mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes11

Online : 1
Vaša IP : 3.141.31.209
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 49/2016
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 12 December 2016 00:00

pridané 19.12.2016

Zdravím všetkých priaznivcom biliardu,

na záver roka už len krátko, aj keď by sa dalo aj dlhšie :-)

Posledné kolo Better of the two v Trenčíne vyhral Gajanec Trnavy, ktorý vo finále zdolal Kisa (hrávajúceho za Bystricu) 6:5. Práve s Kisom som sa rozprával minulý týždeň, keď bol u nás v Kanianke - hovoril, že ešte pôjde na tento turnaj, a chcel by konečne niečo na ňom uhrať - myslím Martin, že sa podarilo :-) Aj keď prehrať 6:5 vo finále nie je ktože ho vie čo - na druhej strane dostať sa do finále po 3 výhrach 6:5. Ozaj, minulý týždeň v Kanianke bolo finále tiež 6:5, pre Martina - nuž, niekto to asi rád horúce :-) V každom prípade blahoželám, rovnako ako aj medailistom z 3. miesta, domácim Kuníkovi a Ďuráčimu.

Snooker - Coral Scottish open

Tretí z nových národných turnajov - napriek tomu, že svetová jednotka Selby zvolil oddych a dvojka Binghman vypadol hneď v 1. kole, turnaj bol veľmi zaujímavý - s úplne neskutočným vyvrcholením. Najmä 2 zápasy - semifinále Trump-Higgins a finále Fu-Higgins. Semifinále začal Trump neuveriteľne - v prvých šiestich hrách zahral 3 century breaky (136, 126 a 112), pridal ešte 99 a 70, Higgins len vďaka 88 nábehu prehrával "iba" 1:5 a nebol už koniec zápasu. Na čom sa zápas zvrtol, ťažko povedať - Higgins však zápas otočil - nábehmi 110, 2x 52 a v poslednej hre 68, potom ako Trump pri rozbitom stole nemal čo hrať. Stôl síce bol poriadne komplikovaný, ale práve z tohto pochádza Higginsova prezývka Wizard of Wishaw. A kde Higgins v semifinále skončil, tam vo finále pokračoval - v prvých 3 hrách zahral 126, 101 a 100, century pridal aj Fu (106), ďalšie mohoj aj Higgins, ktorý bol v tranze - ale z neho ho nepochopiteľne vyrušil rozhodca - a Higgins, majúc 78 bodov a stôl na dohratie, nedal ľahkú červenú... Fu po zápase vravel, že po takomto začiatku by bral po prvej session aj stav 2:6 - lenže Higgins sa zasekol a Fu vyrovnal na 4:4. Večer začal opäť dobre Fu, ktorý mal už hru vo vrecku, keďže Higgins potreboval hneď niekoľko snookrov, aj Fu niekoľko krát zašil, hru však napokon nezískal - a potom už ani jednu. Fu tak otočil z 1:4 na 9:4

No, a to je na tento rok všetko.

Všetkým Vám želám pokojné prežitie Vianoc a všetko dobré v Novom roku, pevné zdravie, nech sa darí v práci aj súkromí, aj v tej našej spoločnej záľube, o ktorej toľko píšem :-)

 

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

tak tentoraz bol ozaj bohatý program – či už cez týždeň, alebo cez víkend. Pozrieme sa teda na náš Masters, na posledné kolo Kanianskych biliardových hier – a na Mosconi cup

 

Slovak Master cup, Bratislava, 8 hráčov

Na záver sezóny sa uskutočnil tradičný Masters - joj, kdeže sú tie časy, keď som tam býval ako hráč, teraz mi už zostalo len o tom čo to napísať, aj to len z diaľky :-) Už aj inak úspešnú sezónu naši hráči Michal Kubán a Tomáš Krovina ešte vylepšili – nielenže sa obaja na Masters kvalifikovali, ale ešte aj dobre zahrali. Obaja totiž postúpili zo skupiny – a to mal Michal v skupine aj Jakuba Koniara, aj Jara Polácha. S Jakubom síce prehral, ale jara tesne 9:8 porazil a rovnako aj Vojta Štofka, a to stačilo na 2. miesto. Aj Tomáš obsadil 2. miesto – prehral s Balazsom Kolesom, ale porazil Richarda Husáka aj Milana Mrvu. V semifinále potom nestačil na Jakuba a prehral s ním 5:9. Michal naopak ukázal, že postup zo skupiny nebol náhodný a porazil Balazsa 9:4. A aj vo finále bol Jakubovi vyrovnaným súperom, dokonca sem tam aj viedol (6:5), koncovku však predsa len lepšie zvládol hráč sezóny Jakub Koniar a potvrdil, že je zaslúžene slovenskou jednotkou.Medailistom blahoželám. Kompletné výsledky nájdete tu:

http://maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/?TournamentID=1103&ActionID=4

 

Kanianske biliardové hry, 10. kolo

Hra č.9, 15 hráčov

Na posledné, dvojnásobne bodované kolo, prišlo najviac hráčov za celý ročník – potešila skupinky z Bystrice aj zo Žiaru, či jednotlivci až zo Sebechlebov či Levíc. Po dlhej dobe sa zjavil aj Leitman – keďže nechodieva a nie je umiestnený v celkovom poradí, tak bol nenasadený – a tak už v 2. kole sa hral zápas Leitman – Filip Foltán, ktorý mohol byť kľudne aj finále. Zo začiatku viedol Filip, ale napokon Peťo vyhral najtesnejšie 6:5. Filip sa napokon predral z prehratej strany do semfinále po dvoch najtesnejších výhrach 5:4 nad Veisom (to bol priamy zápas o 2. miesto celkového poradia) a Kováčom.  Z prehratej strany ešte postúpil aj Tomčo, z vyhratej už dlhšia čakali Kis a ja. Žreb určil dvojice Kis-Tomčo a ja s Filipom. Zataiľ čo prvý zápas skončil jasne 6:1, druhý bol vyrovnanejší – hoci vôbec byť nemusel. Lenže keď som viedol 3:0, nedal som prvú ľahkú deviatku a hoci som ešte natiahol ešte na 5:1, už tám spomínaná hra bola náznakom toho, čo prišlo – nečakane a nechtiac a nevediac ako som sa prepol do „darčekového“ módu – nasledovala čierna, ktorú snáď zastavil nejaký vlas na hrane jamky, potom deviatka, ale aj s bielou z nemožného uhla, potom padlo Filipovi eso – na napokon som to úspešne dodaroval až do konca – posledným podarúnkom bola mizerná istota za stavu 5:5 s dvomi guľami na stole, keď som nechal sedmičku zaparkovanú pred jamkou a na devinu stačil stopbal... V rovnakom móde som pokračoval zo začiatku zápasu o 3. miesto – tam som sa napokon predsa len spamätal, ale napokon sme to s dobre hrajúcim Tomčom dotiahli do stavu 5:5, za ktorého som bol šťastnejší ja – Jano karambolom od jednotky takmer dal deviatku, ktorá zastala v jamke, hneď za dvojkou – jednotka bola ťažká, ale podarilo sa mi ju dať a potom aj neminuteľnú 2-9 kombináciu.

A zápasy na maximálny počet hier boli ozaj v kurze – aj finále skončil 6:5 – čo by za stavu 4:0 pre Filipa už ozaj asi málokto predpovedal. Lenže Kis otočil na 5:4, Filip ešte vyrovnal, ale napokon zápas aj celý turnaj vyrovnal Kis – tomu stačila účasť na 2 turnajoch, aby skončil celkovo na 6. mieste – no samotná účasť by nestačila, samozrejme že to boli aj výborné výsledky a dobrá hra.

Celkové poradie, kategória Open:

  1. Čertík 1620 bodov
  2. Filip Foltán 1370 bodov
  3. Veis 1190 bodov

 

kategória neregistrovaní hráči:

  1. Veis 1370 bodov
  2. Tomčo 740 bodov
  3. Jantoška 440 bodov

 

Snooker, 13 hráčov

Zaujímavé je, že hosťom sa na snookri darí viac, ako domácim hráčom, ktorí ho majú pod nosom – ale trénujú na ňom asi rovnako často, ako tí hostia :-)

A tak hoci sme na pána Hromádku v nezmanipulovanom žrebovaní vytiahli najťažšie zbrane, aj po 2 kolách bol stále bez prehry – najprv vyprevadil na prehratú stranu Leitmana a potom aj mňa. Pozor, žiadne halušky či náhodné snookre – všetko poschovával, ja som si ani nepinkol, len som rátal, a gule vyťahoval. A to nebolo všetko – po prehre v semifinále Kisom sa síce pán Hromádka dostal na prehratú stranu, ale aby ukázal, že to nebola náhoda, ešte raz porazil Leitmana a ja som v zápase o 3. miesto radšej navrhol po 22. ťahu remízu :-) Ale nie, v skutočnosti sme už nevládali a o 3. miesto sme už nehrali. Víťazom turnaja sa stal Štubňa, ktorému sa nedarilo v biliarde, ale v snookri áno. Spokojný mohol byť aj Kis, ktorý po výhre v biliarde obsadil v snookri 2. miesto a stal sa 1. hviezdou večera. V celkovom poradí nakoniec k zmenám nedošlo – hopci Filip Foltán mal veľkú šancu na celkové víťazstvo potom, ako sa sa dostal na prehratú stranu, ale po prehre v semifinále so Štubňom ma už predbehnúť nemohol.

 

Celkové poradie:

  1. Čertík 1430 bodov
  2. Filip Foltán 1240 bodov
  3. Veis 1050 bodov

 

Kompletné tabuľky nájdete na príslušnom mieste stránky

 

Mosconi cup, Ally Pally, Londýn

Konečne. Konečne čo? No konečne Európa vyrovnala celkový stav na 11:11. Zo začiatku v tejto súťaži jasne dominovali Američania – ale za posledných 11 rokov vyhrali len jeden jediný krát  a Európa teda stav dorovnala. Tento rok to bolo jasné víťaztsvo, už prvý deň naznačil, čo sa bude diať – Európa vyhrala 4:1. A keďže druhý deň pokračoval podobne, organizátori namiesto 5 dali len 4 zápasy za deň, aby niečo zostalo aj na posledný deň. Napriek tomu sa takkmer posledný deň nekonal, lebo vo štvrtok sa hral posledný zápas za stavu 10:2 pre Európu, a skončil najtesnejšie pre Američanov 5:4. Ale len oddialili nevyhnutné – v piatok hneď prvý zápas vyhral nováčik Jayson Shaw (inak aktuálna svetová jednotka), ktorý zo seba striasol poťiatočnú nervozitu a mal česť potopiť víťaznú guľu. MVP získal Albin Ouschan, ktorý neprehral ani jediný zo svojich 4 zápasov.

 

Výsledky:

 

utorok 4:1

Team EUROPE 5-2 Team USA

Mark GRAY, Albin OUSCHAN 5-2 Shane VAN BOENING, Rodney MORRIS

Niels FEIJEN 5-2 Mike DECHAINE

Jayson SHAW, Darren APPLETON 1-5 Skyler WOODWARD, Justin BERGMAN

Darren APPLETON 5-3 Shane VAN BOENING

 

streda 7:2

Niels FEIJEN, Mark GRAY 5-2 Shane VAN BOENING, Skyler WOODWARD

Jayson SHAW 3-5 Rodney MORRIS

Albin OUSCHAN, Darren APPLETON 5-4 Mike DECHAINE, Justin BERGMAN

Mark GRAY 5-1 Justin BERGMAN

 

štvrtok  10:3

Niels FEIJEN, Darren APPLETON 5-2 Shane VAN BOENING, Mike DECHAINE

Jayson SHAW, Albin OUSCHAN 5-3 Skyler WOODWARD, Rodney MORRIS

Albin OUSCHAN 5-4 Skyler WOODWARD

Mark GRAY, Darren APPLETON 4-5 Justin BERGMAN, Rodney MORRIS

 

piatok 11:3

Jayson SHAW 5-1 Mike DECHAINE

 

Ďalší program:

Nasledujúci víkend, v sobotu 17.12. je Športfestival v Trenčíne a aj záverečné kolo Better of the two – tamtiež. A potom budeme oddychovať :-)

Posledná úprava Pondelok, 19 December 2016 13:05
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok