mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes2

Online : 2
Vaša IP : 18.119.133.228
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 41/2018
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 15 Október 2018 00:00

vložené 29.10.2018

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

aj tentoraz len stručne, nestíham ani nič...

Cez víkend sa hralo 6. kolo Slovenského pohára - a v podstate nič nové. Finále Koniar-Polách by bolo logickým a očakávaným, minimálne nie prekvapivým na hociktorom Slovenskom pohári. Tentoraz sa tešil z výhry Jakub po najtesnejšej výhre 7:6. Ani tretie miesta neboli prekvapivé - Koles a Kováč. Z našich sa do štvrťfinále dostal Michal Kubán, tam prehral s Jakubom 1:7, Tomáš Krovina prehral o postup do štvrťfinále s Peťom Mikuškom 6:7.

Výsledky nájdete TU

Ďalší program:

V sobotu 3.11.  je na programe opäť Slovenský pohár, 7. kolo, tentoraz v Bratislave. O týždeň neskôr, od piatku 9.11. až do nedele 11.11. sú na programe MSr seniorov postupne v hrách č.8, č.9 aj č.10, všetky v Trenčíne

 

vložené 22.10.2018

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

tento týždeň len stručne.

V Rumunsku bolo posledné tohtorčné kolo Best of East, vyhral Klasovič zo Srbska, ktorý vo finále zdolal Kaplana z Poľska 7:6 (práve s Kaplanom a rovnakým pomerov prehral vo štvrťfinále Jakub Koniar). Tretie miesto obsadili domáci Babken a ďalší Poliak Turkowski. Zo Slovenska bol ešte jeden hráč, Marián Brázdil z Topoľčian a skončil na veľmi peknom 9. mieste.

Výsledky nájdete TU

V Ružomberku bol ABSOLUT cup za účasti 24 hráčov. Dominovali domáci - vyhral Lang, ktorý vo finále zdolal Pindiaka 7:2, na 3. mieste skončil ďalší domáci Hámor a Žilinčan Hraboš

Výsledky nájdete TU

Vo svete sa hral ďalší veľký turnaj v snookri, prvý z takzvanej Home nations série (Anglicko, Škótsko, Wales a Írsko), kde ak niekto vyhrá všetky štyri, vyhrá zároveň aj bonus vo výške 1 milión libier. Logicky po prvom turnaji zostal jediný kandidát - Stuart Bingham, ktorý vo finále porazil 9:7 Marka Davisa - ten hral prvé finále po 27 rokoch kariéry. Bingham bol po finále veľmi emotívny, má za sebou ťažké obdobie, vrátane 3 mesačného dištancu za tipovanie na snooker (nie na svoje zápasy, ani žiadne neovplyvňoval, dokonca na tom aj prerobil - ale jednoducho nesmú profi hráči tipovať snooker). O to viac takýto víťazný turnaj poteší.

Kompletné výsledky nájdete TU

Mimochodom na turnaji padla 147ka - a nie jedna, rovno dve - jednu zahral Thepchaiya Un-Nooh, druhú Ronnie O'Sullivan, pre ktorého to bolo už 15 maximum v kariére. Inak do semifinále hral úplne geniálne, ale v semifinále proti Davisovi hral príšerne a prehral hladko 1:6

Ďalší program:

V sobotu 27.10. je na programe, opäť v Ružomberku, 6. kolo Slovenského pohára, my doma dohrávame zápas s Trnavou. O týždeň neskôr, v sobotu 3.11. je na programe opäť Slovenský pohár, 7. kolo, tentoraz v Bratislave

 

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

aj tentoraz pestrý víkend – na programe bolo posledné kolo 1. ligy, hral sa Eurotour a malo sa hrať aj ďalšie kolo Kanianskych biliardových hier.

 

1. liga, 10. kolo

V sobotu sme nastúpili na veľmi dôležitý zápas proti BBM Malacky. Dôležitý preto, že už iba práve Malacky nás mohli predbehnúť a postúpiť na náš úkor. Takže logicky sme čakali ťažký zápas.

V hre č.8 sa mi podarilo poraziť Vlada Zaička 7:2, nedarilo sa mu hry zatvárať (raz mu dokonca spadla čierna v priebehu hry), tak mi zostávalo podohrávať otvorené stoly. Aj zápas Filipa Foltána s Peťom Balíkom bol skôr o chybách, menej ich napokon urobil Filip a vyhral 7:3.  To zápas Peťa Leitmana s Adamom Janíkom mal iné parametre. obaja hrali pekný biliard, zodpovedajúci tomu, že hrali proti sebe 2 kandidáti na najlepšieho hráča 1. ligy, minálne teda našej skupiny. Peťo sa ujal vedenia 2:0, potom sa zápas vyrovnal a vyvrcholil od stavu 5:5. Vtedy Peťo nedal poslednú farebnú, lenže ani Adam stôl nedohral. Lenže s poslednou farebnou na stole dobre zašil, dalo sa zapísať len od 2 mantinelov. Peťo guľu nielen zapísal, ale keďže ležala blízko jamky, aj ju dal, a vzápätí aj ťažkú čiernu (keďže nahrávať sa po takej guli veľmi nedalo...). Ujal sa teda vedenia 6:5. Ďalšiu hru rozbíjal, a asi ani netušil, že to je jeho posledný úder v tomto zápase – spadla mu biela, Adam stôl dohral a vzápätí zahral peknú čistú hru – 6:7 a 2:1 pre nás.

V hre č.9 sa udiala zaujímavá vec – na všetkých stoloch sa naraz vyskytol stav 6:6. Ja som s Peťom 3:0 viedol, potom zrazu 3:4 prehrával, až som videl 3:5, keď Peťo nedal ľahkú deviatku a hodil mi záchranné lano. Potom som opäť viedol ja 6:4, ale teda Peťo vyrovnal na 6:6. Dal som na 7:6, potom mal Peťo ľahkú dohrávku na vyrovnanie, ale zle si nahral na deviatku a zase mi raz pomohol, keďže deviatku síce dal, ale aj s bielou. Ďalšiu hru som opäť vyhral ja a teda celkovo 9:6. Aj Peťo Leitman hral vyrovnaný zápas s Andrejom Tedlom, od stavu 6:6 však všetky hry vyhral Peťo a tiež teda 9:6. Jano Tomčo sa s Adamom držal do stavu 6:6, v čo sme ani veľmi nedúfali, no Janči vie zahrať a hralo s nami aj domáce prostredie – uznávam, že stoly sú iné, ako v Malackách, a nie sú ani úplne tip-top. A Janči nielen, že sa držal do 6:6, ale napokon aj celý zápas vyhral 9:7, čím sme si zabezpečili výhru a aj postup do Extraligy.

V hre č.10 z Peťa spadla nervozita, a za tú pol hodinku, čo som bol niečo vybaviť, zdolal Vlada 8:1. Filip s Adamom len dohrával, keď Adam niečo nedokončil, drvivú väčšinu zápas tvoril a diktoval hru on. A napokon aj po zásluhe vyhral 8:5. Vlado Pastucha, ktorý nastúpil proti Andrejovi sa zo začiatku držal, ale napokon prehral 4:8.

To však už nič nemohlo zmeniť na našej výhre, postupe do Extraligy a fakte, že Kanianka bude nielen že prvá a jediná obec, ktorá ma družstvo v Extralige v biliarde, ale rovno družstvá dve :-)

 

Eurotour, Klagenfurt, Rakúsko

Na turnaji sme mali aj slovenské zastúpenie a nadmieru úspešné. Jakub Koniar sa po nasledujúcich výsledkoch dostal až do štvrťfinále, čo je v konkurencii 157 hráčov parádny výsledok. Potešil najmä come back zo stavu 4:8 v 32ke s Aartsom.

 

Poeschl, Thomas         GER   5     vs    9     SVK   Koniar, Jakub

Bezdan, Attila          HUN   2     vs    9     SVK   Koniar, Jakub

Kazakis, Alexander      GRE   9     vs    5     SVK   Koniar, Jakub

Patsura, Vitaliy       UKR   6     vs    9     SVK   Koniar, Jakub

Koniar, Jakub           SVK   9     vs    8     NED   Aarts, Ivo

Hybler, Roman           CZE   5     vs    9     SVK   Koniar, Jakub

 

Vo štvrťfinále potom prehral s neskorším víťazom, domácim Mariom He 5:9. Druhý skončil Mark Gray z Veľkej Británie (finále 9:8), tertí skončili Marc Bijstebosch z Holandska a Oliver Szolnoki z Maďarska

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Jakub sa týmto výsledkom dostal na 17. miesto v európskom rebríčku a má šancu zabojovať a účasť na Majstrovstvách sveta!

 

Kanianske biliardové hry, 8. kolo, hra č.10 a snooker

 

Za tie roky som toho teda v biliarde zažil už veľa, ale toto teda nie – aby som prišiel na turnaj a hral rovno finále... Nie, nebol som nasadený, prišli sme len dvaja – menovite Vlado Pastucha a ja. A tak len deň po tom, čo si Kanianka zabezpečila účasť 2 klubov v Extralige, sa prvý krát za 18 rokov neuskutočnil turnaj, lebo bolo málo hráčov... K tomu sa mi nechcu už nič dodávať – a vlastne ani nie je čo. Dali sme s Vladom jeden snooker a išli sme po svojom...

 

 

Ďalší program:

V sobotu 20.10. je na programe prvé kolo play off REBILD a zároveň a aj ABSOLUT cup v Ružomberku. O týždeň neskôr, v sobotu 27.10. je na programe, opäť v Ružomberku, 6. kolo Slovenského pohára.

Posledná úprava Pondelok, 29 Október 2018 11:13
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok