mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes126

Online : 2
Vaša IP : 18.226.251.22
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 02/2018
Napísal Roman Čertík   
Utorok, 16 Január 2018 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

tak, a po (biliardovom) oddychu nám pomaličky začína nová biliardová sezóna. No, po úvodnom víkende venovanom len seniorom, vlastne na plné obrátky, a to nielen doma, ale aj vo svete

 

Slovenský pohár, 1. kolo, hra č.9, 55 hráčov

Po dlhom, ale že dlhoooom čase som sa vybral na pohár – bola príležitosť (manželka nerobila cez víkend), bolo otvorenie novej sezóny, vyhodnotenie tej starej, aj biliardový „absťák“ – takže riešením bola účasť na pohári. Asi som nebol sám s podobnou súhrou okolností a dôvodov, lebo sa nás zišlo dosť, pomaly hádam až viac ako dosť :-)

Na úvod sme si prebrali hneď sadu pohárov za minulý rok – trošku prekvapenie, keďže ja som rátal len s tým za 3. miesto v Extralige. Ale potešili aj poháre pre víťaznú druholigovú rezervu, ako aj pre Filipa Foltána ako najlepšieho hráča 2. ligy, skupiny „B“. Bodaj by sme toľko „železa“ nosili z každého turnaja :-)

Potom sme už začali hrať – pri danom počte účastníkov sme síce viac čakali, ako hrali, ale inak to samozrejme ani byť nemohlo. Ja som sa v 1. kole stretol s Tomášom Krovinom – na to, že tam bolo 55 ľudí je klubové derby v 1. kole málo pravdepodobné, ale nie nemožné. A neboli sme sami – napr. Mrva-Gereg, Husák-Kuník, či v 2. kole Daubner-Lisík. Zápas samotný takmer priniesol prekvapenie v podobe mojej výhry – ale len takmer. Hral som dobre, aj som 5:3 viedol, ale aj tak mi výhra ušla pomedzi prsty... Najväčšiu šancu som mal za stavu 5:5, keď Tomáš nedal 3ku a nechal mi ľahký stôl – ale kikslo mi tágo a Tomáš mi už radšej ďalšiu šancu nedal... Filipovi Foltánovi sa nedarilo – ani sa nestihol rozkukať a rýchlo hrajúci Jojo Lisík ho poslal do B-čka po výhre 6:1. Filip prehral aj tam, s Bahnom zo Žiaru nad Hronom 3:6. Ja som na prehratej strane 2 zápasy vyhral – najprv som vyhral 6:4 s mohutne doťahujúcim domácim Peťom Psotom, a potom 6:2 s Janíkom z Malaciek 6:2 v zápase, v ktorom asi všetko, čo mohlo, hralo so mnou – stavali sa mi kombinácie (aj keď som dal len 2 zo 4, ktoré sa naskytli), nedal som – zašil som – nuž to je potom ťažko súperovi... V ďalšom zápase bolo zase ťažko mne – s Lukášom Kováčom ako jedným z najlepších hráčov to nie je nikdy ľahké, aj keď som sa celkom držal. Viedol som 2:1, ale zrazu bolo 2:5 a keď som nedal deviatku, myslel som, že som vybavený. Ani Lukáš ju však nedal, ja áno, pridal som ďalšiu hru a začalo to byť dramatické – už len 4:5. Navyše sa Lukáš v nasledujúcej hre zašil na 4ku – ale dal ju aj tak a stôl dohral.

Keďže bolo až 55 hráčov, hralo sa 2KO skrátené od 16 – z vyhratej strany postúpili Koniar, Gajanec, Koles, Paľo Šoltis, Polách, máš Kubán (ktorý o postup porazil Majstra Slovenska Langa 6:4), Jamriška a Milan Mrva, z prehratej sa k nim pridali Konárik, Ďuráči, Daubner, Kováč, Krovina, Tomáš Latika, Zdenko Lisík a Tarina. V osemfinále Koniar zdolal Latiku hladko 6:1, Tomáš Krovina Gajanca najtesnejšie 6:5, Koles Kováča 6:3, Šoltis Ďuráčiho 6:0, Polách Konárika 6:3, Kubán prehral s Daubnerom 3:6, Jamriška s Tarinom 5:6 a v seniorskom zápase Mrva zdolal Lisíka 6:3.

Vo štvrťfinále Koniar jasne zdolal Krovinu 6:1, Koles rovnako tak Šoltisa, Polách Daubnera 6:4 a Mrva Tarinu 6:5. V semifinále Koniar zdolal Kolesa vo svojom najtesnejšom zápase na turnaju 6:2 (...), Polách zdolal Mrvu 6:3. No a vo finále Jakub zavŕšil perfektný turnaj z jeho strany výhrou nad Jarom v pomere 6:1 – skóre 36:7 v 6 zápasoch hovorí za všetko

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Kanianske biliardové hry, 1. kolo

Hra č.9, 12 hráčov

No aká zostava sa u nás vyskytla? Ako aj minulý rok, tak aj tento priviedol na 1. kolo niekoľko prekvapení – veď Vilo Slávik bol naposledy na turnaji v ročníku 2012 a Paľo Matlovič dokonca ešte o rok skôr.

Rozdelili sme sa do skupín po 6, pričom prví štyria postupovali do štvrťfinále.

A skupinu vyhral Štubňa, s ktorým som síce vyhral na začiatku 5:2, keď Vladovi vôbec nešlo, ale potom už neprehral ani jeden zápas. Ja som naopak po obede začal hrať mizerne, prehral som s Mirom Mokrým 1:5, pričom to bola jeho jediná výhra na turnaji – asi zapôsobilo, že sme pred zápasom nehrali o rozstrel tempo, ale Miro ma ponúkol slovami „slabší začína“ – splnilo sa na 110%... Potom so navyše spackal aj zápas s Braňom Veisom a prehral 4:5 a tak som len o skóre skončil druhý. Z tretieho miesta postúpil Braňo a zo štvrtého o skóre s bilanciou 2 výhry a 3 prehry Igor Foltán.

B skupinu vyhral oproti sobote o poznanie lepšie hrajúci Filp Foltán – bez prehry, druhý bol s jednou prehrou Babjak, tretí o skóre s bilanciou 2-3 pán Hromádka a štvrtý Matlovič.

Vo štvrťfinále Štubňa porazil Matloviča 5:3, Babjak Veisa 5:2, mne sa podarilo 5:1 vyhrať s pánom Hromádkom, rovnako tak Filip porazil svojho tata.

V semifinále boli klubové derby – Štubňa zdolal Babjaka 6:4, no a ja som už za stavu 2:5 v zápase s Filipom pomaly virtuálne balil tágo. Ale ani neviem ako som zápas napokon otočil a vyhral 6:5 – detaily si fakt nepamätám.

Vo finále sa mi aj druhý krát podarilo zdolať Vlada Štubňu 6:4 a po čase som opäť domáci turnaj vyhral

Snooker, 9 hráčov

Tu mi nejako pamäť neslúži, asi preto, že som hneď prehral 2 zápasy – najprv s Pastuchom, hoci som viedol 18:0 a dobre zašil – po 2. Vladovom neúspešnom pokuse som sa rozhodol hrať, lenže červenú som nedal a už som sa  viezol – hoci Vlado potreboval všetky gule, ja som už nedal ani jedinú. A s Mirom Mokrým som v tomto trende len pokračoval – hoci som skúsil tú istú fintu teraz ja, že slabší rozbíja, tak mnou povedané to nefunguje :-) Tak len výsledky – turnaj vyhral Filip Foltán, a za ním sa zoradili všetci Bystričania, čo prišli – neviem, kde to tam ten snooker trénujú :-) Druhý skončil Štubňa, tretí Babjak a štvrtý pán Hromádka.

 

Tabuľky oboch disciplín nájdete na príslušnom mieste – logicky sú po 1. kole rovnaké, ako výsledky 1. kola :-)

 

Snooker – Masters, Londýn

16 najlepších svetových hráčov v nedeľu začalo populárny Masters v Londýne, v populárnej Ally-pally (Alexandra pallace). Prvý zápas hrala svetová jednotka Selby s Williamsom, ktorý sa po rokoch dostáva opäť do dobrej formy – a Selby na to napokon doplatil – v dramatickom zápase napokon prehral 5:6. Za stavu 5:5 potreboval ešte poslednú červenú a pár farebných – červená však bola pri mantineli a hoci 2 také predtým dal, tak túto nie, navyše ju nechal úplne v jamke – veď pozrite TU

Ešte predtým zaujal aj Williams – takto sa rozhodol riešiť ťažký snooker po 2 minútach rozmýšľania (pochopiteľne rozmýšľal ako nenahrať, nie ako trafiť červenú). A zaujímavo sa to vyvíjalo aj potom, len škoda, že tam nie je aj to, kam sa potom podela biela :-)

 

V ďalších zápasoch Allen zdolal debutanta Brecela 6:3, Ding potom, ako minulý rok prerušil 5 ročnú sériu prehier v 1. kole zase v 1. kole prehral – tentoraz s Dayom 4:6. No a Trump porazil Lianga 6:4, hoci za stavu 5:2 v priebehu 8 hry mal Liang viac  bodov ako Trump – a to ešte potom zahral 139 a 116 nábehy...

Turnaj pokračuje celý týždeň a konči v nedeľu, výsledky nájdete TU

 

Ďalší program:

V sobotu 20.1. a v nedeľu 21.1. bude v bratislavskom nákupnom centre Bory Mall Federal cup – tradičný zápas medzi Slovenskom a Českom. O týždeň neskôr v sobotu 27.1. je na programe 1. kolo Junior cupu v hre č.9 v Prešove.

 

 

Posledná úprava Pondelok, 22 Január 2018 11:40
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok