mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes217

Online : 4
Vaša IP : 3.139.70.131
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 44/2018
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 05 November 2018 00:00

Vložené 12.11.

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

víkend aj týždeň v biliarde bol opäť bohatý. A mohol byť ešte bohatší - ale pre slabý záujem bolo zrušené aj 9. kolo Kanianskych biliardových hier - už 2. kolo v poradí, čo takto dopadlo. Budeme sa musieť riadne zamyslieť, čo s ďalším ročníkom - ak teda nejaký ešte bude...

Z programu teda zostali "len" 3x MSr seniorov v Trenčíne, a snookrový turnaj Champion of Champions - turnaj pre víťazov 16 veľkých bodovaných turnajov za uplynulý rok. Tam opäť vyhral Ronnie O'Sullivan, ktorému sa na tomto turnaji tradične darí, ale tentoraz mal na mále. Po prvej session viedol 5:3 a keď pridal century na začiatok druhej, vyzeralo to, že sa rozbehol za hladkým víťazstvom. Viedol ešte aj 8:5, ale o chvíľu už bolo 8:9 a Wilson zahral 61 bodový nábeh. Ronnie však hru nejako vyhral a v rozhodujúcej potom zahral century break - takže 10:9.

Kompletné výsledky nájdete TU

Zaujímavosťou bolo aj Selbyho 147 proti Robertsonovi - paradoxne na tomto turnaji nie je žiadna odmena ani za najvyšší break turnaja a ani za maximum, čo Selbyho riadne rozladilo (inak jeho 3. maximum)

A teraz už k našim MSr seniorov. V pôvodnom termíne som bol vychystaný na všetky troje, žiaľ v tomto mi nepasovali ani jedny. Tak mi zostáva len poblahoželať Zdenkovi Lisíkovi k 2 titulom (hra č.8 a č.10) a Ľubošovi Pindiakovi k jednému (hra č.9), ako aj všetkým ostatným medailistom, ktorých nájdete na nižšie uvedených linkoch. Medzi nimi aj Janovi Tomčovi z našej rezervy :-)

Hra č.8

Hra č.9

Hra č.10

Ďalší program:

v sobotu 17.11. je na programe v Prešove MSr juniorov v hre č. 8, ako aj Športfestival v Trenčíne. O týždeň neskôr, v od piatka 23.11. až do nedele 25.11. sú na programe MSr mužov, rovnako ako pri senioroch, postupne v hrách č.8, č.9 a č.10.

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

tentoraz veľmi pestrý a bohatý víkend – na programe bolo 7. kolo Slovenského pohára, MS juniorov v hre č.9 aj veľký snookrový turnaj International championships v Daquingu v Číne. Tak sa pozrime, ako to všetko dopadlo.

MS juniorov v hre č.9, Moskva, Rusko

Dá sa začať niečim iným, ako týmto? Veď doteraz ani neviem, či niekto na MS juniorov bol... (vložené 5/11 - ďakujem Ti, Braňo - bol, Balázs Koles ešte v roku 2011 - nečudo, že si to nepamätám, ale teraz už áno. Balázs vtedy skončil na 9. mieste). A teraz rovno takto... Kristián Mrva sa na MS nominoval ako vicemajster Európy. Na MS hralo 24 hráčov (kategória U17) z Nemecka, Holandska, Nórska, Ruska, Južnej Afriky, Južnej Kórei, Tchaiwanu, Chorvátska, USA, Honkong, Curacao, Kanada, Irán, Saudská Arábia, Peru, Argentíny a teda aj Slovenska. V prvom kole mal Kristián voľný los, v druhom porazil Alghamdiho zo Saudskej Arábie 7:5. O postup do štvrťfinále prehral s Američanom Summerson 3:7, ale reparát na prehratej strane zvládol, keď hladko 7:1 zdolal Chorváta Galica. Vo štvrťfinále potom zdolal 9:6 Holanďana Pongersa 9:6 a obrovský úspech v podobe medaily bol na svete. V semifinále Kristián prehral s Američanom Parrisom 7:9 a bronz tak už nevylepšil, to však nič nemení na výnimočnosti jeho výsledku. Dupľom, keď Kristián má stále len 13 rokov.

Kompletné výsledky nájdete TU

Slovenský pohár, 7. kolo, Bratislava, 29 hráčov

Po týždni opať Slovenský pohár, a ja tak rozmýšľam, že či sa aj oplatilo hrať :-) Nič nové sa totiž neudialo, rovnaké finálové obsadenie, rovnaké 3. miesta – ale však predsa len áno, tentoraz finále dopadlo naopak a z výhry sa tešil Jaro Polách, ktorý porazil Jakuba Koniara 7:5. 3. miesta Koles a Kováč, ako aj pred týždňom, dokonca aj naši dopadli ako pred týždňom – Michal Kubán prehral v štvrťfinále (s Kolesom 3:7), aj Tomáš Krovina vypadol o postup do štvrťfinále – s Konárikom po prehre 4:6.

Kompletné výsledky nájdete TU

International Championships, Daquing, Čína

Turnaj vyhral Mark Allen, pre ktorého je toto asi nejaký obľúbený turnaj, bol tu už v treťom finále. V ňom, vo veľmi kvalitnom zápase (7 century breakov) porazil Robertsona 10:5 a pripísal si tak piate víťazstvo na bodovaných turnajoch. Až do semifinále (spolu s Lisowskim) sa dostal Matthew Stevens, ktorý hral svoj najlepší snooker za dlhú dobu (bývalý dvojnásobný finalista Majstrovstiev sveta)

Kompletné výsledky nájdete TU

Ďalší program:

Od piatka do nedele (9.-11.11.) sa v Trenčíne uskutočnia MSr seniorov postupne v hrách č.8, č.9 a č.10. V nedeľu 11.11. je na programe 9. kolo Kanianskych biliardových hier – hráme hru č.8 a snooker – teda ak sa nás zíde viac, ako 2 kusy... O týždeň neskôr, v sobotu 17.11. je na programe v Prešove MSr juniorov v hre č. 8, ako aj Športfestival v Trenčíne.

Posledná úprava Pondelok, 12 November 2018 14:59
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok