mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes83

Online : 4
Vaša IP : 3.145.206.169
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 49/2018
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 10 December 2018 00:00

doplnené 16.12.

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

cez víkend sa hral Slovak Masters cup 2018 v Ružomberku a začali aj MS v hre č.9 v katarskej Dohe. Poďme sa pozrieť, ako to dopadlo

Slovak Masters cup 2018, 8 hráčov, Ružomberok

8 najlepších hráčov rebríčka sa zišlo na Masters v Ružomberku. Teda ani nie - Jakub Koniar je na MS v Dohe, a Jaro Polách tiež nebol. Aj my sme mali zastúpenie, dokonca dvojité - Tomáš Krovina aj Michal Kubán. A čo čert nechcel (a to som tam ani nebol...), obaja sa dostali do jednej skupiny. Dokonca aj obaja vyhrali 2 zápasy, ale taký bol aj tretí do partie - Lukáš Kováč. No a nepostupujúcim bol napokon Michal Kubán. V druhej skupine bola podobná situácia, tiež traja hráči po 2 výhry - s touto bilanciou postúpili Kristián Mrva a Marcel Konárik, nepostúpivším bol Balazs Koles. V semifinále vyhrali obaja hráči z prvej skupiny - Krovina porazil Konárika 9:4 a Kováč Mrvu 9:5. Vo finále sa teda konala odveta zápasu zo skupiny - tam vyhral Krovina 9:5, vo finále sa Lukášovi podarilo Tomášovi prehru vrátiť a turnaj tak vyhral.

Kompletné výsledky nájdete TU

MS v hre č.9, Doha, Katar 128 hráčov

Prvý raz aj so slovenskou účasťou - Jakub Koniar sa kvalifikoval cez celkový rebríček EUROTOURu. Na samotných MS sa mu však nedarilo - no, to je relatívny pojem. Nevyhral ani zápas, ale v 1. kole hral proti Kazakisovi, ktorý ešte pred týždňom hral za družstvo Európy v Mosconi cupe. Jakub prehral tesne 8:9. Na prehratej strane hral potom proti Ko Ping Hanovi z Taiwanu - a prehral hladko 4:9. Obaja jeho súperi napokon z tejto skupiny postúpili do 64ky.

Prvú časť, 2KO 128 so 64 postupujúcimi nájdete TU

Jednoduché KO od 64 nájdete TU

Ďalší program

v sobotu 22.12. bude v Trenčíne Challenge tour v hre č.9 dvojíc. A potom už Vianoce a koniec roka. Neviem, či ešte budem mať čas písať, tak vám už rovno poďakujem za sledovanie počas celého roka. A želám pokojné, hojné a požehnané Vianoce, a do nového roku 2019 všetko najlepšie, pevné zdravie a veľa úspechov. Aj v našom obľúbenom športe :-)

 

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

ďalší veľmi pestrý a bohatý víkend, vlastne celý týždeň. Vo svete sa hrali 2 veľké udalosti – MOSCONI CUP a UK Championships v snookri, a v nedeľu sa nás konečne nazbieralo dosť a tak sme mohli odohrať posledné kolo tohto ročníka Kanianskych biliardových hier.

 

Kanianske biliardové hry, 10. kolo

Hra č.9, 10 hráčov

Po mizérii na posledných 2 kolách, ktoré sa pre nezáujem ani neuskutočnili (prvý krát v histórii) bolo 10 hráčov potešujúcou skutočnosťou. Hrali sa 2 päťčlenné skupiny každý s každým do 5, prví 4 postúpili do štvrťfinále, kde sa už hralo jednoduché KO. A skupinu vyhral Peťo Leitman bez prehry, druhý som bol ja s jednou, tretí Vilo Slávik s dvoma a postúpil aj pod dlhej doba sa zjavivší Jursa. V B skupine to bolo vyrovnanejšie – prvý bol Paľo Matlovič s jednou prehrou, na druhom rovnako s jednou Filip Foltán, tretí bol s dvomi Braňo Veis, rovnako tak s 2 prehrami postúpil aj Jojo Jantoška zo 4. miesta. V štvrťfinále Leitman zdolal Jantošku 5:1, rovnako tak Matlovič Jursu a nečakane aj Slávik Filipa Foltána. Ja som sa síce s Veisom potrápil, ale napokon som vyhral 5:3 a to mi pri Filipovom zaváhaní, keďže sme posledné kolo začínali s rovnakým bodovým ziskom, stačilo na celkové prvenstvo. V semifinále pre mňa trápenie nebolo, keďže Paľo medzičasom odišiel preč, Peťo si hladko poradil s Vilom 5:1. No a Peťa som vo finále nepotrápil ani ja – na chvíľu ma súce osvietilo a z 0:2 som vyrovnal na 2:2, ale potom, hoci, som mal v každej hre šancu, kazil som koncovky a Peťo sa nenechal 2x ponúkať – 2:5

V celkovom poradí to napokon dopadlo takto:

kategória OPEN:

  1. Čertík - 1260 bodov
  2. Filip Foltán - 1080
  3. Leitman - 750

kategória Neregistrovaní hráči:

  1. Jantoška - 380
  2. Veis - 380 (Jantoška mal lepšie najlepšie umiestnenie) oprava - Braňo Veis mi volal, že hrával na jar za ZH - tak posúvame. Braňo - vďaka za FAIR PLAY :-)

2. Hromádka - 330
3. Slávik - 320 (rozhodlo lepšie najlepšie umiestnenie)


Snooker, 10 hráčov

Aj na snookri toľko hráčov, paráda. Prekvapenie sa veľmi nekonalo, finále sme obstarali s Peťom Leitmanov a napokon bolo bez boja – musel som odísť. Ale predsa len niečo prekvapivé bolo – Filip Foltán bol nečakane len dvojkolový. Šance sa teda chopili iní hráči – napokon sa z 3. miesta tešil Vlado Pastucha.

 

V celkovom poradí sa opäť pošťastilo vyhrať mne, ale veľku úlohu v tom zohráva pravidelnosť mojich účastí – ale však ako organizátor musím :-)

  1. Čertík - 1300 bodov
  2. Filip Foltán – 870
  3. Babjak - 790

 

Tabuľky nájdete na príslušnom mieste stránky, večné tabuľky upravím, keď bude čas.

 

MOSCONI CUP 2018, Alexandra Pallace, Londýn

To, čo bývalo kedysi jednozančnou záležitosťou tímu USA, sa v posledných rokoch stalo jednozančnou záležitosťou Európanov – veď posledná výhra USA sa udiala v Mosconi cupe ešte v roku 2009. Tím USA bol už na tom tak zle, že za trénera si vybrali toho, kto urobil z družstva Európy tento víťazný stroj – Johana Ruijsinka, ktorý už bol na dôchodku. Minulý rok im to ešte nevyšlo, a na na výhru to spočiatku nevyzeralo ani tento rok, lebo Európa sa ujala vedenia 2:0. Lenže USA otočili prvý deň na 2:3, rovnakým pomerom vyhrali aj ďalšie 2 dni, a tak pred posledným dňom čakala na družstvo Európy veľmi ťažká úloha, ak chceli vyhrať – a to vyhrať posledný deň aspoň 4:1. Lenže hneď prvý zápas Ouschan prehral s Woodwardom a bolo už 6:10. Európa síce vyhrala ďalšie 3 zápasy, znížla teda na 9:10. V poslednom zápase nastúpili Kazakis za Európu a van Boening za USA, a napokon to  bol symbolicky van Boening, kto schovil víťaznú Mosconi cup guľu, rovnako ako v spomínanom roku 2009, keď USA posledý krát vyhrali.

 

Kompletné výsledky:

Europe 5 – 4 USA (všetci hráči sa striedajú)

Ouschan & Shaw 5 – 1 Thorpe & Woodward

Niels Feijen 3 – 5 Tyler Styer

Kaci & Kazakis 1 – 5 Van Boening & Deuel

Jayson Shaw 0 – 5 Shane van Boening

Jayson Shaw 5 – 2 Shane van Boening

Feijen & Kazakis 3 – 5 Woodward & Van Boening

Albin Ouschan 5 – 3 Corey Deuel

Kaci & Shaw 2 – 5 Thorpe & Styer

Eklent Kaci 3 – 5 Billy Thorpe

Feijen & Ouschan 4 – 5 Woodward & Styer

Alexander Kazakis 3 – 5 Skyler Woodward

Feijen & Kaçi 5 – 4 Deuel & Styer

Jayson Shaw 4 – 5 Skyler Woodward

Ouschan & Kazakis 5 – 1 Thorpe & Van Boening

Albin Ouschan 4 – 5 Skyler Woodward

Jayson Shaw 5 – 3 Tyler Styer

Niels Feijen 5 – 1 Corey Deuel

Eklent Kaci 5 – 2 Billy Thorpe

Alex Kazakis 3 – 5 Shane van Boening

 

UK Championships, York, Veľká Británia

Už minulý týždeň som hovoril o nejakých prekvapeniach, tento týždeň ich bolo pomenej, ale nejaké boli a je zaujímavé, že tí, čo prekvapili, sa dostali „pod ruky“ O’Sullivanovi. Ronnie takmer prehral v 2. kole s Dohertym, ale potom: Zhou Yuelong 6:0, Lisowski 6:1, O’Donnell 6:1 (vyradil Dinga 6:4), Ford 6:1 (Ford vyradil Perryho 6:2, ten predtým prekvapivo vyradil Trumpa 6:4). Až vo finále mal Ronnie dá sa povedať vyrovnanejšiehop súpera, ktorým bol Mark Allen – lenže prvú session vyhral Ronnie 6:2 a potom už len náskok udržiaval až do výhry 10:6. Získal tým rekordný 7. titul na UK Championships a 19. na tzv. Tripple Crown podujatiach (UK Championships, Masters a Majstrovstvá sveta). A hneď sa odhlásil z nasledujúceho turnaja, ktorý začína dnes… A hovoriť by sa dalo aj o jeho vyhláseniach cez týždeň, že rozmýšľa o založení vlastnej tour, keďže sa mu táto nepozdáva (a podľa jeho slov ani viacerým hráčom). A keďže spomenul, že by si na nej určite radi zahrali aj dvaja čínski hráči, ktorí dostali práve minulý týždeň dlhoročné tresty za ovplyvňovanie zápasov (Yu Delu 10 rokov a 9 mesiacov, Cao Yupeng 2.5 roka nepodmienečne, celkovo 6 rokov), tak tým už prezidenta snookrovej asociácie Barryho Hearna riadne nas… - nasrdil, som chcel povedať, čo ste si mysleli :-)

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Majstrovstvá sveta v hre č.9, ženy, Čína

No a kto chcete, pozrite si aspoň výsledky MS v hre č.9 žien. Nič nové, dominujú ázijské hráčky, v osmičke ich bolo 7, jediný iná bola Kelly Fisher, ktorá vo štvrťfinále prehrala s Han Yu 8:9), ktorá napokon vyhrala titul Majsterky sveta (kolo predtým porazila aj Jasmin Ouschan jasne 9:3). Inak je to jej druhý titul, vyhrala aj 2013

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Ďalší program:

V sobotu 15.12. je na programe Slovak Masters cup v Ružomberku. O týždeň neskôr, v sobotu 22.12. bude v Trenčíne Challenge tour v hre č.9 dvojíc. A čaká nás aj historická udalosť vo forme prvej účasti slovenského hráča na Masjtrovstvách sveta v hre č.9. Tie začínajú kvalifikáciami už dnes, 10.12., ale Jakub Koniar sa dostal priamo do pavúka cez rebríček Eurotouru a do dejiska MS, katarskej Dohy, letí v stredu 12/12. Tak šťastnú cestu Jakub, a držíme palce – teda ja osobne určite :-)

Posledná úprava Nedeľa, 16 December 2018 19:03
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok