mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes6

Online : 4
Vaša IP : 18.117.91.153
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 20/2017
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 22 Máj 2017 00:00

Vložené 5/6/2017

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

no tentoraz je toho pomenej, vlastne nemám skoro nič - na programe boli ligové súťaže, lenže obe naše družstvá zápasy nehrali - extraliga bola odložená kvôli nám, druholigový zápas zase nemohli hrať hostia.

A neodložili sme len my, asi - vo výsledkoch je zo sobotného 4. kola len jediný zápas, 1.BC Elite KAMI PROFIT Bratislava zdolalo K8 Buldogs Trenčín 6:3. Zápas mal zaujímavý priebeh, prvé 3 osmičky skončili janse pre domácich (Koniar-Husák 7:1, Kováč-Mikuška 7:0), lenže Kuník zdolal Tarinu 7:6 a inšpiroval nielen seba, ale aj Husáka - obaja vyhrali deviatky (Kuník s Kováčom 9:7, Husák s Tarinom 9:5) a tak bolo po deviatkach vyrovnané 3:3. Domáci však prekvapenie napokon nepripustili, vyhrali všetky 3 desiatky a zápas teda spomínaným výsledkom 6:3.

Ďalší program:

najbližší víkend v sobotu 10.6. je na programe 4. kolo Slovenského pohára v Ružomberku, o týždeň v sobotu 17.6. neskôr sú v LAVOSe Bratislava na programe MSr dvojíc, a v nedeľu 18.6. už ž.kolo (posledné pred letnou prestávkou) Kanianskych biliardových hier - hráme hru č.8 a snooker. Všetci ste vítaní :-)

 

Vložené 29/5/2017

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

tentoraz boli "iba" MSr v hre č.14/1, tak len tu vložím krátky komentár

MSr v hre č.14/1, Trenčín, 21 hráčov

14tka nejako neláka - podľa zostavy štartujúcich túto hru ocenia najmä fajnšmekri :-)

Hralo sa 2KO skrátené od 8 a z vyhratej strany sa do štvrťfinále prebojovali podľa očakávania Koniar (ten bol na ME v tejto disciplíne na 5. mieste), nás Kubán, ktorý v zápase o postup porazil Klobučníka, Milan Mrva, ktorý do B-čka poslal nášho Krovinu a aj Koles, ktorý porazil Zdenka Lisíka.

O postup z prehratej strany bojovali až dvaja juniori, čo je potešiteľné - a jeden z nich to napokon do štvrťfinále aj dotiahol - konkrétne Lang, ktorý v zápase o postup zdolal dokonca Klobučníka 75:54. Kristián Mrva po výhrach nad dvomi ťažkými súpermi (extraligistami Priesolom a Dugovičom) napokon na tretieho nestačil a prehral s Kováčom 39:75. Postúpil aj Polách, ktorý sa po prehre vo svojom prvom zápase (s Klobučníkom) ocitol na prehratej strane, kde potreboval 3 výhry, aby sa dostal do štvrťfinále - tá posledná bola nad Zdenkom Lisíkom 75:24. Posledným štvrťfinalistom do partie bol náš Krovina, ktorý v tesnom zápase porazil Štofka 75:72. Tomáš potreboval 2 gule, či už len jednu - ale nemal čo hrať. Zariskoval nejakú ťažkú kombináciu, ktorá nevyšla a Štofko mal šancu zápas vyhrať, ale nedal hneď prvú guľu a Tomáš už druhú šancu využil.

Vo štvrťfinále, ktoré sa už hralo do 100, nemal Koniar väčšie problémy s Langom a vyhral 100:21, podobne Polách s Kolesom (100:24). V zápase našich Krovinu s Kubánom začal oveľa lepšie Michal, ktorý sa ujal vedenia 49:7. Lenže potom zrazu Tomášovi "preplo" a začal hrať, ako z partesu - najprv nábehom 42 vyrovnal, a vzápätí pridal 45 bodový nábeh a ujal sa vedenia 94:49. Usedený (viac ako hodinu) Michal zahral len 3 gule a opäť pustil Tomáša na stôl - ten to už dohral - 100:52. V poslednom zápase vyhral Mrva tesne nad Kováčom 100:96.

Semifnále už Tomášovi veľmi nevyšlo - pri jednej rozbíjačke za vyrovnaného stavu 22:22 mu po niekoľkých odrazoch spadla biela a Jakub už zvyšok zápasu dominoval - 100:22. Vyrovnanejší bol druhý zápas, tesne 100:87 však napokon vyhral Polách nad Mrvom.

Vo finále to dlho vyzeralo na výhru Jara Polácha, Jakub však napokon zápas otočil a vyhral 100:89

Ďalší program:

najbližší víkend v sobotu 3.6. sú na programe ligové súťaže – v Extralige hrá naše družstvo vonku, proti BK Aréna Ružomberok, v 2. lige hrá naša rezerva doma proti BK Tristanpress Topoľčany - oba zápasy sú však odložené. O týždeň neskôr, v sobotu 10.6. je na programe 4. kolo Slovenského pohára v Ružomberku

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

aj tentoraz bol pestrý víkend – a mohol byť aj pestrejší, lenže na plánovaný Senior cup ku nám do Kanianky sa prihlásilo len 10 hráčov, a tak bol zrušený. Pozrieme sa teda „len“ na EEBC cup juniorov do Ružomberka a Eurotour.

EEBC Junior cup, Ružomberok, 44 hráčov a hráčok

Tento turnaj sme mali česť 2x usporiadať aj v Kanianke, ale toto by sme teda na tých našich 4 stoloch nezvládli – 44 hráčov a hráčok (10 zo Slovenska, vrátane nášho Filipa Foltána), 7 z Čiech a až 27 hráčov a hráčok z Poľska.

Najprv sa hrali skupiny, 8 skupín po 5-6 hráčov, prví dvaja postupovali ďalej do jednoduchého KO od 16tky. Náš Filip postúpil so šťastím, keďže až 3 hráči mali rovnakú bilanciu 3 výhry a 1 prehra – Filip postúpil vďaka najtesnejšej výhre nad Mrvom 5:4 (ten postúpil z prvého miesta) a o skóre, ktoré mal 18:14, zatiaľ čo Kmeť 16:13 – čiže 2x o jednu hru, to je vskutku šťastný postup.

Ale v nedeľu bol iný deň – Filip hral výborne a po výhre nad Blažejom z Bila Tarnow 6:2 vyhral s Mrvom dokonca 6:0 a postúpil do semifinále. Tam prehral najtesnejšie 5:6 s Polisom z Frame Lodž, a to aj vďaka kurióznemu faulu, keď mu vypadla počas kriedovania tága krieda rovno na guľu... Nuž, aj také sa stáva – napriek tomu, 3. miesto v takejto medzinárdonej konkurencii je super výsledok. Rovnako skončil aj Lang z Liptovského Hrádku, ktorý prehral v semfinále s Kuralom z YMCA Sqaure Krakow 4:6. V poľskom finále uspel práve Kural, ktorý zdolal Polisa 6:1

 

Konmpletné výsledky nájdete na:  http://maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/?TournamentID=1236&ActionID=4&Group=RoundRobin

http://maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/?TournamentID=1236&ActionID=4&Group=Finals

 

Eurotour, Sankt Johann im Pongau, Rakúsko

Ako to už býva zvykom, na Eurotoure sa zíde oveľa lepšia konkurencia ako na ME a nebolo tomu inak ani teraz – 161 hráčov a hráčok – a medzi nimi aj dvaja zástupcovia zo Slovenska – Michal Kubán a Jakub Koniar. Aj keď sa viac darilo Jakubovi, ani Michal nezahral zle – vždy hovorím, že na tejto úrovni aspoň vyrovnaná bilancia je pre hráča z našich končín úspech. A to sa Michalovi podarilo – najprv síce prehral Nemcom Lindloffom 6:9, ale potom porazil Staaba z Nemecka 9:5, aj Poliaka Krystiana Piekarskeho 9:2. Čo ho však asi nepotešilo, bol posledný zápas s Belgičanom Vyveyom – už samotná prehra 8:9 zabolí, a keď je to ešte navyše zo stavu 8:2 – škoda veru...

Jakub aj naďalej potvrdzuje, že do širšej špičky v Európe patrí – tentoraz po sa po výhrach s Bayborom zo Severného Cypru 9:1, Čechom Hyblerom 9:6 a Poliakom Juszczyszynom 9:8 dostal do 32ky z vyhratej strany. Tam porazil gréckeho reprezentanta Malaia 9:4 (len tak mimochodom, ten už jeden Eurotour vyhral a raz bol vo finále, na tomto turnaji vyradil Poliakov Kudlika 9:4 a Sniegockeho 9:3...). V 16tke sa opäť stretol s van den Bergom a opäť prehral – tesne 7:9. Celkové í.-16. miesto je podľa mňa aj tak výborné.

Turnaj vyhral domáci Mario He, ktorý vo finále zdolal jasne 9:2 Španiela Sanchez-Ruiza 9:2. Na 3. mieste skončili ďalší domáci Albin Ouschan, ktorý prehral s He v semifinále 8:9, ako aj mladý nemecký fenomén Filler, ktorý prehral so Sanchez-Ruizom 7:9

Kompletné výsledky nájdete na tomto linku:

https://eurotouronline.com/draw-results/

 

Hral sa aj ženský Eurotour, vyhral domáca Jasmin Ouschan, ktorá vo finále zdolala Nemku Ivanovskaiu 7:2, na 3. mieste skončili ďalšia Nemka Vogelmann (v semifinále s Ouschan 1:7) a Ruska Tkach (v semifinále s Ivanovskou 5:7)

 

Ďalší program:

najbližší víkend v sobotu 27.5 budú MSr v hre č.14/1 v Trenčíne. O týždeň neskôr sú na programe ligové súťaže – v Extralige hrá naše družstvo vonku, proti BK Aréna Ružomberok, v 2. lige hrá naša rezerva doma proti BK Tristanpress Topoľčany.

Posledná úprava Pondelok, 05 Jún 2017 08:32
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok