každým. Aj tu bez prehry vyhral Peťo Leitman, druhý skončil s dvomi prehrami Jojo Jantoška a tretí s rovnakou bilanciou ja – o poradí rozhodol vzájomný zápas, v ktorom Jojo vyhral o čiernu tým, že je dal haluškou cez 2 mantinely...

 

Ďalší program:

V sobotu 19.1. je na programe Challenge Tour 06 – 1.kolo hra č.9 – K8 Trenčín, o týždeň neskôr, v sobotu 26.1. začínajú ligové súťaže – nižšími súťažami, Extraliga začína až o týždeň neskôr.

Posledná úprava Pondelok, 21 Január 2019 14:36
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok