mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes75

Online : 2
Vaša IP : 3.144.189.177
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 42/2017
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 23 Október 2017 00:00

Vložené 30/10/2017

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

tentoraz nie je veľmi o čom písať, nikde som nebol, a to, čo sa udialo je popísané na stránke SBiZ, takže mne nezostáva nič iné, len poblahoželať medailistom z MSr seniorov v hre č.9, Majstrovi Slovenska Zdenkovi Lisíkovi, druhému Vladovi Zaičekovi a tretím Vladovi Antoškovi a Jozefovi Vágaiovi. Škoda, že som nemohol ísť, ale tentoraz sa nedalo a nebude sa dať ani na desiatku. Tak hádam o rok :-)

A aj tretie miesto na EEBC open juniorov v Pardubiciach je dôvod aspoň na 1 riadok - takže blahoželanie aj do Prešova Michalovi Šoltisovi.

No a etš by som sa pristavil pri play off 2. ligy, kde naša rezerva konečne odohrala prvý zápas proti BK Topoľčany. A úspešne - 3 body uhral Filip Foltán, 1 pridal Jano Tomčo a ten rozhodujúci Vlado Pastucha, ktorý za stavu 4:4 vyhral rozhodujúcu hru č.10 v pomere 8:5. Naši sú tak už len krôčik od postupu do 1. ligy!

A predsa len na skok do sveta - US Open v hre č.9 si tiež pár riadkov zaslúži, alebo aspoň jeden :-) Po rokoch dominancie Shane van Boeninga bolo tentoraz všetko inak - prvé 3 miesta obsadili Európania, a to najcennejšie Jayson Shaw, ktorý vo finále zdolal mne úplne neznámeho Albánca Kaciho 13:4, keď ťažil najmä z perfektného začiatku, vďaka ktorému sa ujal vedenia 8:0. Tretí skončil Francisco Sanchez-Ruiz. Kompletného pavúčiska nájdete TU

Ešte by som sa v skratke vrátil k MS v hre č.14/1, ktoré sa uskutočnili začiatkom októbra - a ktoré priniesli prvý krát Majstra sveta z Ázie - konkrétne sa to podarilo Lee van Cortezovi, ktorý až v treťom finále za účasti ázijského hráča (a to predtým vo finále boli Bustamante a Reyes) konečne titul aj vyhral, keď zdolal Hohmanna 300:183, keď Hohmann v druhej polovici finále akosi "zvädol" a robil pre neho netypické chyby na ľahkých guliach. Viac sa (anglicky) dočítate TU, kompletné výsledky nájdete TU. Inak Corteza na ceste za titulom odohral 13 zápasov a schoval viac ako 2000 gulí...

Ďalší program:

V sobotu 4.11. sú na programe 2. zápasy Play off v 1. aj 2. lige. O týždeň neskôr, v sobotu 11.11. bude v Bratislave v herni LAVOSu 7. kolo Slovenského pohára a v nedeľu 12.11. 9. kolo Kanianskych biliardových hier - hráme hru č.8 a snooker

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

aj tentoraz je o čom písať, ale času je akosi pomenej, tak len tak zbežne – najmä keď som ani na jednom z týchto podujatí nebol – ani na SP6 ani na English open :-)

Slovenský pohár, 6. kolo, 32 hráčov, Trenčín

Nuž, ako som už spomenul, nebol som, tak nebudem písať nejaké roráty :-)

Ale podľa výsledkov to bol zaujímavý pohár – veru, hneď po 1. kole na prehratej strane Polách, Daubner (ale podľa ďalšieho priebehu Reno hrať nezabudol, len Zoli Petrovics je na 1. kolo dosť ťažký žreb...), po druhom aj Kováč, Koles, aj naši Krovina s Kubánom. Tomáš navyše na prehratej strane dostal Jara Polácha, a hoci sa držal až do poslednej hry, napokon 5:6 prehral. Spomínaný Reno najprv vyhral 2x 6:2 (Husák aj Koles), ale potom aj on narazil na Jara Polácha a prehral 2:6.

Z vyhratej strany napokon postúpili známe mená – Koniar a Petrovics, ale aj mlaď – Janík a Lang. Z prehratej Polách, Kubán, Konárik a Tomáš Latika.

Vo štvrťfinále si Kubán vyžreboval Koniara a tentoraz vyhral Jakub 7:5 a oplatil Michalovi prehru z ligového zápasu. V súboji dlhoročných bývalých jednotiek Polácha s Petrovicsom uspel tesne 7:6 Zolo, z dua nastupujúcej generácie uspel Janík, po výhre nad Konárikom 7:2, Lang prehral tesne 6:7 s Tomášom Latikom. A ten potom vyhral v semifinále  rovnakým pomerom aj nad Janíkom, v tom druhom sa tiež hralo na maximum hier a úspešnejší bol Jakub, ktorý teda porazil Zola 7:6.

Aj finále bolo vyrovnané, ale napokon sa z výhry po výsledku 7:5 tešil Jakub.

 

Kompletné výsledky nájdete TU

 

Dafabet English Open, Barnsley, snooker

Prvý zo 4 turnajov Home Nations series (potom ešte Škótsko, Wales a Severné Írsko). Zaujímavý tým, že ak vyhrá niekto všetky 4  v jednom roku, tak dostane bonus 1000000 libier – áno, dobre čítate, rovný milión. Ale v podstate si myslím, že organizátor ani veľa neriskuje – veď komu že by sa toto mohlo podariť, najmä keď sa prvých 5 kôl hrá do 4. A keď po prvom kole je už len jediný kandidát – aj keď v tomto prípade si myslím, že ten najpovolanejší – Ronnie O’Sullivan. Ten totiž celý týždeň hral ako v tranze, hoci na 1. kolo nastúpil v modro všelijakých teniskách, keďže si škaredo vyvrtol členok a normálne topánky ani neobul... A po 1. kole reálne hrozilo, že ďalšie kolo nebude -nastal problém s farbou tenisiek – bolo povedané, že tenisky áno, ale len čierne – takže Ronnie zháňal celý deň vhodné tenisky, aby na 2. kolo mohol nastúpiť. Veni, vidi, vici - zohnal, nastúpil a vyhral. Nielen druhé kolo, ale celý turnaj, počas ktorého zahral v 7 zápasoch 12 century breakov a obrazne povedané, na čo sa pozrel, to spadlo. Vo finále porazil Wilsona 9:2, keď posledných 6 hier vyhral za 70 ledva minút... Breaky vo finále: 115, 54, 131, 77, 87, 96, 50, 127 a 132 - napriek tomu povedal, že áno, nie je nemožné vyhrať všetky turnaje série, ale že skôr vyhrá v lotérii, ako toto... Okrem famóznej hry Ronnieho bolo k videniu niekoľko perličiek, z ktorých jedna dokonca dostala snooker aj do hlavných športových správ na RTVS (Ronnie s votrelcom). Ďalšou perličkou bola prvá 147ka v sezóne, dal ju Liang Wenbo, a zarobil si ňou 40000 libier (Ronnie za turnaj 70000). Tak aby ste neprišli skrátka, nižšie je priložených pár zaujímavých videí

 

Komplet výsledky nájdete TU

Video sekcia :-)

O’Sullivan s votrelcom

Ronnie vo forme – ako keď sledujete da Vinciho pri maľovaní

147ka Liang Wenbo – za 40000 libier

spin challenge – zapojte sa (zatiaľ vedie Selby so 17.52s)

ked niekomu ide 1

ked niekomu ide 2

keď niekomu ide 3 - tak padne všetko, na čo sa pozrie (aj na čo sa nepozrie)

posledny frame turnaja

 

Ďalší program:

V sobotu sobotu 28.10. sú na programe MSr v hre č.9 seniorov v Bielom Kostole. Tiež 28.-29.10. je na programe EEBC JUNIOR CUP, konkrétne v Pardubiciach. O týždeň neskôr, v sobotu 4.11. sú na programe 2. zápasy Play off v 1. aj 2. lige.

Posledná úprava Pondelok, 30 Október 2017 10:39
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok