mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes188

Online : 4
Vaša IP : 3.144.36.141
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 17/2016
Napísal Roman Čertík   
Utorok, 03 Máj 2016 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

uf, zase by bolo toho na písanie bárs koľko. Ale ten čas, zase veru nemám. Takže len tak krátko

 

 

4. kolo II. ligy

Naša rezerva hrala proti vedúcemu družstvu súťaže Trench Town Trenčín – a chlapci ukázali, že sú na dobrej ceste, a že výsledky z posledných zápasov nie sú náhoda. Hoci prehrali, vedúce družstvo statočne potrápili a prehrali najtesnejšie 4:5. Za našich bodovali Filip Foltán 2, Igor Foltán a Filip Drexler po 1.

 

 

Majstrovstvá sveta v snookri, Crucible, Sheffield, UK

Naposledy sme skončili pri rozohratých zápasoch 2. kola. Higgins vedenie s Waldenom 10:6 pretavil do výhry, aj Hawkins pretavil vedenie po druhej session s O’Sullivanom (9:7) na najtesnejšiu výhru 13:12 a porazil Ronnieho po 14 rokoch!. Aj Wilson napokon dotiahol vedenie s Allenom 11:5, na výhru a napokon aj výborne hrajúci Ding porazil Trumpa – čo bolo vzhľadom na tohtoročnú formu prekvapenie, ale nie vzhľadom na formu na MS.

To Ding potvrdil aj vo štvrťfinaále, kde sfúkol Williamsa 13:3 – zápas bol však ovplyvnený tým, že Williams deň pred zápasom menil špičku – a to malo na jeho hru neblahý vplyv. Neblahý vplyv malo aj víťazstvo nad Ronniem na Hawkinsa – aspoň ja si myslím, minimálne zo začiatku. Hneď na druhý deň, a teda hneď po tom, ako jednoducho dal do toho všetko, hral s Fu – výsledkom bol stav 1:9. Až potom sa Hawkins rozbehol a mohutne doťahoval – napokon však zápas neotočil a prehral tesne 11:13. Rovnako prehral, a treba povedať že veľmi prekvapivo Higgins s McManusom – celý zápas v podstate viedol (teda okrem začiatku, keď viedol McManus myslím 3:0, ale prvá session skončila 5:3 pre Higginsa), aj 9:7 aj 11:9 – ale McManus vo veľkom štýle zahral 4 posledné framy, keď si Higgins v podstate ani neťukol. McManusa sa tým pádom stal najstarším semifinalistom za posledných vyše 30 rokov. Posledným do partie bola svetová jednotka Selby, ktorý ukončil prekvapivý postup Wilsona pavúkom.

V semifinále opäť výborne hrajúci Ding nedal v podstate šancu McManusovi, to Selby, ktorému veľmi nešlo, musel nasadiť všetku svoju vytrvalosť a pevnú vôľu a Fu, ktorý keď sa dostal k nábehu, tak obyčajne dohral na 1x, doslova usnookroval... A mňa uspal – pozeral som to, chcel som vedieť, ako to dopadne, ale počas čo sa ukázalo ako posledný frame som zaspal a zobudil som sa o 00:30, nechápavo hľadiac na nejaké cyklistické preteky :-)

Pred finále Selby hovoril, že by konečne raz dobre vo finále začal, lebo v doterajších oboch svojich účastiach prvé dni prehral, a dosť, tentoraz to bolo úplne naopak – Ding hrajúci svoje prvé finále bol asi z toho vyvedený z miery, a aj z toho, čo na neho spustil Selby – 6:0. A mal šancu aj na 7:0, ale nedal poslednú modrú, Ding zistil, že aj Selby robí chyba a môže s ním hrať – začal veľký comeback, ding dotiahol na 9:8, aj 11:10, ale nevyrovnal ani raz. Za stavu 16:11 už vezarlo byť vymaľované, ale Ding rýchlo vyhral nasledujúce 3 hry. Za stavu 16:14 sa však hrala partia vyhovujúca Selbymu, ktorú vyhral, a keď v nasledujúcej hre pridal pri prvom pokuse nábeh 74 bodov, titul bol doma. Selby je tak len 6 hráč s viac ako jedným titulom z Crucible (Hendry, Davis, Higgins, Williams a O’Sullivan). Navyše prispel k nezabudnuteľnej noci pre Leicester – len chvíľu pred ním družstvo Leicestru získalo premiérový titul v Premier league, kde bola ich cieľom záchrana a ktorý nazvali najväčším triumfom outsidera v dejinách.

Inak Majstrovstvá mali výbornú úroveň, vyrovnaný rekord century breakov, Ding zaostal o jeden za rekordom jednotlivca – a spokojní fanúškovia. Tí sa môžu tešiť aj naďalej, zmluva s Crucible bola predĺžená do roku 2027 a tešiť sa môžeme aj my, zmluva s Eurosportom na snookrové prenosy bola tiež predĺžená, tá až do roku 2025

 

Ďalší program:

V sobotu 7.mája sú na programe obľúbené MSr v hre dvojíc v Trenčíne. Otýždeň neskôr, v sobotu 14.5. sú na programe ligové súťaže, konkrétne 5. kolo – Extraligové družstvo by malo hrať vonku proti ŠBK Komárno, druholigová rezerva doma s BK Mamut Bratislava.

 

 

 

Posledná úprava Utorok, 03 Máj 2016 15:57
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok