mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes82

Online : 4
Vaša IP : 3.141.202.187
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 10/2017
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 13 Marec 2017 00:00

Doplnené 19.3.2017

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

cez víkend bolo 2. kolo Senior cupu, aj Junior cupu a začali aj ME v biliarde. Keďže mám málo času, tak len stručne.

Senior cup, Biely Kostol, 18 hráčov

Ani tentoraz sa mi nepodarilo na turnaj dostať, a tak dúfam, že sa mi podarí dostať aspoň na ten, čo bude u nás v Kanianke :-) Ako pozerám na výsledky, v poslednej dobe chutí seniorský biliard najmä v Trenčíne - po trenčianskom finále v 1. kole v Trenčíne bolo trenčianske finále aj v Bielom Kostole. Opäť sa doň  dostal Vlado Čupalka, ale tentoraz nevyhral, keďže podľahol Peťovi Mikuškovi najtesnejšie 5:6. Na 3. mieste skončili Štefan Holakovský a Braňo Mažári. Medailistom blahoželám a teším sa, keď sa konečne dostanem aj ja medzi vás (nemyslím na bedňu, stačí mi aj na turnaj).

ME v biliarde 2017, Portugalsko

Aj tento rok sme vyslali na ME trojčlenné družstvo - Polách, Koles a Koniar. ME začali v sobotu a prvá disciplína je hra č. 14/1 - ktorá sa u nás už dlhšie nehráva. Balázsovi sa nejako veľmi nedarilo, v dvoch zápasoch uhral dokopy len 44 bodov a po prehrách s Fínim Uskim a Turkom Baranom táto disciplína pre neho skončila. Jarovi sa darilo o kúsok viac - po výhre 100:30 nad Talianom Ciprianim mal dve šance na postup do 32ky - obe žiaľ nevyšli - najprv prehral vcelku tesne 100:80 s Poliakom Juszczyszynom, na prehratej strane potom s Rakúšanom Lechnerom 30:100. Najviac sa darilo Jakubovi - prvý zápas proti Chorvátovi Bartolovi vyhral 100:70 a tiež mal 2 šance na postup do 32ky. Prvú nevyužil, keď prehral s Rusom Buslaevom 31:100, ale druhú áno, aj keď teda veeeeľmi tesne - 100:98 proti Nórovi Schjetnemu. A postupom do 32ky to neskončilo - tam totiž Jakub zdolal Holanďana Teutschera 125:47 a postúpil teda medzi najlepších 16. Už aj to sa dá pokladať za veľmi dobrý výsledok. O postup do štvrťfinále Jakub nastúpil proti Portugalcovi Francovi - a hoci ten mal výhodu domáceho prostredia a aj zahral najvyšší break v zápase (34), z výhry sa napokon tešil Jakub a môže tak bojovať o svoju druhú medailu na ME. Súpera však má nadmieru ťažkého (ale čo čakať vo štvrťfinále na ME) - Mr. 400 Nielsa Feijena. Tak držme palce. Palce sme držali, ale nepomohlo - Feijen vyhral 125:46. Jakub tak skončil na výbornom 5. mieste - čo je výborný výsledok, ale medaila by isto potešila viac :-) Momentálne sa hrá finále - nový majster Európy bude staronový - aj Feijen aj jeho finálový súper Kaplan z Poľska už ME v tejto disciplíne vyhrali. Naokon sa z ďalšieho titulu tešil Feijen a tak Jakuba vyradil nový Majster Európy. Teda staronový. To v ženskej súťaži staronová šampiónka nie je - Jasmin Ouschan totiž vo finále prehralo s Ruskou Kristinou Tkach 45:75. Len pre predstavu - Jasmin zahrala vo finále najvyšší break 39 a Kristina 58 - o takých sa mne môže len snívať :-)

Online skóre celých ME môžete sledovať TU

Ďalší program:

V sobotu 25.3., je na programe 2. kolo ligových súťaží. V Extralige  hráme doma proti Horses Prešov. Rovnako doma hrá naša rezerva proti BK 14 LUCAS ART Kľušov. Potom až v sobotu 8.4. 3. kolo Junior cupu v Ružomberku a v nedeľu 9.4. 4. kolo Kanianskych biliardových hier - hráme hru č.9 a snooker.

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

tentoraz to bol bohatý biliardový bíkend – Slovenský pohár, Kanianske biliardové hry a vo svete Players champioships v snookri.

Slovenský pohár, 2. kolo, Ružomberok, 38 hráčov

V Ružomberka sa zišla nielen početná, ale aj kvalitná konkurencia, keď zo špičky nechýbal nikto. Zastúpenie sme mali aj my, darilo sa striedavo – menej Tomášovi Krovinovi, ktorý po výhre nad Potašom 6:2 prehral s Poláchom 1:6 a Na prehratej strane potom s Husákom 4:6. Skončil teda až na 17.-24. mieste, čo je na jeho pomery dosť pod par. Ale aj také dni bývajú – o čom sa presvedčili trebárs Milan Mrva, ktorý skončil v rovnakej fáze turnaja, či Koles, ktorý skončil len o kolo ďalej, alebo aj Polách, ktorý sa nedostal do osmičky – o postup prehral s domácim Jamriškom jednoznačne 2:6 (predtým na vyhratej strane prehral s Koniarom 1:6) . Michalovi Kubánovi sa darilo – o postup z vyhratej strany síce prehral s Kováčom 4:6, ale reparát na prehratej zvládol, keď zdolal Zdenka Lisíka 6:3. Ďalej ešte z prehratej strany postúpili Petrovics a Paľo Šoltis, ktorý tak doplnili štvoricu z vyhratej strany – Koniar, Tarina, Kováč a Onderek. Nášmu Kubánovi žreb určil Tarinu a Michal sa po výhre 7:4 mohol tešiť z pohára. V ostatných zápasoch Kováč zdolal Šoltisa 7:3, Onderek Jamrišku 7:1 a v zápase, ktorý by mohol byť aj finále, Koniar zdolal Petrovicsa najtesnejšie 7:6. V semfinále mal Michal príležitosť oplatiť prehru Kováčovi, ale nepodarilo sa, Kováč vyhral 7:2, drihé semfinále bolo vyrovnanejšie, Koniar porazil Ondereka 7:5. Vo finále klubových spoluhráčov potom Koniar jasne zdolal Kováča 7:1.

Kompletné výsledky nájdete tu: http://maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/?TournamentID=1177&ActionID=4

Kanianske biliardové hry, 3. kolo

Hra č.8, 15 hráčov

Dobrú konkurenciu zabezpečili okrem domácich hlavne Bystričania, Žiarčania, Sebechlebci a Levičania :-)

Hrali sme 2 KO skrátené od 4. Z vyhratej strany sa podarilo do semifinále postúpiť mne, po výhre nad Tomčom 5:0, z dolnej polovice pavúka to bol Braňo Veis, ktorý nemal vôbec ľahký žreb, ale hral super – postupne zdolal Kisa 4:2 a Filipa Foltána 5:2. Obaja prehratí z týchto zápasoch sa však napokon do semifinále dostali, keďže Kis zdolal Tomča 5:2 a Filip Mokrého 5:3. Treba povedať, že aj Miro Mokrý hral výborne – hoci toto nie je jeho najobľúbenejšia disciplína, riadne potrápil aj mna, aj Filipa.

Semifinálové zápasy boli rozdielne – Kis zvládol odvetu s Veisom oveľa lepšie ako prvý zápas a vyhral hladko 5:2. Ja som s Filipom síce dobre začal, ale v strede zápasu som mal útlm, keď som pokazil 2 ľahké hry a to sa mi vypomstilo – síco som z 2:4 dotiahol na 4:4, ale v poslednej hre sa mi už zápas otočiť nepodarilo. Zle som rozbil a celú hru som bol o krok po zadu. Aj v poslednej zašívačke, keď sme obaja mali po 2 farebné, Filip mal guľu pri jamke a ja až ďalej od nej. Dlho sme sa zašívali, hádam aj zo 5-7 krát, napokon som už nemal veľmi ako nenahrať (a ani som nemal čo dať), nechal som takú nie veľmi ľahkú guľu – Filip dal, druhú si z pred jamky vyrazil, ale zostala mu hrateľná, aj keď na čiernu sa nahrať nejako dobre nedalo – Filip ju však napriek pozícii a stavu dal.

Vo finále sa však už Filipovi nedarilo, a tak Martin Kis vyhral hladko 5:2 – druhý turnaj po sebe a dostal sa aj na čelo priebežného poradia.

Snooker, 12 hráčov

Snooker som nejako nesledoval, teda okrem mojich zápasov :-) A mne sa celkom darilo, keď som sa po výhrach nad p. Hromádkom a Kisom dostal do finále. Tam sa z druhej strany prebojoval Filip Foltán a vo finále som mu to za ten biliard zrátal – inak povedané sa mi darilo, dal som 30 bodový break a keď už len pri 4 farebných na stole bol stav 40:0, o výsledku bolo rozhodnuté. Celkom sa darilo aj narodeninovému oslávencovi Pastuchovi, ktorý síce najprv prehral s Tomčom, ale potom na prehratej strane vyhral 3 zápasy až sa dostal do zápasu o 3. miesto – kde ho čakal Tomčo... A aj odveta dopadla rovnako – z 3. miesta sa teda tešil Tomčo.

Tabuľky po 3. kolo nájdete na príslušnom mieste stránky

POZOR, ZMENA TERMÍNU: pri plánovaní 4. kola som prehliadol, že je to Veľkonočný víkend - takže 4. kolo bude o týždeň skôr, v nedeľu 9. apríla. Osprvedlňujem sa za prípadne zmätky tým spôsobené a budem rád, keď opäť prídete v hojnom počte.

Players Championship, Llandudno, Wales, UK

Turnaj, na ktorý sa kvalifikuje len 16 hráčov sezóny, mal zaujímavý priebeh – už v prvom kole vypadli svetová dvojka Bingham (s Hamiltonom jasne 1:5), aj Higgins (s Dingom 4:5), či víťaz z minulého týždňa v Gibraltare (s Carterom 4:5), v 2. kole vypadol O'Sullivan s Trumpom (3:5), svetová jednotka Selby s Fu 2:5 – a práve títo dvaja sa napokon stretli vo finále. Trump hrá v poslednej dobe výborne, ďaleko sa dostane na takmer každom turnaji, ale nie a nie nič vyhrať. Aj tentoraz začal zle, prehrával už 2:5, ale posledné 2 framy poobednej session zahral century breaky a večer pokračoval – otočil až na 8:5. Potom síce zaváhal a Fu znížil na 7:8, Trump však už zápas z rúk nepustil a vyhral 10:8. Tešil sa tak zo svojho siedmeho vyhratého rankingového turnaja, ale len druhého soma na Ostrovoch. Výhra 125000 ibier je zároveň spoločne najvyššou s jeho výhrou na UK championships z roku 2011.

Kompletné výsledky nájdete tu:

http://livescores.worldsnookerdata.com/Matches/Index/13927/ladbrokes-players-championship

 

Ďalší program:

V sobotu 18.3. je na programe Senior cup v Bielom Kostole, 2. kolo hra č.9. V nedeľu 19.3. je na programe Junior cup v Prešove, hrá sa hra č.8. O týždeň neskôr, 25.3., je na programe 2. kolo ligových súťaží. V Extralige  hráme doma proti Horses Prešov. Rovnako doma hrá naša rezerva proti BK 14 LUCAS ART Kľušov.

Posledná úprava Pondelok, 20 Marec 2017 06:28
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok