mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes14

Online : 4
Vaša IP : 3.15.202.4
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 38/2018
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 24 September 2018 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

tentoraz pestrý víkend – boli na programe obľúbené MSr dvojíc (o čom svedčí aj veľmi pekná účasť) a EUROTOUR v Holandsku, kde sa opäť zúčastnil Jakub Koniar.

MSr dvojíc, hra č.9, Bratislava, 32 dvojíc

Keď som minule písal o slabej účasti na Slovenskom pohári, tak teraz musím napísať o účasti parádnej – veď dvojíc bolo viac, ako minule jednotlivcov :-)

Zastúpenie sme mali aj my, dvojicou Kubán-Krovina, ktorá si navyše počínala veľmi úspešne, ale poďme pekne po poriadku.

Z vyhratej strany postúpili do štvrťfinále (hralo sa 32 dvojité KO, skrátené od 8) favorizované dvojice – Koles-Hajdúch, ktorí zdolali Joja Lisíka s Potašom 6:3, Polách-Petrovics, ktorí porazili rodinný team Mrvovcov Milana s Kristiánom 6:4, aj Kováč-Michalík, ktorí porazili Husáka s Mikuškom rovnako 6:4 a napokon aj spomínaní Kubán-Krovina po najtesnejšej výhre nad dvojicou Lipa-Sandány.

Z prehratej strany postúpili okrem Lipu so Sandánym, ktorí prehrali s dvojicou Tomša-Bobola 0:6, všetky už spomínané dvojice. Mrvovci zdolali Jamrišku s Langom 6:2, Lisík-Potaš Zaička s Janíkom tesne 6:5 a Husák-Mikuška Babjaka so Štubňom 6:4.

Vo štvrťfinále Mrvovci porazili Kolesa s Hajdúchom 4:7, Polách-Petrovics zdolali hladko 7:2 Tomšu s Bobolom, rovnako tak Kováč-Michalík Lisíka s Potašom. Naši Kubán-Krovina opäť hrali maximálny počet hier a vyhrali 7:6 s dvojicou Husák-Mikuška.

V semifinále sa však rozbehli a vyhrali hladko 7:2 s dvojicou Kováč-Michalík. Aj druhé semi bolo hladkou záležitosťou – Polách-Petrovics zdolali Mrvovcov 7:1.

Aj finále vyzeralo byť hladkou záležitosťou, keďže Polách s Petrovicsom sa ujali vedenia 6:0. Lenže zápas sa ešte výrazne zamotal, Kubán s Krovinom dotiahli až na 6:5 a boli na stole – lenže ťažká 5ka sa vyklepala v jamke a Polách s Petrovicsom s úľavou stôl dohrali.

Ozaj, čo hovorí archív SBiZ na počet titulov Zola Petrovicsa? Rád by som to niekde v archívoch dohľadal, ale neviem kde a ako. A tak ešteže si to Zoli sám ráta, aj keď pri takomto počte sa môže človek ľahko pomýliť :-)

A koľko ich teda je? 54 – tak to si zaslúži rešpekt. A aký je vôbec rebríček v počte titulov? To by ma tiež zaujímalo, keď už máme to 25. výročie SBiZ :-)

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

EUROTOUR, Leende, Holandsko, 159 hráčov

Tentoraz bola konkurencia ešte ťažšia, ako zvyčajne, na turnaji sa totiž zjavila početná skupina hráčov z USA, a nie hocijakých: mená ako Shane van Boening alebo Corey Deuel sú fanúšikom biliardu veľmi dobre známe. Preto je potešujúce, že ani v takejto konkurencii sa Jakub nestratil – po výhrach nad Petronim z Talianska 9:5 a rovnako 9:5 nad Skowerskim s Poľska mal dve šance na postup do elitnej 32ky. Prvú po prehre s Američanom Ellermanom 5:9 nevyužil, ale druhú po výhre nad domácim Bijsterboschom už áno. V 32 mal smolu na žreb, ten mu určil za protihráča Albina Ouschana, ktorý je teraz na 3. mieste európskeho rebríčka. Jakub sa síce držal, ale napokon predsa len prehral 7:9. Inak v 32ke bolo až 6 Američanov, aj 6 Poliakov – do 16tky sa však dostal jediný Poliak, zato až 4 Američania, z nich potom až traja do štvrťfinále.

Tam v americkom súboj van Boening zdolal Deuela 9:7, ďalší Američan Woodward prehral s Litovcom Labutisom 8:9, Albin Ouschan porazil Fína Laaksonena 9:4 a Albánec Kaci ďalšieho Fína Makkonena 9:6.

V semifinále Labutis takmer zdolal aj van Boeninga, ten však napokon vyhraj najtesnejšie 9:8. V druhom Kaci zdolal Ouschana 9:5.

A van Boening to má asi rád s napätím, lebo aj vo finále vyhral s Kacim najtesnejšie 9:8.

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Ďalší program:

V sobotu 29.9. je ligový termín - naše extraligové družstvo hrá v rámci finálového dňa s 1. BC LAVOS Bratislava, a bude to zrejme priamy súboj o 3. miesto. Čo s odloženým zápasom proti K8 Buldogs Trenčín mi nie je známe. Rezerva BK Kanianka „B“ by mala hrať doma proti BK Trnava. O týždeň neskôr, v sobotu 6. a nedeľu 7.10. sú na programe MSr juniorov v hrách č.9 a 10 v Ružomberku.

 

Posledná úprava Pondelok, 24 September 2018 11:01
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok