mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes59

Online : 3
Vaša IP : 13.59.236.219
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 48/2017
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 04 December 2017 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

koniec uplynulého týždňa bol vyplnený Majstrovstvami Slovenska mužov v novom formáte – všetky 3 MSr (hra č.8, 9 a 10) tri dni po sebe, na jednom mieste, len najlepších 16 hráčov. Neviem, či to bolo formátom, ale diali sa teda zaujímavé veci...

 

MSr v hrách č.8, č.9 a č.10

Aké otázky ste si kládli pred MSr? Ja také základné – kto sú favoriti, kto by mohol dosiahnuť na medailu. Rozmýšľal som, či Jakub Koniar potvrdí trend z posledného roka (3 tituly a finále v hre č.10) a vlastne aj z tohto, keď vyhral 14tku aj celkové poradie Slovenského poradia, či skúsenejší hráči ako Jaro Polách či Zolo Petrovics stále dokážu držať krok s mladými, či sa nejaká medaila ujde aj nám do Kanianky, či niekto prekvapí. Nuž, asi z každého rožku trošku, okrem toho prvého...

Hra č.8

Prvé mini prekvapenie nedalo na seba dlho čakať – v 2. kole Michal Kubán zdolal Jakuba Koniara 8:7, a vybojoval si tak 2 šance na medailu. V prvej, na vyhratej strane, sa stretol s Balázsom Kolesom a zápas sa vyvíjal pre neho dobre do stavu 6:4 – lenže posledné 4 hry vyhral Koles a Michal išiel na prehratú stranu. Tam sa vďaka zle urobenému pavúku opäť stretol s Jakubom a tentoraz mu podľahol 4:8. Z medaily tak nebolo nič.

Semifinálovú zostavu tvorili z vyhratej strany Koles a Polách, z prehratej Petrovics (všetci Komárno) a teda Koniar. V 1. semifinále Koles porazil Petrovicsa 8:6 a v druhom Polách zdolal Koniara 8:7. A kto vo finále dával viac šancí Jarovi neurobil dobre, pretože Balázs vyhral 8:6.

Hra č.9

Tak v tejto disciplíne, bolo prekvapení neúrekom – ale však to asi nie je až také prekvapenie, keďže deviatka je asi zo všetkých disciplín najnáchylnejšia na prekvapenia. Ale Jaro Polách dvojkolový? Balázs tiež hneď po 1. kole na prehratej strane? A po 2. kole opäť aj Jakub?  Z vyhratej strany semifinalisti boli napokon Milan Mrva a Lukáš Kováč, a z prehratej k nim predsa len došiel Balázs Koles – Jakub však veru nie – toho v zápase o postup porazil ešte tento rok junior Daniel Lang, keď sa nezľakol, že Jakub dotiahol zo 4:6 na 6:6, a napokon vyhral 9:6. A to mu nestačilo – v semifinále zdolal rovnakým pomerom Lukáša Kováča, v druhom Milan Mrva zdolal Balázsa najtesnejšie 9:8. No a vo finálovom súboji generácií zvíťazila mlaď, keď Lang porazil Mrvu 9:5 a zrodil sa asi najnečakanejší Majster Slovenska za niekoľko rokov – ale je len dobre, že máme takéhoto mladého hráča. Len tak ďalej.

Hra č.10

Keď som sa po deviatke rozprával s Michalom Kubánom, posťažoval sa mi, že sa už od stredy či štvrtku necíti fyzicky dobre a že ide rovno do vane a do postele. A že v takomto stave je najlepšie ísť po vyhratej strane, lebo na prehratej je 2x toľko zápasov. Nuž ak chcel uplatniť tento postup v hre č.10, nevydarilo sa – prehral hneď prvé kolo s Jarom Poláchom. Na prehratej strane však vyhral 4 zápasy po sebe, vrátane rozhodujúceho o postup do semifinále s čerstvým Majstrom Slovenska v hre č.9 Langom 8:6, a napriek chorobe napokon dosiahol na medailu. Jakub Koniar sa opäť nedostal do semifinále z vyhratej strany, po prehre 1:8 s Jarom Poláchom však zdolal na prehratej strane Kolesa 8:6 a predsa len do semi postúpil. Zostávajúcim z vyhratej strany bol opäť Lukás Kováč, ktorý zdolal Dana Langa najtesnejšie 8:7. V semifinále už Michal Kubán nemal ani dosť síl na nejaký odpor Jarovi Poláchovi a prehral hladko 2:8. Medaila však potešila, a v takomto stav obzvlášť. V druhom semifinále Jakub zdolal Lukáša ešte výraznejšie 8:1 a tak bolo finále našich dvoch v poslednej dobe najlepších hráčov, dlhoročnej jednotky Jara Polácha a  jednotky posledných rokov Jakuba Koniara. Dlho to vyzeralo, že Jakub zachráni nevydarený víkend (3. miesto v hre č.8 a bez medaily v hre č.9 je asi na jeho štandard málo) aspoň titulom v v hre č.10, a keď som videl na online skóre 7:4 v jeho prospech, už som myslel, že je všetko jasné – ráno ma však monitor prekvapil výsledkom 8:7 pre Jara Polácha.

Nuž, zaujímavé Majstrovstvá to veru boli – blahoželám medailistom a som zvedavý, ako dopadne finálový deň Extraligy – aj z uhla pohľadu týchto MSr to bude asi zaujímavý zápas medzi Komárnom a Elite Bratislava.

 

Snooker, UK Championships, York, Veľká Británia

Prvý z tzv. Tripple crown turnajov (UK Championships, Masters a Majstrovstvá sveta) majú za sebou len 2. kolo zo 128 pavúka a zrodilo sa už pár prekvapení – najmä prehra svetovej jednotky a obhajcu víťazstvo v 2. kole s Donaldsonom sa nečakala- Ten však od stavu 3:3 zahral super, breakmi 90, 77 a 84 vyhral všetky framy na 1 nábeh a Selby v nich nebodoval vôbec. Prekvapením bola aj výhra legendy Jimmyho Whita proti Carterovi v 1. kole, lenže v 2. kole svoj výkon nezopakoval a prehral s Maflinom 2:6. Zaujal aj Robertson, ktorý aj 1. kole aj v 2. kole zahral 3 century breaky po sebe, aj Trump, ktorý vyhral 2x 6:0 – ale aj napriek tomu hovorí, že hrá najhoršie za posledné roky... Smutným hrdinom bol Mark King, ktorý mal 147 bodový nábeh na dosah – ale nenahral si z modrej na ružovú a rozšíril tak rady „takmer 147“ nábehov... A okrem toho prišiel o možných 20000 libier za 147ku. Aspoň však vyhral 6:4 a v ďalšom kole môže skúsiť znova :-)

Turnaj pokračuje celý týždeň, finále je na programe v nedeľu.

 

Výsledky UK Championships TU

 

 

Ďalší program:

V sobotu 9.12. je na programe finálový deň Extraligy v Ružomberku – my hráme s Banskou Bystricou, ale šlágrom bude priamy súboj o titul medzi Komárnom a Elite Bratislava . V nedeľu 10.12. je na programe posledné, 10. kolo Kanianskych biliardových hier. Je aj dvojnásobne bodované, hráme hru č.9 a snooker. O týždeň neskôr v sobotu 16.12. bude ešte v Trenčíne Masters 2017

Posledná úprava Pondelok, 04 December 2017 12:03
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok