mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes89

Online : 5
Vaša IP : 3.236.240.48
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

6.-7.4. Federal cup, PoolSTar Topoľčany

7.4. Kanianske biliardové hry, 4. kolo, hra č.9

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 12/2017
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 27 Marec 2017 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

tentoraz je toho toľko na písanie, že ani neviem, čo skôr... Tak poďme rýchlo na to.

Extraliga, 2. kolo

Našim súperom v 2. kole bol súper ťažký – pred 2 rokmi 3. miesto v Extralige, minulý rok im bronz ušiel len o skóre. Z bronzu sme sa tešili my, ale s Prešovom sme minulý rok prehrali 4:5. Takže zápas sme očakávali ťažký a taký aj bol.

V hre č.8 zahviezdil Michal Kubán, ktorý hral výborne a Paľa Šoltisa zdolal 7:2. To Tomáš Krovina začal s Milanom Mrvom zle a prehrával, dokonca potom aj 4:6. Dotiahol na 6:6, ale rozbíjal Milan – po rozstrele však nebolo čo hrať a tak sa dostal na stôl aj Tomáš. Lenže stôl nedohral. A ani Milan. A potom opäť ani Tomáš, ktorý keby dal ťažkú čiernu o 1mm na jednu alebo aj druhú stranu, tak by čierna spadla (bude priamo, alebo od Milanovej gule), ale Tomáš trafil presne rožtek medzi nimi. Našťastie pre neho nenahral, a keďže Milan následne nedal a čierna už bola viac-menej v jamke, tak Tomáš vyhral. Vyhrať som mohol aj ja – vo vyrovnanom priebehu som sa ja ujal s Vojtom Štofkom vedenia 6:5, ale následný rozstrel vyšiel Vojtovi tak, že to by dohralo aj malé dieťa a tak som sa z vedenia tešil asi len minútu... V rozhodujúcej hre síce rozbíjal Vojto, ale mu nespadlo a bol som teda na ťahu ja. Dali sa vybrať len polovičky s jednou problémovou guľou – tú som chcel hrať ako predposlednú, ale nenahral som si na ňu, musel som hrať tú druhú, navyše na tú problematickú opäť nahrávať do jedinej vhodnej oblasti – no ťažká úloha a tak to aj dopadlo, nedal som. Vojto potom stôl dohral – takže 6:7 a 2:1 pre nás.

V hre č.9 som s Milanom začal výborne – zahral som peknú prvú hru – a nedal som primitívnu deviatku. A zvyšok zápasu sa niesol v tomto duchu – sem tam super záblesky (ako napr. bodák na osmičku, z ktorej som si stiahol cez celý stôl naspäť na deviatku), ale väčšinou chyby, chyby a chyby. Takže 3:9 bolo len logickým vyústením... A asi som nakazil na susedný stôl aj Michala, ktorý hral s Vojtom tiež katastrofálne (v porovnaní s jeho súčasným štandardom a ako hral trebárs osmičku) a prehral dokonca 1:9. Našťastie Tomáš sa ovplyvniť nenechal, a hladko 9:2 zdolal Paľa. Takže po deviatkách 3:3.

V hre č.10 Tomáš pokračoval vo výbornej hre a Voja zdolal hladko 8:2. Našťastie aj Michal rýchlo zabudol na zlú deviatku a zdolal Milana 8:3 – od radosti som pravdivo vykríkol „chalani, vyhrali ste“, ale napokon som kozmeticky pridal jeden bodík aj ja. Ale horko-ťažko. Od stavu 4:4 mi Marek Gerek dal zopár darčekov v podobe nedaných desiatok, a tak som sa ujal vedenia 7:4. Ale to by som nebol ja – som sa revanšoval rovnakým spôsobom, za stavu 7:4 sa z deviatky biela došuchtala nejako do stredu, potom som nedal smičku, lebo som sa príliš sústredil na to, aby mi nespadla biela do stredu, alebo neodišla z dobrého uhla, potom Marek zahral peknú hru – a 7:7. V rozhodujúcej hre však bol gentlemanom opäť Marek (aj keď myslím, že nechceným), ponúkol ma šancou na šestke a ja som teda neodmietol – 8:7 a celkovo 6:3 pre nás. Myslím, že s takýmto súperom takýto výsledok poteší.

 

2. liga, 2. kolo

Naša rezerva hrala doma s BC 14 Lucas Art Kľušov. Hrala bez Peťa Leitmana, ale aj tak vyhrali – Filip Foltán aj Janči Tomčo dali po 3 body, 1 pridal Vlado Pastucha – celkovo teda vyhrali 7:2. A po 2 kolách 2 výhry – to tu teda ešte nebolo, uvidíme, čo prinesú ďalšie kolá :-)

ME v biliarde, Algarve, Portugalsko

Hra č.10

Po výbornom 5. mieste v hre č.14/1 Jakub pokračoval v dobrej hre aj v desiatke a po 4 výhrach (Nalivko z Litvy – 8:2, Schjetne z Nórka - 8:4, Sanlisoy z tureckej časti Cypru – 8:1 a dobre známy multimedailista z ME Poliak Kaplan 8:6) sa dostal do 16tky. Tam prehral s Bijsterboschom z Holandska 3:8 a ja som rozmýšľal, že kto to je. Vzápatí som spozornel, lebo Bijsterbosch vyradil Feijena a to ani zďaleka nebolo všetko. Bijsterboscha totiž nezastavil nikto, ten vyhral titul a tak Jakub zase prehral len s neskorším Mastrom Európy.

Ostatným sa darilo striedavo – a je nanajvýš zaujímavé, že hráči z jednej herne sa stretnú v 1. kole ME – Jaro zdolal Kolesa 9:5. Jaro pokračoval prehrou so Španielom Sanchez Ruizom 3:8, ale výhrou nad Albáncom Gocajom sa dostal do 64ky. Tam však skončil po prehre so Švédom Larssonom 3:8. Balázs mal mizerný žreb – síce v 1. kole na prehratej strane w.o., ale hneď potom Mario He – Balazs prehral 0:8

Hra č.8

Aj tu sa opäť najviac darilo Jakubovi – opäť 4 výhry a postup do 16tky (Skoneczny z Polska – 8:7 – a to Jakub prehrával 2:6 aj 6:7, Buslaev z Ruska 8:4, v 64ke hral s Balazsom – 8:2, Patsura z Ukrajiny 8:4). A tu opäť Bijsterbosch. Zápas sa vyvíjal úplne inak, Jakub už viedol 7:3 a mal len 2 farebné na stole, s ťažkou nahrávkou – ktorá mu o pár mm nevyšla, poslednú farebnú musel hrať oblúkom, nedal a na tomto sa zápas zlomil. V ďalších hrách trošku smoly a napokon prehra 7:8... A Bijstebosch zase dokázal, že je v ohromnej forme, dotiahol to až do finále – tam však prehra s Fínom Uskim.

Ako už bolo zmienené vyššie, do 64ky postúpil aj Balazs – najprv vyhral 8:3 s Luxemburčanom Ciapolinom, potom prehral 1:8 s Napolenom – starým známym Švédom Chamatom, ale o postup vyhral s Chorvátom Bartelom 8:5. Jaro zdolal najprv Albánca Kurthysu 8:4, ale potom prehral s Maďarom Szolnokim 4:8 a domácim Ferreirom 5:8.

Družstvá

V družstvách mohli mať naši aj trochu ľahší žreb – najprv síce mali ten úplne najľahší, w.o., ale hneď potom Poliaci – naši tesne prehrali, Jakub ukázal, že s ním treba vážne rátať – akože 8:1 Sniegockemu? Balazs však prehral so Skonecznym 4:8, a Jaro s Juszczyszynom 7:9 – takže na skóre sme síce vyhrali ale postúpili Poliaci. Potom naši urobili to isté Portugalcom – Jaro prehral so Silvom 3:8, ale aj Jakub(Sousa) aj Balazs (Franco) vyhrali po 8:7 – a tak naši prehrali na skóre, ale postúpili :-) No a potom Rakúsko o postup do štvrťfinále – tam sa už vyberať nedá. Naši prehrali, keď Balazs podľahol He 4:8 a Jaro Ouschanovi 2:9 – Jakubov zápas s Lechnerom sa za stavu 7:7 už nedohrával.

A že naši zase neprehrali len tak s hocikým – aj Poľsko aj Rakúsko štvrťfinále vyhrali – Poliaci dokonca vyradili Holanďanov, Rakúšania Chorvátom a semifinále hrajú proti sebe.

Viac nájdete na https://europeanpoolchampionships.eu/draw-results/

 

Ďalší program:

V sobotu 8.4. je na programe 8. Junior cup 3.kolo hrač.10 – hrá sa v Ružomberku. V nedeľu 9.4. sú na programe Kanianske biliardové hry, 4. kolo, hráme hru č.9 a snooker.

 

 

 

Posledná úprava Pondelok, 27 Marec 2017 11:08
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok