mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes135

Online : 6
Vaša IP : 18.222.163.31
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 25/2016
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 27 Jún 2016 00:00

Vložené 23/8/2016

Zdravím všetkých,

zatiaľ len veľmi krátko - do príslušnej sekcie som vložil kalendár na 2. polovicu ročníka 2016, prvý turnaj v Kanianke bude 18/9. K tomu ešte jedna dobrá správa pre priaznivcom snookru - práve prebieha preplátnovanie stola - takže na turnaji hráme na novučičkom, čerstvom, ešte teplom plátne :-)

Zatiaľ toľko, keď bude niečo nové, napíšem

Roman

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

po dlhšej dobe celkom pestrý biliardový víkend – hral sa Slovenský pohár, u nás bolo 6. kolo Kanianskych biliardových hier a vo svete začala nová snookrová sezóna.

 

Slovenský pohár, 4. kolo, hra č.9, 23 hráčov

Účasť pomerne slabá čo do počtu (ale čo mám ja čo hovoriť, keď su ku nej tiež neprispel, že áno...), ale kvalitatívne na vysokej úrovni – špičkoví hráči nechýbali. O to viac nás potešil Tomáš Krovina (ale myslím, že naviac seba), keď turnaj vyhral. Kto by to po prvol kole povedal – keďže prehral s Gerekom 4:7, ale to sa po dvojtýždňovej dovolenke potreboval zžiť so svojím biliardovým tágom. Na prehratej strane sa rozohral, hladko porazil 4 súperov, ustál aj ťažký zápas s klubovým spoluhráčom Michalom Kubánom, ktorý vyhral 7:6 a postúpil do semifinále. Tam porazil po boji Jakuba Koniara 7:5. V druhom semifinále Balázs Koles porazil Jara Polácha 7:6. Finále bolo zo začiatku jasne v réžii Kolesa – 4:0 aj 6:2 – a za tohto stavu išiel Balázs aj na víťaznú deviatku – bola vy víťazná, keby padla – ale napadla, Tomáš niečo dohral, nejakú čistú pridal – a bolo 6:6. Za stavu 6:6 mal Tomáš už 2 chyby a bol opäť zašitý – kto by v tejto chvílu vsadil na jeho výhru? Na online stávkach som videl prebehnúť kurzy okolo 1:500, ale len do chvíle, kým Tomáš jednotku nielenže zapísal, ale aj dal, navyše si rozbil problém 2-3, zahral aj dvojku aj trojku a vzápätí zahral víťaznú kombináciu 4-9...

Nuž, 2 týždňová dovolenka pomohla vyvetrať hlavu – aj ja by som išiel – ani nie tak kvôli biliardu, ale hlavne si vyvetrať tú hlavu :-)

Blahoželám Tomášovi, aj ostatným z „bedne“ – aj keď mám plné pochopenie pre Balázsa, že po takomto vývoji mu je 2. miesto isto málo – za takých okolností by bolo aj mne, ale inak nie :-)

 

Kanianske biliardové hry, 6. kolo, hra č.8 a snooker

Hra č.8, 8 hráčov

Keďže nás bolo 8, rozdelili sme sa na 2 skupiny a zahrali si každý s každým, víťaz skupiny šiel priamo do semifinále, 2. a 3. hrali krížom o postup do semifinále. Prvú skupinu, v ktorej som bol aj ja, vyhral pán Hromádka – hrali sme spolu prvý zápas a hral som slabo, pán Hromádka dobre a tak sa ujal vedenia 3:1. Potom som síce začal čo-to hrať aj ja, ale za stavu 3:3 som si nenahral dobre na čiernu, hrozil z nej biela. Napriek tomu som ju skúsil, aj som bielu vytlačil mimo jamky – ale len tesne, biela sa totiž od rohu jamky odrazila do jamky na opačnej strane stola.. Potom som sa však už rozohral a postúpil z druhého miesta, z tretieho postúpil Jano Tomčo.

Z druhej skupine postúpil bez prehry Braňo Veis, z druehé miesta postúpil po dlhej dobe sa zjavivší Maťo Hromádka – a nezabudol veru, ešte stále vie nielen, ako sa tágo drži, ale ako sa s ním aj udiera :-) Z tretieho miesta postúpil Filip Foltán – a to znamenalo, že sme sa o postup do semifinále stretli my dvaja. Podarilo sa mi vyhrať, podobne aj Maťo Hromádka porazil Tomča. V semifnále som hral potom s Braňom, tiež sa mi po slušnej hre podarilo vyhrať, v druhom semifinále Maťo pripravil jedinú prehru za celý deň tatovi a za trest mal sedieť cestou domov vzadu :-)

Vo finále sa mi podarilo vyhrať aj s Maťom, o 3. miesto pán Hromádka potvrdil dobrú formu a zdolal Braňa Veisa.

Snooker, 8 hráčov

Po prvom zápase, keď som porazil Tomča, v peknom a vyrovnanom zápase, to vyzeralo so snookrovou hrou fajn – ale len do druhúho zápasu s Pastuchom – v ňom som nebol schopný trafiť nič, a zaslúžene som prehral. Z druhej polovice pavúka sa do finále prepracoval Filip Foltán – a tam potvrdil, že snooker mu ide na Kaniankych hrách v každom druhom kole – však si treba pozrieť celkovú tabuľku. Filip by mal ísť na ruletu a určite vsadiť na párne čísla :-) Zápas o 3. miesto bol bystrický – Tomčo zdolal p. Hromádku.

Celkové tabuľky po 6. kole sú na príslušnom mieste stránky

 

 

Snooker - Kasperky Riga Masters, Lotyšsko

A už sa začala aj nová snookrová profi sezóna – prvý turnaj bol v Rige a nie, nebol to ten malý turnaj – toto je od tohto roku regulárny bodovaný turnaj s prvou cenou 50000 EUR. A žiadne veľké prekvapenie – Neila Robertsona sa dá pokladať za favorita na akýkoľvek titul – minimálne jedného z niekoľkých. To keby vyhral jeho finálový súper Michael Holt, to by bolo rozhodne prekvapenie väčšie.

 

Výsledky od 16tky

David Gilbert 2-4 Xiao Guodong

Ken Doherty 3-4 Darren Morgan

Matthew Stevens 1-4 Neil Robertson

Judd Trump 4-2 John Higgins

Ali Carter  2-4 Mark Williams

Jimmy Robertson 1-4 John J Astley

Anthony McGill 4 -0 Yan Bingtao

Stuart Bingham 3-4 Michael Holt

 

štvrťfinále

Xiao Guodong 2-4 Darren Morgan

Neil Robertson 4-1 Judd Trump

Mark Williams 4-1 John J Astley

Anthony McGill 0-4 Michael Holt

 

Semifinále

Neil Robertson 5-0 Darren Morgan

Mark Williams 4-5 Michael Holt

 

Finále

Neil Robertson 5-2 Michael Holt

 

 

Ďalší program:

Slunce, seno, oddych – dovolenka, a či prázdniny – každému podľa jeho gusta, veku a možností. Tak si dobre oddýchnime a vidíme sa na jeseň. Ja si tiež dám pauzu, počas leta budem prispievať len nepravidelne.

 

 

Posledná úprava Utorok, 23 August 2016 16:10
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok