mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes201

Online : 3
Vaša IP : 3.138.122.195
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 36/2017
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 11 September 2017 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

po nabitom programe pred pár týždňami potom zase akosi nebolo o čom písať – týždeň nebolo nič, potom mala byť liga, ale aj náš zápas aj zápas „B“ družstva boli odložené, tak až tento víkend sa niečo opäť dialo :-)

Kanianske biliardové hry, 7.kolo

Bolo vidno, že ešte predsa len indoor sezóna nie je v plnom prúde, a viacerí využili ešte pekné počasie na outdoorové aktivity, že Štefan :-)

A tak nás nebolo ktožviekoľko a účasť zachránili posádky z BB, ZH a KA :-)

Hra č.9, 10 hráčov

Keďže nás bolo pomenej, aby sme si zahrali, dali sme 2 skupiny po 5, prví štyria postupovali do štvrťfinále, kde sa už hralo jednoduché KO.

Skupiny boli veľmi vyrovnané – v Ačku mali 3 hráči bilanciu 3 výhry a jedna prehra, a o prvých 3 miestach tak rozhodovalo skóre (Babjak 19:12, Veis 19:15, Čertík 17:16), štvrtým postupujúcim bol Kováč (1 výhra, 3 prehry). Bčko bolo ešte vyrovnanejšie – a vlastne len jedna hra chýbala k neskutočnej kuriozite – veď keby Štubňa s Filipom Foltáno 5:4 vyhral a nie 4:5 prehral, tak by všetci hráči v skupine mali 2 výhry a 2 prehry... Takto teda Filip skupinu s 3 výhrami a 1 prehrou vyhral, Štubňa s 1 výhrou a 3 prehrami 4:5 napokon nepostúpil – hoci mal skóre 15:15... O 2. až 4. mieste rozhodovalo skóre – Šandor ma 16:13, Tomčo 15:15 a p. Hromádka 12:18.

Aj štvrťfinále bolo zaujímavé – vyhrali totiž všetci hráči z A skupiny, čo je tiež veľka zvláštnosť – Babjak zdolal p. Hromádku, ja Šandora (5:1), Veis Tomča rovnakým pomerom, a Kováč prekvapivo zdolal Filipa Foltána, ktorý nedával deviatky. To sa potom stalo aj mne v semifinále – nedal som dve ale úplne primitívne a tak namiesto priebežných 3:3 bolo 1:5 – s Babjakom, ktorý hral inak ja tak o triedu lepšie ako ja. V druhom semifinále Veis tesne zdolal Kováča 5:4. Finále sa napokon nehralo, Braňo už toho mal dosť a uprednostnil cestu domov – tesne predtým dohral 2 ťažké, dlhé ale víťazné zápasy v snookri. Víťazom sa tak stal Babjak, o 3. miesto som ja s Kováčom vyhral 5:3.

Snooker, 10 hráčov

Do finále sa dostali Babjak a aj ja, a hoci som lepšie začal, Peťo zahral pekný nábeh 20 bodov a bolo v podstate vybavené. Síce som nejaké body získal dobrým snookrom na žltú, ale potom Peťo schoval od žltej po modrú a jasne vyhral. A keďže vyhral aj deviatku, získal cenné double :-)

Ako som už spomenul vyššie, Veis vyhral posledné 2 zápasy v snookri (so Šándorom a p. Hromádkom) a tým pádom skončil tretí. A keďže ešte predtým vyhral na prehratej strane 2 zápasy, a ešte predtým hral aj na vyhratej strane dva, ani sa nečudujem, že mal toho dosť – keď to zrátam, tak je to 6 zápasov v biliarde a 6 v snookri – no na jeden turnaj aj dosť :-)

 

Tabuľky po 7. kole oboch disciplín nájdete v príslušnej sekcii stránky.

 

Snooker, 6 red World chamionships, Bangkok, Thajsko

Na tomto pozývacom turnaji, ktorý sa hrá zatiaľ tradične v Thajsku sa tradične zvykne dariť domácemu hráčovi Thepchaiya Un-Nooh, ktorý tento turnaj pred 2 rokmi vyhral. Aj tento rok to dotiahol ďaleko – až do finále, kde sa dostal po semifinálovej výhre 7:3 nad Anthony McGillom. Jeho finálovým súperom bol Mark Williams, ktorý zdolal v semifinále Marca Fu rovnakým pomerom.

Začiatok finále bol vyrovnaný – 2:2. Ale odvtedy už vyhral všetky framy Williams a tak sa po výhre 8:2 stal Majstrom sveta. Po finále bol spokojný, hneď z niekoľkých dôvodov (ale však aj pocit byť Majstrom sveta je fajn, či nie?): výhra je cca 80000 libier, pred turnajom od seba neočakával veľa – takže dvojnásobná radosť. A vyzerá to tak, že nová tréningová metóda, ktorú uplatňuje, aby sa dostal do formy (http://www.worldsnooker.com/williams-set-fresh-start/)

 

Kompletné výsledky nájdete na http://www.worldsnooker.com/wp-content/uploads/2017/09/Results-1.pdf

 

 

Ďalší program:

V sobotu 16.9. je na programe 5. kolo Slovenského pohára v Ružomberku. O 2 týždne neskôr, v sobotu 30.9. sú na programe ligové súťaže. Extraligové družstvo hrá proti 1.BC Elite KAMI PROFIT Bratislava, druholigová rezerva by mala hrať 1. kolo play off proti ešte nie známemu súperovi.

Posledná úprava Pondelok, 11 September 2017 10:16
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok