mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes28

Online : 5
Vaša IP : 18.217.144.32
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 25/2018
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 25 Jún 2018 00:00

vložené 3/9

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

nemám ja veľmi dnes o čom písať - nás ligový zápas bol odložený a na turnaji v Pardubiciach som nebol, a tak mi nezostáva nič iné, ako poblahoželať Milanovi Mrvovi, ktorý v konkurencii 45 hráčov a hráčok turnaj vyhral, ako aj Zdenkovi Lisíkovi, ktorý potvrdil dobrú formu z Best of East a skončil na 3. mieste.

Kompletné výsledky nájdete TU

Ďalší program:

V sobotu 8.9.,  je na programe 5. kolo Slovenského pohára v Bratislave a v nedeľu 9.9. 7. kolo Kanianskych biliardových hier - hráme hru č.9 a snooker. O týždeň neskôr, v sobotu 15.9. je na programe ligové kolo - v 6. kole Extraligy hrajú naši proti K8 Buldogs Trenčín, naša rezerva má v 1. lige voľno

 

vložené 27/8

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

tak, už je po dovolenkách, a zase je tu ten biliard :-)

Druhá časť sezóny začala medzinárodným turnajom Best of East v Bratislave, s účastníkmi z Rumunska, Chorvátska, Maďarska, Česka, Poľska, Bulharska + samozrejme domácimi hráčmi - dokopy 60 hráčov a hráčok. Do 16tky sa dostalo 7 Poliakov, 4 naši (Koniar, Krovina, Koles a Zdenko Lisík), 2 Rumuni, 1 Čech, 1 Maďar a 1 Chorvát. Z Poliakov ďalej postúpili len traja, z našich dvaja (Koles a Lisík), ale do semifinále už ani jeden, tam boli už len 2 Poliaci (Maciol a Skoneczny) spolu s Maďarom Szolnokim a Rumunom Ladanyim. A akéže to prekvapenie - čisto poľské finále :-) V ňom bol úspešnejší Skoneczny, ktorý vyhral 7:3

Kompletné výsledky nájdete TU

Rozbieha sa aj profi snookrová sezóna, koncom uplynulého týždňa bol Paul Hunter Classics vo Furthe v Nemecku. Turnaj vyhral Kyren Willson a po trojročnej prestávke si pripísal 2. titul na profi okruhu. A kde sa vzal ti sa vzal, vo finále zrazu stál Peter Ebdon - ten už dlho nezahral takto dobre, ale vidno, že nezabudol :-)

Kompletné výsledky nájdete TU

Ďalší program:

V sobotu 1.9. je termín pre nižšie ligové súťaže, naša rezerva má na programe zápas 7. kola vonku s K8 Trenčín (v sobotu nemôžeme, riešime nedeľu 2.9.). O týždeň neskôr, v sobotu 8.9.,  je na programe 5. kolo Slovenského pohára v Bratislave a v nedeľu 9.9. 7. kolo Kanianskych biliardových hier - hráme hru č.9 a snooker

 

vložené 2/7

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

už len posledná krátka preddovolenková aktualizácia - keby sme vyhrali, asi by som možno napísal aj viac :-) Naše extraligové družstvo dohrávalo odložený zápas 2. kola s obhajcom titulu ELITE KAMI Profit Bratislava - a prehralo najtesnejšie 4:5, nepomohlo ani to, že vyhrali osmičku aj desiatku - lenže deviatka bola 3:0 pre domácich a to rozhodlo. Škoda, že Roman Dugovič po výhre nad Lukášom Kováčom nepotvrdil získanú výhodu a v deviatke prehral s Vladom Tarinom, a tak napokon bol rozhodujúcim faktorom trojbodový výkon Jakuba Koniara (za domácich Koniar 3, Tarina a Kováč po 1, za našich Kubán 2 a Krovina s Dugovičom po 1). Naši tak klesli na 4. miesto a súboj s 1. BC Lavos Bratislava bude zrejme priamym súbojom o bronz - hoci ak Lavos vyhrá s Komárnom, môžu sa ešte zapojiť do boja o titul a my už budeme štvrtí. Toľko kalkulácií, poďme my len oddychovať - ozvem sa niekedy pred začiatkom jesennej časti, v lete sú síce aj ME, ale to budem dovolenkovať a potom budem nestíhať v robote, takže na písanie o biliarde isto čas mať nebudem...

Takže pekné leto a vidíme sa niekde na turnaji či v lige na jeseň, prípadne tu na stránke :-)

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

napriek tomu, že už pomaly prvej časti sezóny odzvonilo, niečo sa cez víkend predsa len hralo – 4. kolo Senior cupu v Trenčíne, a aj my sme dohrávali prvoligový zápas v Topoľčanoch.

 

Senior cup, 4. kolo, hra č.9, Trenčín, 17 hráčov

Domáci hráči mali jednoznačnú početnú prevahu (11 voči 7 „cezpoľným“) a tak asi ani nie je veľkí prekvapenie, že obsadili kompletnú semifinálovú zostavu – z vyhratej strany Maťo Tomša a Peťo Bobola, z prehratej potom Miro Roško a Roman Sedmík. A práve hráči z prehratej strany vyhrali obe semifinále – Roško vrátil Tomšovi prehru z prvej časti pavúka (6:2), rovnakým pomerov vyhral aj Sedmík s Bobolom. Vo finále vyhral Sedmík s Roškom 6:3.

 

Kompletné výsledky finálovej časti nájdete TU

 

Dohrávka – 1. liga, 5. kolo

Po vzájomnej dohode sme v sobotu odohrali náš odložený zápas 5. kola s družstvom BK Topoľčany. Po tesnej výhre v 1. kole doma 5:4 a skúsenostiach z minuloročnej baráže sme vedeli, že nás nič ľahké nečaká – a tak aj bolo.

V hre č.8 sme síce relatívne hladko vyhrali prvé 2 zápasy (Filip Foltán s Jozefom Beňom 7:4 a Peťo Leitman s Gabom Katonom 7:2), ale posledný zápas, ktorý som hral ja s Majom Brázdilom bol napínavý od začiatku až do úplného konca. Najprv som sa ujal po 2 Majových chybách ja vedenia 2:0, ale Majo spresnil hru a chybovať som začal ja – takže o chvíľu už bolo 3:2 pre neho. Potom sa opäť (aby som použil nejaké moderné slovo) momentum zmenilo na moju stranu, viedol som 4:3 aj 5:4, Majo však vyrovnal. Za stavu 5:5 som pokazil ľahkú dohrávku a keď mi za stavu 5:6 potom pri 2 farebných na stole spadla biela (išla dobre, tam kde bolo treba, len sa koťuha došuchtala až do jamky...), myslel som, že je po zápase – Majo mal otvorený stôl. Ale pri asi 4 farebných na stole nečakane nedal, a ja som dostal šancu – no, takú pološancu, lebo tá moja sa dala dať len extrémnou lízačkou – podarilo sa, aj s nahrávkou na čiernu. Lenže za stavu 6:6 mi zase pri rozstrele nepadlo (ani jeden jediný raz za celý zápas...) a Majo mal ďalšiu šancu, a vyzeralo to tak, že ju využije – pri 3 jeho farebných na stole však potreboval zahrať silnejšiu do stredu – a nedal. Vedel som, že to je moja jediná šanca, tak som sa sústredil na každý úder, a aj keď bol záver taký trošku kostrbatý (biela mi ušla ďalej aj na poslednú farebnú, aj na čiernu), predsa som to len dohral – hoci čierna bola len tal-tak – myslel som, že ju vyklepe, ale spadla. Takže 7:6 pre mňa a sľubných 3:0 pre nás.

V hre č.9 to už také jednoznačné v náš prospech nebolo. Filip jasne prehral s Gabom 3:9, ani Peťovi deviatka nešla a prehral s Majom 5:9 – hoci to vyzeralo, že by mohol so zápasom niečo urobiť, keď dotiahol s 2:7 na 5:7, ale Majo posledné 2 hry pekne dohral. Ani mne deviatka nešla, prehrával som 3:5, potom však Jozef začal kopiť chyba a nejako som otočil na 8:5, ale to by som nebol ja, aby som to nejako neskomplikoval – zbytočne som pokazil za stavu 8:5 aj 8:6, keď som mal na pár gulí z ruky – a tak bolo zrazu 8:7. Za tohto stavu som zašil na dvojku, pričom devina bola pred jamkou, Jozef ju radšej schoval, aby som po nej nešiel, ale ja som išiel po nej aj tak, s tým, že keď nedám, tak zašijem – ale podarilo sa oboje, devinu som dal, a aj plán B sa podaril – hoci ho už nebolo treba – teda 9:7 pre mňa a 4:2 pre nás.

V hre č.10 sme teda potrebovali vyhrať 1 zápas, aby sme vyhrali celkovo. Filip ho nepridal, proti dobre hrajúcemu Majovi nemal šancu a prehral hladko 3:8. Lenže Peťo sa už opäť prepol do svojho presného a rýchleho módu a tak Jozef nemal šancu – 2:8 a výhra bola naša. Ja som nehral síce s Gabom nehral nejako oslnivo, napriek tomu som v tom momente vysoko (7:2) vyhrával, keďže Gabo (isto nechtiac) v darčekovom móde mi nechával len pár gulí na podorážanie, čo som s radoťou poväčšinou využil. Keďže už nebolo veľmi o čom, Gabo sa rozhodol nepokračovať – 8:2 aj pre mňa a 6:3 pre nás.

Takže ďalší ťažký, ale úspešný zápas za nami, a môžeme sa ísť v kľude venovať iným, v lete hlavne outdoor zábavkám :-)

 

 

 

Ďalší program:

V sobotu 30.6. je termín vyhradený na povinné dohrávky, naše extraligové družstvo by malo hrať s 1. BC ELITE Bratislava. A potom už hurá leto a dovolenky :-)

Posledná úprava Pondelok, 03 September 2018 12:41
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok