mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes68

Online : 1
Vaša IP : 18.188.20.56
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 07/2017
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 13 Február 2017 00:00

Vložené 7.3.2017

Napokon som predsa len našiel krátke video z konca prvého framu medzi Trumpom a Murphym - necha sa páči (video je súčasťou toho článku), vychutnajte si TU.

Vložené 6.3.2017

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

opäť len stručne - hral sa Federal cup a Gibraltar Open v snookri.

Federal cup, Praha

Minulý rok naši prehrali doma najesnejšie 10:11, keď rozhodoval až posledný možný zápas. Keďže České družstvo tentoraz povolalo aj Hyblera, ja osobne som jednoznačne favorizoval ich, hoci som samozrejme fandil našim, aj (ale nielen) preto, že tam boli aj dvaja hráči nášho klubu - Krovina a Kubán. Zo začiatku to vyzeralo pre domácich naozaj jednoznačne - naši síce vyhrali úvodnú tímovú hru,  a potom aj jednu z úvodných dvojíc, ale potom mali jednoznačne navrch domáci a ujali sa vedenia 6:2. Obed však zrejme zapasoval lepšie našim hráčom, keď šnúrou 3 víťazstiev vyrovnali na 8:8 a potom aj na 9:9. Lenže posledné dve dvojice vyhrali domáci a tak pohár ostáva na ďalší rok opäť v Česku.

Zostavy a body:

ČR:

Hybler        3        
Gavenciak    2,5        
Hajdovsky    3        
Meisner        1,5        
Houdek        1

SR:

tímová súťaž 1

Koniar     1,5
Polach     2,5
Koles    2
Krovina    1
Kuban    1

Snooker, Gibraltar Open

Menší bodovaný turnaj (výhra 25000 EUR) zavítal aj na malý kúsok britského územia na juhu Európy. Aj miesto bolo zaujímavé - neviem, či ste si všimli, ako hučalo počas zápasu lietadlo - herňa je totiž len 50 metrov od letiskovej dráhy. Nečudo, na Gibraltare je všetko natesno :-) Však si pozrite tebárs tento článok.

Dosť bolo geografie, späť k snookru. Turnaj mal dobré obsadenie aj finále a aj jeden zázrak v podaní Selbyho - viď tento link. Alebo to bola len dobrá matematika? Finále Trump-Murphy bolo veľmi kvalitné, škoda že som nenašiel video toho, čo stváral Trump na konci prvého framu - to sa na snookri hádam ani nedá... Ale video celého zápasu na webe nájdete. Napokon sa z výhry tešil Murphy, jeho siedmy titul, Trump si na svoj siedmy ešte musí počkať - toto bolo už jeho 14. finále. A hoci hrá permanentne dobre, nie a nie vyhrať - žeby si to nechával na blížiace sa Majstrovstvá sveta?

Ďalší program: 11.3. je na programe 2. kolo Slovenského pohára v Ružomberku, a 12.3. vás pozývame do Kanianky na 3. kolo Kanianskych biliardových hier - hráme hru č.8 a snooker.

 

Vložené 27.2.2017

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

nejako sa toho veľa nedeje - u nás vôbec nič - tak len krátko.

Vo svete sa hral snookrový Coral shootout - divácky zajujímavý a atraktívny turnaj - hráčsky nevyspytateľný (ani raz nevyhral hráč z TOP 16). Prečo? Nuž, hrá sa na 1 frame, navyše na čas, presne 10 minút a ešte aj hráč má len 10 sekúnd na úder, plus oproti tradičnému snookru platí jedno poolové pravidlo - po údere potopiť guľu, alebo nejaká guľa na mantinel. To všetko samozrejme nahráva prekvapivým výsledkom. Nebolo tomu inak ani tentoraz. Do semifinále sa dostal síce aj Shaun Murphy, ale to bol jediný z top hráčov. Ďalej tam bol Anthony McGil, ktorý už tento rok jeden turnaj vyhral (India Open), Číňan Xiao Guodong (v rebríčku na 58. mieste) and amatér Andy Hicks (hoci je teraz amatér, bol kedysi na 17. mieste v rebríčku a semifinalista Majstrovstiev sveta v roku 1995). Prvá dvojica bola práve Xiao Guodong a Hicks, najmä vďaka breaku 59 bodov vyhral Xia Guodong. V druhom semifinále vyhral McGill, tesnejšie 64:41, keď sa rozhodlo na farebných - šancu mal Murphy, prehrávajúc o 5 bodov však nedal zelenú a McGill to využil. Vo finále mal prvú šancu Xiao Guodong, ale po faule McGilla zahral len 15 bodov. Potom počas hry na istotu nechal pred rohovou jamkou jednu červenú, McGill ju dal a z nej potom zahral nábeh 67 bodov, ktorý mu zabezpečil titul. Po Selbym je druhým hráčom, ktorý vyhral tohto roku viac, ako jeden turnaj. Tiež sa priblížil k 16. miestu v rebríčku, ktoré je dôležité z hľadiska nasadenia na MS - prvých 16 hráčov ide priamo, ostatní hrajú kvalifikáciu. A isto potešilo aj 32000 libier :-)

Ďalší program:  4.3. je na programe Federal cup v Prahe,  11.3. je na programe 2. kolo Slovenského pohára v Ružomberku, a 12.3. vás pozývame do Kanianky na 3. kolo Kanianskych biliardových hier - hráme hru č.8 a snooker.

 

Vložené 20.2.2017

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

mám málo času, tak tentoraz len veľmi stručne.

Senior cup, 1.kolo, Trenčín, 13 hráčov

Na 1.kolo bolo relatívne málo hráčov a väčšinu tvorili domáci (7-6). A napokon dominovali aj herne - v prvej 6tke ich bolo až 5, jediný "cezpoľný" bol Vlado Antoška, ktorý skončil napokon na 3. mieste. Z prvej výhry na Senior tour sa tešil Vlado Čupalka, ktorý vo finále zdolal Romana Sedmíka 7:4. Na 3. mieste ešte skončil ďalší domáci hráč Denis Sadloň. Medailistom blahoželám. Výsledky nájdete na tomto linku: http://maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/?TournamentID=1164&ActionID=4

Vo svete snookru sa hral ďalší turnaj, tam majú také tempo - za posledné 3 týždne vždy jeden veľký turnaj. Tentoraz to bol posledný z tohtoročných "národných" turnajov v UK, Coral Welsh open. Turnaj bol zaujímavý, v prvých kolách pohorelo nemálo favoritov (O'Sullivan, Selby, Robertson, Fu, Murphy, ...), do 3. kola sa dostal miestny 15-ročný školák Jackson Page, ktorý si musel vybaviť voľno zo školy... Ale finále napokon nebolo nejako prekvapivé - Trump (rebríčková štvorka) a Bingham (č.2) asi budú vždy favoriti na záverečné kolá. Finále začal lepšie Bingham, ujal sa vedenia 4:0 a vyhral prvú session 5:3, večer však zatlačil Trump a vyrovnal na 6:6, dokonca sa aj ujal vedenia 8:7 - lenže vyhral napokon Bingham 9:8. Bol to jeho prvý víťazný turnaj od zisku titulu Majstra sveta, čo sú už skoro 2 roky.

Ďalší program:  až 11.3. je na programe 2. kolo Slovenského pohára v Ružomberku, medzitým len Federal cup 4.3. v Prahe.

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

uplynulý víkend sa hrali Kanianske biliardové hry, bol aj prvý tohtoročný Junior cup – ku ktorému so však výsledky nenašiel a bol aj bez našej účasti – takže sa mu venovať v spravodaji nebudem. Vo svete sa hral snookrový turnaj World Grand Prix v Prestone.

Kanianske biliardové hry, 2. kolo

Hra č.10, 15 hráčov

Dobrú konkurenciu zabezpečili okrem domácich (opäť aj s Leitmanom) hlavne Bystričania aj Sebechlebci :-)

Darmo, keď príde 15 hráčov, hneď je v herni živšie a má to iný šmrnc. Hrali sme 2 KO skrátené od 4. Z vyhratej strany sa podarilo do semifinále postúpiť mne, po výhre nad Kisom 5:3, z dolnej polovice pavúka to bol Leitman, ktorý zdolal Filipa Foltána 5:2. Obaja prehratí z týchto zápasoch sa však napokon do semifinále dostali, keďže Kis zdolal Tomča 5:1 a Filip Veisa 5:2. Semifinále sa hralo len jedno – Peťo Leitman musel odísť, keďže cestoval do práce (zahraničie) – a tak napokon bol bez prehry, ale len štvrtý... To semfinále bolo medzi mnou a Filipom, popravde ani neviem, ako som vyhral 5:4. Už som nehral nič moc, a výhru som v podstate utrpel – za stavu 4:4 som mal jasnú pozíciu na 3 chyby, po 2 fauloch som to však spackal, a vôbec nezašil. Napokon som ešte nejakú šancu dostal a vyhral. Vo finále som však už úplne odišiel – za stavu 2:1 som si nahral napriamo na 10tku, nepochopiteľne som ju však nedal a odvtedy akoby uťal. Maťo hral oveľa lepšie a výhru 6:3 si zaslúžil – blahoželám.

Snooker

Ako som v biliarde utrpel výhru s Filipom Foltánom, tak tu na snookri s Vladom Pastuchom. Nevedel som nič trafiť do jamky, Vlado bol jasne lepší, ani neviem ako som sa držal na dostrel – napokon mi Vlado nechal ružovú a čiernu pred jamkou a vďaka tomu som nezaslúžene vyhral... O postup do finále som potom hral so Štubňom – ujal som sa vedenia vďaka pár pekným guliam, stačil však jeden pekný snooker a bolo vyrovnané – ešte že hráme počet opakovaní len na 3 – inak by som to neviem kedy zapísal. Na farebné išiel s miernym náskokom Štubňa, ale mňa na chvíľku osvietilo, od žltej až po ružovú som podával nie ľahké gule a zápas vyhral. To mi prinieslo napokon celkové víťazstvo, keďže Peťo, ktorý do finále postúpil predtým, medzičasom odišiel. Tretí skončil Kis, ktorý aj druhý krát porazil Filipa Foltána.

Tabuľky po 2. kolo nájdete na príslušnom mieste stránky

Ladrokes World Grand Prix, Preston, UK

Turnaj, na ktorý sa kvalifikuje len 32 hráčov, mal zaujímavý priebeh – už v prvom kole vypadli svetová jednotka Selby (s Gouldom 3:4), aj dvojka Bingham (s Dayom 2:4), aj minulo týždňový víťaz z Berlína Hamilton (s Allenom 0:4), v 2. kole vypadol O'Sullivan aj Trump – a tak sa otvorila cesta nie veľmi častým víťazom turnajov – a že tento nebol len tak hocijaký, víťaž bral 100000 libier. Vo finále sa napokon stretli Hawkins (doposiaľ 2 vyhraté turnaje) a Day (0). Hawkins je podľa mnňa taký zvláštny hráč – nehovorím, že nie je dobrý, ale niekedy na neho doľahne neznámo čo, a vtedy hrá hrozne, nedáva ľahké gule – ťažko sa na to pozerá. To však nebol prípad tohto finále – hral úplne súper, do stavu 9:3 zahral 5 century breakov a ešte aj 97, 85 a 53. Potom sa však rozbehol aj Day, zahral vyše 300 bodov bez Hawkinsovej odpovede a aj vďaka breakom 87, 84, 92 a 75 dotiahol na 7:9. Ďalšiu hru však už Hawkins tesne vyhral 67:56 a mohol sa tak tešiť zo svojho 3. titulu na profi okruhu. Day si aj po 18 rokoch na okruhu na ten svoj prvý ešte musí počkať.

 

Ďalší program:

V sobotu 18.2. je na programe Senior cup v Trenčíne, 1. kolo hra č.9. Potom až 11.3. je na programe 2. kolo Slovenského pohára v Ružomberku, medzitým len Federal cup 4.3. v Prahe.

Posledná úprava Utorok, 07 Marec 2017 14:39
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok