mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes83

Online : 5
Vaša IP : 3.133.12.172
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 33/2017
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 21 August 2017 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

jasným znakom toho, že sa štart jesennej časti sezóny blíži, bol bohatý program počas uplynulého týždňa a víkendu. Alebo sa vlastne už začala? Poďme sa teda pozrieť, čo sa to vlastne dialo.

Best of East Slovensko, Bratislava, 67 hráčov a hráčok zo 7 krajín (okrem Slovenska, Poľska, Česka, Maďarska a Rumunska aj z Talianska a Austrálie)

No, áno, aj hráčok, a rozhodne neboli do počtu. O tom sa presvedčili aj zástupcovia nášho klubu, Michal Kubán s Tomášom Krovinom, ktorí obaja dostali v 1. kole za súperky poľské hráčky – a obaja, ako správne vychovaní gentlemani nechali dámy vyhrať – Tomáš prehral s Wesolowskou (aj Majsterka Európy) 0:7 a Michal s Ewou Bak 2:7. Potom obaja niečo povyhrávali na prehratej strane (Tomáš s Tarinom 7:3 a rovnako aj s Pindiakom, Michal 7:0 s Honzom), ale o postup do 32ky obaja prehrali – Michal s Brancuskym 0:7, a Tomáš zachoval galantné zvyky, hoci išlo o veľa a podľahol Ewe Bak 5:7. Inak sa do 32ky dostalo 14 Slovákov, spomenul by som napríklad Langa, ktorý sa tam dostal po jasnej výhre 7:3 nad Kaplanom (ktorý je aj Majster Európy mužov a myslím, že nie iba raz), na rozdiel od neho sa napr. Koniar dostal po prehre so Skonecznym do 32ky z prehratej strany, a Polách vôbec (po prehrách s Juszczyszynom 6:7 a Štofkom 5:7).

Do 16tky sa dostali len 5 naši, z toho 3 sa tam dostať museli, keďže vyhrali čisto slovenské súboje – Koniar zdolal Janíka 7:4, Koles porazil Kováča 7:6 a Konárik Fuku tiež 7:6, postúpili aj Husák, ktorý porazil Bekešiho 7:4 a Tomáš Latika po výhre nad Brázdilom 7:4.

V 16tke bola stale aj jedna zástupkyňa nežnejšieho pohlavia, už spomínaná Wesolowska, a mohla sa dostať veru ešte ďalej, ale napokon nasadenej jednotke Fortunskému podľahla najtesnejšie 6:7. Z 5 našich sa ďalej dostal už len jediný – aj ten musel, lebo to bol slovenský súboj, v ktorom Koniar jasne zdolal Kolesa 7:1. Zvyšok štvrťfinálovej zostavy tvorili 3 Poliaci (Fortunski, Kaplan, Skoneczny), 3 Česi (Hajdovský, Washburn a Urban) a Rumun Versatche.

Vo štvrťfinále Hajdovský porazil Fortunskeho 7:6, Koniar si poradil s Versatchem 7:3, v poľskom súboji Kaplan zdolal Skoneczneho 7:5 a v českom Urban Washburna 7:1.

V semifinále Koniar jasne zdolal Hajdovského 7:0, a v druhom Urban zdolal Kaplana 7:5 a tak finále bolo bez poľského zastúpenia, čo sa asi na Best of East často nestáva.

No a vo finále nám Jakub urobil radosť, keď síce najtesnejšie ale predsa len 7:6 zdolal Urbana 7:6 a Besto of East vyhral!

Úprimne blahoželám, len tak ďalej :-)

 

Kompletné výsledky nájdete na:  http://tournamentservice.net/tournament.php?groups=20789

 

ME seniorov, Leende, Holandsko

Na ME sme tentoraz mali dokonca dvojnásobné zastúpenie – okrem už viacnásobného účastníka Zdenka Lisík bol aj Milan Mrva, tak si naši dokonca zahrali aj družstvá – len to je ťažko, keď dáte súperovi 1:0 fóra pri zápase do 2 – keďže sa družstvá hrajú 3 na 3 a našil boli len dvaja. Nesklamali, súperov potrápili, ale napokon oba svoje zápasy tesne prehrali – so Severným Cyprom 1:2, keď Zdenko svoj zápas prehral 6:7 (Milan vyhral 8:2) a potom s Poľskom, kde naopak Zdenko vyhral 7:2 a Milan prehral tesne 6:8.

V jednotlivcoch sa Zdenkovi najviac darilo v hre č.10, kde síce 1. kolo prehral, ale potom po 3 výhrach postúpil do 32ky, kde sa hralo jednoduché KO – tam však tesne 6:7 podľahol Maďarovi Nagyvi 6:7, škoda. V hrách č.9 a 14 skončil tesne pred bránami 32ky, keď v hre č.9 prehral o postup z vyhratej strany s Nórom Johannessenom 7:8, a na prehratej s Nemcom Stentenom, ktorého v 1. kole 8:6 porazil, tentoraz 6:8 prehral.

Milanovi sa darilo ešte viac – do 32ky sa dostal v každej disciplíne, a v hre č.8 to napokon dotiahol až do bojov o medailu – v štvrťfinále však prehral s Holanďanom Telferom 2:8 – škoda veliká, medaila by bola veľká radosť, nielen pre Milana, ale myslím, že aj všetkých fanúšikov biliardu na Slovensku.

 

Kompletné výsledky nájdete na https://europeanpoolchampionships.eu/draw-results/

 

 

 

Snooker, EverGrande 2017 China Championship, Guangzhou, Čína

Aj profi snookrová sezóna sa už rozbieha, ako zvyčajne, najprv ďaleko na východe – tento týždeň to je turnaj v Číne. Hneď prvé kolá boli pohromou pre mnohých favoritov – už v 1. kole vypadol Bingham aj Robertson, v 2. kole Selby, Ding (0:5 s MacManusom), Trump (3:5 s Dottom), Fu (2:5 s Brecelom), Higgins (2:5 s Fordom), a tak štvrťfinálové zloženie bolo vcelku nečakané – okrem O’Sullivana, Murphyho, Cartera a Williamsa, ktorí by sa tam čakať dali, samé menej známe mená - Zhou Yuelong, O’Brien, Brecel a Li Hang. Vo štvrťfinále sa o veľké prekvapenie postaral Brecel, ktorý dovtedy výborne hrajúceho Ronnieho vyradil tesne 5:4 (hoci prehrával 1:4), aj Li Hang prekvapil a vyradil Williamsa 5:3, pričom za stavu 0:3 by to asi veľa ľudí nepovedalo. Murphy (vs. Zhou Yuelong) a Carter (proti O’Brienovi)  svoje zápasy vyhrali zhodne 5:2.

Zaujímavé je, že turnaj sa nedohral cez víkend – dnes v pondelok 21.8. sa hrajú semifinále – v tom prvom Murphy zdolal Cartera 6:4

Doplnené 23/8

V druhom semifinále Brecel porazil Li-Hanga 6:5, keď opäť otáčal, tentoraz zo 4:5. No a keď už má niekto šťastie - vo finále mal Brecel aj podľa vslatných slov šťastie v tom, že Murphy nehral dobre, a tak hoci sa ujal vedenia 3:1, napokon s Brecelom prehral 5:10. Brecel sa tak stal prvým hráčom z kontinentálnej Európy, ktorý vyhral full ranking turnaj - a to nie zrovna hocijaký, na tomto bola odmena za výhru 150000 libier

A aby nám nebolo za snookrom ľúto, odo dnes už beží Paul Hunter Classics vo Furthe v Nemecku, výsledky môžete sledovať tu: http://livescores.worldsnookerdata.com/Matches/Index/13963/paul-hunter-classic-2017

 

Kompletné výsledky nájdete tu:

http://livescores.worldsnookerdata.com/Matches/Index/13955/evergrande-2017-china-championship

 

Ďalší program:

Ešte týždeň voľna a ideme na to :-)

V sobotu 2.9. sú na programe ligové súťaže – v Extralige hráme vonku proti Alpia Martin, v 2. lige tiež vonku proti BK ŽIARČAN Žiar nad Hronom. O týždeň neskôr v sobotu 9.9. sú je na programe 6. kolo v 1. lige skupina B a v nedeľu 10.9. vás radi privítame na 7. kole Kanianskych boliardových hier – hráme hru č.9 a snooker

Posledná úprava Streda, 23 August 2017 10:08
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok