mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes110

Online : 3
Vaša IP : 18.206.76.45
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

6.-7.4. Federal cup, PoolSTar Topoľčany

7.4. Kanianske biliardové hry, 4. kolo, hra č.9

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 16/2018
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 23 Apríl 2018 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

aj tento týždeň a víkend to bolo až príliš pestré a na písanie je toho viac, ako dosť - tak sa poďme pozrieť na to, čo všetko to bolo

Slovenský pohár, 3. kolo, Trenčín, 41 hráčov

Tentoraz som sa na pohár vybral aj ja – a najstručnejšia možná kritika by znela – prečo? Nuž, mám aspoň dobrú výhovorku – zúčastniť sa zväzovej konferencie. Moja súčasná hra je totiž dobrá akurát tak na nejaké regionálne turnaje, prípadne plus/mínus Senior cup, prípadne Challenge tour. A navyše som mal úplne zlý víkend, čo sa týka hry. Odzrkadlilo sa to hneď na prvom zápase, keď som prehral s Mišom Rybom 6:3. Rýchlo bolo 2:0 pre Miša, potom bolo síce 2:2 – ale do tohto stavu som dal 4 gule... Mišo hral pekne, a ja som nehral dosť dobre na to, aby som ho na stôl nepúšťal... Koniec môjmu trápeniu urobil rýchlo Paľo Šoltis, ktorý ma zvalcoval – nedávno som zaregistroval, že doma dal 3 body v lige proti Komárnu – to sa nepodarí hocikomu, a mne je už jasné, prečo to tak bolo a že to nebola náhoda... Ani Peťovi Leitmanovi, ktorý sa vybral na pohár so mnou, sa nejako nedarilo – už sme asi nejako vyšli z rytmu :-) V 1. zápase prehral s Giacomom Scodinu 5:6, potom 6:5 porazil už spomínaného Miša Rybu, ale potom zase 5:6 prehral s Feketem z Malaciek, ktorý mu dal zopár halušiek a Peťo mal z toho po zápase dosť nervy – ale aspoň sa naladil na druhý deň na ligu, čo sme hrali práve proti Malackám (hoci Fekete hrá REBILD, čo sme ani nevedeli)...

Ani ďalším našim sa nejako nedarilo – Tomáš Krovina zdolal Michalíka 6:4, potom ale v klubovom derby prehral hladko s Michalom Kubánom 1:6 a potom už spomínaný zápas so Šoltisom 3:6, ešte horšie dopadol Roman Dugovič, ktorý najprv prehral s Hrabošom zo Žiliny 5:6 a potom s Pastulom z Prešova 2:6. A tak jediným, kto potešil, bol Michal Kubán, ktorý po výhre s Krovinom síce prehral s Kolesom o postup do osmičky 3:6, ale opravu zvládol, keď zdolal Kristiána Mrvu 6:1.

Vo štvrťfinále však narazil na Lukáša Kováča a prehral hladko 1:6, Koles zdolal Tarinu 6:2, rovnako aj Jakub Koniar Adama Janíka 6:2 (a nám sa len potvrdilo, čo bolo jasné už predtým, že liga v nedeľu v Malackách nebude vôbec ľahká...). Jediný, ktorý postúpil z prehratej strany a vo štvrťfinále uspel bol Rišo Husák, ktorý zdolal Jara Polácha 6:5.

Dlho sa ale netešil, v semifinále prehral s Kováčom 0:6, Koniar zdolal Kolesa 6:3, a tak bolo finále klubovým derby. V ňom vyhral Kováč 6:3 a potvrdil, že mal v tento deň výbornú formu – veď týchto 6:3 vo finále bolo jeho „najtesnejším“ výsledkom...

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

 

Predohrávka 1. ligy, 5. kolo

V nedeľu sme predohrali 5. kolo 1. ligy – v prvom rade chcem poďakovať domácemu družstvu za to, že boli ochotní a vyšli nám v ústrety, keďže v pôvodnom termíne sa nám hrať nedalo.

V hre č.8 som hral proti Petrovi Balíkovi. Hral som hrozne, kazil som jednoduché koncovky a tak som bol rád, že súper bol na tom podobne a dával mi viac príležitostí, až som napokon zápas nejako vyhral – stručne: utrpel som víťazstvo 7:4. Filip Foltán sa proti Vladovi Zaičekovi snažil, ale napokon rovnakým pomerom prehral. Zato Peťo Leitman sa vytiahol – zo začiatku síce s Adamom Janíkom prehrával, ale potom sa vyhecoval, a hral ako za starých čias, aj keď Peťo by asi povedal, že len takmer. Tak či tak, vyhral ťažký zápas 7:4 a otvoril nám možnosť na výhru.

V hre č.9 Peťo opäť zabodoval, zdolal hladko 9:3 Richarda Jurkáčeka. Lenže ja s Filipom sme ho nepodporili. Filip hral síce s Adamom vyrovnaný zápas, alebo napokon prehral 7:9. Ja s Vladom sme obaja hrali zle, kazili sme neuveriteľné veci, nahrávky, ľahké gule... Za stavu 7:7 som mal šancu na ľahkú kombináciu 1-9, ale nedal som, potom som opäť hral, o kusisko som minul štvorku, ale tá od 2 mantinelov ťukla do deviatky a tá spadla do jamky – až som sa hanbil... Za stavu 8:7 som mal potom z ruky na ľahkú kombináciu 1-9 – ale ani tú som nedal. Potom som dostal ešte jednu šancu, keď Vlado prelízal 4ku a biela mu spadla cez celý stôl do rohu. A čo som spravil ja? To isté, z ruky som 4ku samozrejme dal, ale aj bielu do toho istého rohu... Týmto som šťastenu definitívne urazil, Vlado vyrovnal na 8:8, potom som síce ešte mal nejakú šancu, ale nevyužil som ju. Vlado potom nedal 6ku (s 8 a 9 vedľa seba na krátkom mantineli na opačnej strane stola), ale takmer ma zašil, videl som z tej 6ky len asi milimeter – zahral som to tak mizerne, že som 6ku nechal v jamke rovno pri tých dvoch a Vlado si ani nemusel nahrávať... Takže 8:9 a po deviatkach 3:3.

V hre č.10 som pokračoval v hernej katastrofe – pokazil som naozaj aj nemožné, napr. za stavu 0:1 som sa dostal na dohrávku, dal som pár gulí a nahral si na 10 na priamo, ale pri údere som zadnou časťou tága šuchol o mantinel, bielu som len pohladil kosticou a 10ku vôbec netrafil... Proti výborne hrajúcemu Adamovi by som musel hrať oveľa lepšie, aby som mal akú-takú šancu na víťazstvo, takto som bol rád, že som aspoň nedostal kanára a prehral „len“ 2:8... Našťastie, Filip zdolal Petra 8:6, aj keď ku koncu nám už robil vcelku nervy, lebo vyhrával už 7:2, ale pokazil 2 ľahké dohrávky a za stavu 7:6 nám už nebolo veľmi do spevu. Našťastie to zvládol a vyrovnal na 4:4 (po zápase dostal príkaz ihneď sa odhlásiť z dramatického krúžku...). Peťovi tak dal šancu vyhrať nám zápas, a Peťo našťastie tento psychický náročný duel proti Vladovi zvládol – vyhral 8:3 a vyhrali sme teda 5:4.

Po prvej časti súťaže teda máme 4 výhry zo 4 zápasov a môžeme povedať, že sme sa už hádam zachránili :-)

 

Snooker, Majstrovstvá sveta, Cricible theater, Sheffield, UK

A už začali aj Majstrovstvá sveta v snookri, tak ako už štvrťstoročie v anglickom Sheffielde, v divadle Crucible. A začali veľkým šokom hneď na úvod – hneď v prvom odohratom zápase totiž vypadol obhajca titulu a veľký favorit na výhru, Mark Selby. Už keď som videl žreb, hovoril som si, že Perry je na prvé kolo ťažký súper. A keďže Selby nehral dobre, tak to bolo na takéhoto súpera málo. A prekvapenie sa rysovalo aj v ďalšom zápase – O’Sullivan po prvej session prehrával s Maguirom 3:6, ale druhá session bola až na druhý deň – takže buď sa Ronnie dobre vyspal, a/alebo Stephen zle a Ronnie napokon otočil na 10:7 a teraz je hlavným favoritom na titul on. Z odohraných zápasov ešte jedno prekvapenie – Marco Fu prehral 5:10 s Číňanom Lyu Haotianom, v ostatných zápasoch vyhrali nasadení hráči – Kyren Wilson zdolal 10:3 bávalehé dvojnásobného finalistu Matthew Stevensa 10:3, a Ali Carter sa síce natrápil s Graemom Dottom (bolo 7:8), ale napokon vyhral 10:8

Ešte by som jednou vetou ku kvalifikácii - tam sa mohla zrodiť historická udalosť - Liang Wenbo zahral 147 -  na tom by zase nič také extra nebolo, veď každú sezónu padne zopár 147 nábehov. Lenže on hneď v ďalšom frame zahral 140 - a nedal poslednú čiernu - 2 maximá v dvoch framoch po sebe tu ešte neboli - a to platí teda aj naďalej, aj keď len tesne. Wenbo terad vyzeral byť vo forme - preto prekvapí, že v Crucible napokon nie je, a nielen to - o postup prehral zahanbujúco 0:10 (s Jamie Jonesom)

Výsledky nájdete TU

 

Ďalší program:

V sobotu 28.4 sú na programe ligové súťaže - v Extralige hrá naše družstvo doma s BK Trnava, v 1. lige naša rezerva zápas vonku proti BBM Malacky predohrala. O týždeň neskôr, v sobotu 5.5. aj nedeľu 6.5. je v Trenčíne na programe Roman Havier Memorial.

 

Posledná úprava Pondelok, 23 Apríl 2018 11:30
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok