mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes113

Online : 4
Vaša IP : 54.205.238.173
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

6.-7.4. Federal cup, PoolSTar Topoľčany

7.4. Kanianske biliardové hry, 4. kolo, hra č.9

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 09/2018
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 05 Marec 2018 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

tento víkend a týždeň bol bohatý a pestrý – tak sa poďme pozrieť na to, čo všetko sa udialo

Challenge tour, 1. kolo, Trenčín, 44 hráčov a hráčok

Nebol som, tak len stručne. Ako sledujem Challenge ale aj výsledky iných turnajov, chalani z Malaciek majú konštantne veľmi pekné výsledky – aj teraz, Fekete vyhral, plus Janík v štvrťfinále – no myslím, že ligový duel v 1. lige s nimi bude veľmi zaujímavý. Fekete vo finále zdolal Vágaia 6:4, tretie miesto obsadili domáci hráči – Matej Igaz a Mattia Scodinu.

Nabudúce, aby som mal informácie z prvej ruky, skúsim prísť – tentoraz sa ešte nedalo – lyžiarska sezóna vrcholí (nie ja, deti). Len aby zase na budúce nebola nejaká iná sezóna niečoho iného :-)

Výsledky nájdete TU

 

Eurotour, Treviso, Taliansko, 154 hráčov a hráčok

A veru sme mali aj my zastúpenie na Eurotoure – Jakub Koniar sa vybral na ďalekú cestu. A aj zaujal – po 3 hladkých výhrach, vrátane takého borca a ako je Albin Ouschan bol v 32ke (Jarosz (Pol.) 9:5, Kuusin (Est.) 9:0, Ouschan (Rak.) 9:4). Tam narazil na známeho hráča z Veľkej Británie Imrana Majida a prehral 5:9. Zaujímavé, Majida potom zastavil až práve Ouschan, a to v semifinále 9:7. V druhom semifinále Albánec Kaci zdolal Španiela Diaz-Pizzara 9:4. No a vo finále potom mladý Albánec, o ktorom som nikdy nepočul, až kým na jeseň nebol vo finále US Open, zdolal aj Ouschana 9:5 – takže to na tom US Open asi náhoda nebola...

Výsledky nájdete TU

 

Snooker, Welsh Open, Cardiff, Wales

Zaujímavý turnaj, kde to dlho vyzeralo na ďalšiu výhru O’Sullivana, ktorý hral úplne famózne. Až kým nenarazil na Higginsa v štvrťfinále – zápas Ronniemu vôbec nevyšiel a prehral 1:5. Okrem Higginsa boli v semifinále ešte Hawkins, ktorý prekonal ťažké obdobie, počas ktorého na snooker nemal ani pomyslenie (tragická smrť švagra) a návrat do dobrej formy pred blížiacimi sa Majstrovstvami sveta ho určite potešil. Zatiaľčo tieto 2 mená by v semifinále jeden aj očakával, ďalšie dve už skôr nie, ako áno – jedným zo seminalistov bol Noppon Saengkham z Thajska a tým posledným do partie bol Gary Wilson. V semifinále samotnom Hawkins zdolal Saenkghama 6:4 a Higgins Wilsona 6:2. Finále začal lepšie Hawkins, ktorý viedol 4:2, lenže Higgins vyhral ďalšie 4 framy a ujal sa vedenia 6:4. Hawkins, ktorý nehral zle, však 2 century breakami vyrovnal na 6:6. V ďalšej hre však Higgins ukázal, prečo ho volajú „čarodejník z Wishaw“ – Hawkins viedol 44:4, pričom pár červených bolo na mantineli, takže keď nič iné, Hawkins opodstatnene očakával, že sa aspoň dostane na stôl – no a nedostal, Higgins dohrávkou 66 bodov frame vyhral. Aj v ďalšej hre mal Hawkins šancu, za stavu 39:58 dal poslednú červenú s nahrávkou na ružovú, lenže potom nedal ťažkú guľu do rohu v záhlaví. Potom síce Hawkins znížil nábehom 82, lenže v ďalšej hre pokazil hru na istotu a Higgins zahral 64 bodový nábeh. Potom síce ešte mal jednu šancu, ale nedal červenú do stredu a Higgins pridal potrebné body.

Higgins tak vyhral Welsh open rekordný piaty krát. A touto výhrou prispel k zaujímavej štatistike – tento ročník v profi snookri až 8 turnajov zo 16 vyhrala trojica hráčov, ktorá sa stalo profesionálmi v jednom roku – a teda že riadne dávno – v roku 1992! A kto je tá trojica? Higgins, Williams a O’Sullivan. Takže starí harcovníci to nezabudli a ani sa nevzdávajú :-)

 

Výsledky nájdete TU

 

Ďalší program:

V nedeľu 11.3. 3. kolo Kanianskych biliardových hier – hráme hru č.8 a snooker. O týždeň neskôr, v sobotu 17.3. je na programe 2. kolo ligových súťaží – v Extralige hrá naše družstvo vonku proti obhajcovi titulu 1.BC Elite KAMI PROFIT Bratislava, v 1. lige hrá naša rezerva doma proti K8 Trenčín.

 

 

Posledná úprava Pondelok, 05 Marec 2018 15:06
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok