mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes157

Online : 5
Vaša IP : 18.117.107.90
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 18/2018
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 07 Máj 2018 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

tentoraz budú aj nejaké informácie z prvej ruky, keďže som bol v TN na Romanovom memoriáli a povenujeme sa aj dnes končiacim MS v snookri

 

Roman Havier Memriál, Trenčín, 47 hráčov a hráčok

Keď sa ma voľakto minulý týždeň pýtal, čo budem robiť cez víkend, tak som povedal, že v sobotu idem na Romanov memoriál – a zároveň som dodal, že oveľa radšej by som išiel s Romanom na turnaj, ako na turnaj venovaný jemu :-( Čo narobíme – ale aspoň si ho takto pripomenieme, pospomíname – som rád, že táto myšlienka sa drží a turnaj je hojne navštevovaní, aj našimi priateľmi z Čiech – atmosféra bola výborná, napriek tomu, že vo večernom hokeji sme zhodou okolností stáli ako fanúšikovia svojich krajín proti sebe. Bez nejakého toho podpichnutia sa to síce nezaobišlo, ale vždy s úsmevom na perách – takže všetko ako má byť :-)

Ja som tiež rád, že som sa zase po nejakej dobe stretol s kamarátmi, ktorých som dlho nevidel – napr. takého Ľuba Stieranku som nevidel pekných pár rokov. Práve do tej žiarsko-zvolenskej partie som si prisadol a bolo tam veselo. Veselo bolo aj vo vloženej súťaži v „kopaní jedenástok“ (biela na prednom bode, čierna na zadnom, kto dá, ide ďalej, kto nedá po súperovi, ktorý pred ním dal, vypadáva) – hralo celkom 36 hráčov a víťazom sa stal napokon p. Gubiš, ktorý vždy, keď bolo treba, dal. Napr. Vlado Antoška, dal 7 po sebe a celkovo 7 z 9, ale práve tá posledná ho stále umiestnenie v TOP 3 a skončil len so zemiakmi... Ešte k p. Gubišovi – dalo by sa to stručne zhodnotiť aj tak, že mu bolo dopriate, lebo on doprial nám – to akože aké dobroty boli na karambolovom stole porozkladané? A tak možno aj na oplátku sa na neho usmialo šťastie v hre – tým samozrejme nechcem nijako znižovať jeho výkon, veď tie gule dával ako na bežiacom páse a s prehľadom – to som sa len tak zamyslel na tému „dobré sa dobrým splatí“

K samotnej športovej časti – najprv sme zahrali 4 členné skupiny (jedna troj), každý s každým do 3, postupovali všetci, išlo len o nasadenie do pavúka zžitie sa so stolmi a víťazi skupín mali zaslúženú odmenu vo forme w.o. v 1. kole. Ja som medzi nimi nebol, prehral som s p. Malaníkom, ktorý za stavu 1:1, čo som zapísal zašitú 3ku vykúzlil náročnú kombináciu 3-9 a ďalšiu hre pekne dohral.

V 1. kole som sa stretol s domácim Denisom Sadloňom a hral som dobre, najmä v porovnaní s posledným ligovým kolom, kde som nebol schopný dať po sebe 2 gule. Lenže od vedenia 4:2 som to celé, ako sa u nás hovorí, pojekazil – nedal som deviatku, za stavu 4:3 osmičku, za stacu 4:4 zase osmičku – a nie, ako to niekedy býva, že nedáš-zašiješ, ale všetky som ich nechal ako na podnose pre súpera. No a ten ma dorazil, keď v ďalšej hre potom, ako som nezapísal jednotku, vyčistil pekne celý stôl. No, toto bolo okolo cca 17:00 – a ďalší zápas som hral až na druhý deň. Môj ďalší súper, Jozef Vágai odišiel, a tak som s k hre dostal až po polnoci. Súperom bol ďalší domáci, Peťo Psota, po vyrovnanom začiatku (1:1) som rozhodujúci náskok získal so šťastím – za stavu 2:1 som už mal 2 chyby, keď ma Peťo smolne nezašil, následne som zašil ja jeho a potom využil guľu z ruky na nahrábku na ľahkú kombináciu 2-9. V ďalšej hre ma dobre zašil, dlho som hľadal cestu, ako zapísať, našiel som takú cez 2 mantinely, samozrejme netušiac, že z toho dám aj deviatku. No v ďalšej som síce podával všetko, ale neschovanú deviatku som si neodpustil ani v tomto zápase, našťastie som nenahral a tak dostal druhú šancu, tú som využil, pridal ďalšiu hru a vyhral 6:1. V ďaľšom zápase som hral proti Rychtaříkovi od susedov z Česka, s ktorým som mal pred zápasom zaujímavú debatu, že on robí vlastne to, ako sa ja píšem :-) V samotnom zápase sa mi opäť darilo, našťastie som toho veľa nepokazil, dokonca aj v takom prípade, keď to vyzeralo zle (mizerná nahrávka na deviatku) – vytiahol som „televíznu“ guľu. Napokon som vyhral 6:2, ešte sme porozoberali čo mám za logá na drese a pospomínali na Romana Haviera a mohol som ísť domov – bolo 2:00 ráno – to sa mi už teda dávno nestalo...

Žiaľ, na druhý deň som nemohol kvôli rodinným povinnostiam prísť (ani postup do 16tky nezavážil) a ako tak pozerám do pavúka, nebol som sám – neprišiel napokon ani Vlado Antoška a ani Jano Tomčo, ktorí tiež postúpili.

Zaujímavé, že do 16tky postúpili samí Slováci, z Čiech vôbec nikto. Ako som už hovoril, 3 zápasy sa nehrali, v tých hraných Zdenko Lisík porazil Zoltán Lukácsa 6:2, Milan Mrva Peťa Minárika 6:1, Ľubo Kováč zo Žiaru prekvapil výhrou proti domácemu Peťovi Mikuškovi v pomere 6:4, v domácom derby Roman Sedmík nedal šancu Maťovi Tomšovi (6:1) a Marek Gereg porazil domáceho Petra Bobolu najtesnejšie 6:5. Vo štvrťfinále Baran prehral s Lisíkom 5:6, Mrva jasne zdolal Šoltisa 6:1, Kováč potrápil Sedmíka, ale napokon už nevylepšil svoje beztak výborné umiestnenie po prehre v pomere 4:6, a Gerek porazil Dzurillu 6:4. Jedno smefinále bolo jasné (Mrva – Lisík 6:1), druhé napínavé až do poslednej hry – a tá rozhodla, že finále bude prešovskou záležitosťou, keďže Gerek porazil Sedmíka 6:5. To bolo tiež jednoznačné, Mrva porazil Gerega v pomere 6:1 – aj aj štvrtý zápas jednoduchého KO vyhral rovnakým pomerom – a to (celkové skóre 24:4) svedčí o tom, že výhra je v zaslúžená a v správnych rukách

 

Kompletné výsledky finálovej časti nájdete TU

 

 

Snooker, Majstrovstvá sveta, Crucible theater, Sheffield, UK

Snooker sme končili minule na konci druhého kola – Trump už drámu s Waldenom nepripustil a aj keď bolo 8:8 po dvoch session, poslednú vyhral 5:1 a teda 13:9. Williams viedol po druhej session 10:6 a zápas v pohode dotiahol do konca v pomere 13:7.

Štvrťfinále

Až 3 zápasy boli nečakane hladké – Allen stíhal s Wilsonom ako tak len prvú session, keď bolo 4:4, lenže druhá skončila 1:7 a Wilson napokon vyhral 13:6. Prekvapil aj Ding, prípadne aj Hakwins – vo vzájomnom zápase – ja som tipoval skôr Dinga, keďže hral dobre – ale Hawkins ho takmer k ničomu nepustil. Po prvej session bolo 5:3 pre neho, po druhej zž 5:11 a v poslednej už Ding nič nevylepšil – 5:13. Touto výhrou sa Hawkins dostal na čelo zaujímavej štatistiky – za posledných 5 rokov nikto nevyhral v Crucible toľko zápasov, ako on – dokonca ani Selby, ktorý počas tých 5 rokov získal 3 tituly Majstra sveta. To svedčí o tom, že Hakwins podáva v Crucible stabilné a dobré výkony. Ďalším očakávaným vyrovnaným zápasom bol Williams proti Carterovi – Ali vyradil Ronnieho, ale s Williamsom nedokázal zopakovať svoj výkon, resp. Williams hral výborne. Po prvej session aj tu bolo 5:3, po druhej stále prijateľných 9:7, ale záverečnú zvládol lepšie Williams a vyhral napokon 13:8. Najvyrovnanejší a najdramatickejší zápas ponúkli Higgins s Trumpom. Lepšie začal Trump (5:3), lenže od stavu 7:3 vyhral Higgins 5 framov po sebe (zahral v ich 6 50+ breakov) a Trump bol rád, že vyhral aspoň posledný frame v druhej session a zostal s Higginsom v kontakte (8:8). Záverečnú začal lepšie Trump, viedol 10:8 aj 11:9, lenže Higgins 3 vysokými nábehmi otočil na 12:11, a hoci ešte Trump vyrovnal, v poslednom frame neuhral ani bod a z postupu sa tešil Higgins.

Semifinále

Higgins sa nezastavil ani v semifinále – Wilson sa síce snažil, ale Higgins hral lepšie a po výhre 17:13 postúpil opäť do finále – už svojho siedmeho. Zároveň vylepšil svoj rekord v rozpätí od prvého po posledné finále v kariére (samozrejme, môže to ešte stále vylepšiť) na 20 rokov.

V tom druhom lepšie začal Hawkins, ktorý vyhrával stále až do stavu 15:15. Posledné 2 hry mu ale najko došiel dych, a hoci celý zápas vyhrával, dal viac bodov, mal vyšší najvyšší nábeh, mal 12 nábehov 50+ a Williams len 8, tak napokon vyhral Williams 17:15.

Finále

Finále začal oveľa lepšie Williams, ktorý sa ujal vedenia 4:0 aj 5:1. Lenže to by nebol Higgins, aby niečo nepredviedol -  v priebehu druhej session bolo už aj vyrovnané 7:7, lenže posledné 3 framy opäť vyhral Williams – aj so šťastím, keď v tom poslednom frame mal šancu Higgins, ale pri rozbíjaní si červenej, ktorá bola s hnedou, dal hnedú nechcene do jamky a Williams frame otočil – takže pred dnešným vyvrcholením je stav 10:7 pre Williamsa.

Vložené 8.5.

Finále nabralo v 3 session zaujímavý spád, keď Williams vyhral prvé 4 hry pred midsession a ujal sa výrazného vedenia 14:7. Lenže po midsession sa to zase zvrtlo a ďalšie 3 framy vyhral Higgins, Williams však predsa len vyhral poslednú poobednú a mohol sa pripravovať na večer s vedomím pohodlného náskoku. Žeby ho to učičíkalo? Alebo Higgins si povedal všetko, alebo nič? V každom prípade, večer bolo po prvých 5 framoch 15:15 a začínalo sa opäť vlastne odznova. Williams opäť získal výhodu, keď ďalší frame vyhral 74:0 a v nasledujúcom zahral dokonca century (rovných 100). Za stavu 17:15 mal výborne rozohraný frame, majúc 63 bodový nábeh mu stačila už len farebná, hral ružovú a hoci nebola extra ťažká, na prekvapenie všetkých ju nedal... Higgins, známy ako špecialista na takíto situácie, keď o veľa prehráva a frame takpovediac ukradne dohrávkou, predviedol prečo takúto povesť má a na jeden krát stôl dohral nábehom 65 bodov. Čo by ste robili po takejto premárnenej šanci vy? Báli by ste sa hrať, boli by ste roztrasení a hrali na istotu? Mark Williams nič z toho - odvážne sa vrhol medzi gule a zahral opäť vysoký nábeh ja jeden krát, tentoraz už dosť veľký, aby Higgins potreboval 3 snookre. Po pár pokusoch nechal Higgins jednu z červených vcelku hrateľných, Williams ju dal, a bolo jasné, že je novým Majstrom sveta - teraz už trojnásobným, po rokoch 2000 a 2003. Titul sám nečakal, minulý rok potom, ako sa do Crucible ani nekvalifikoval, chcel so snookrom nadobro skončiť, ale manželka ho odhovorila s odôvodnením, že nemôže predsa byť doma 24 hodín denne. Táto sezóna potvrdila, že to bolo správne rozhodnutie, už v jej priebehu po dlhých rokoch vyhral 2 turnaje a teraz teda aj najvzácnejšiu trofej, tento rok hodnú 425000 libier.  Aj on sám to považoval za nemožné - veď inak by sa a si nestavil, že ak vyhrá, tak príde na oficiálnu tlačovku nahý.

Nuž a vyhral a PRIŠIEL :-)

Výsledky nájdete TU

Ďalší program:

V sobotu 12. a nedeľu 13.5. je EEBC Junior cup hra č.9 v Ružomberku, v nedeľu 13.5. aj 5. kolo Kanianskych biliardových hier – hráme hru č.10 a snooker. O týždeň neskôr, v sobotu 19.5. sú v Bratislave MSr v hre č.14/1

Posledná úprava Utorok, 08 Máj 2018 14:58
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok