mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes216

Online : 4
Vaša IP : 18.116.80.134
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 14/2016
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 11 Apríl 2016 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

tak toto bol teda bohatý biliardový víkend, vlastne celý týždeň. Takže bez dlhého úvodu poďme rovno na to, lebo ako je to v poslednej dobe zvykom, nemám času nejako nazvyš – tak nech trochu toho času, čo mám, využijem :-)

 

MSr seniorov, hra č.8, Trenčín, 21 hráčov

V sobotu sa mi pošťastilo mať voľno a po dlhej dobe som sa vybral pozrieť seniorov. Rád som po dlhej dobe všetkých opäť videl – že to bola dlhá doba a že chodím po turnajoch veľmi máličko sa potvrdilo hneď na začiatku, keď ma vyhlásili ako nasadeného, že podľa výsledkom minuloročných MSr – normálne som zabudol, že som tam bol! No ale s mojou hrou to na nasadenie teda nebolo. Prvý zápas som hral s Krommelom – viem si predstaviť aj jednoduchšieho súpera na prvý zápas, a keďže som robil neskutočné kiksy (nedaná ľahká čierna, pri 2 farebných na stole som nedal guľu z ruky...), tak po chvíľke bolo 0:4. Potom však prišli nejké chyby aj od môjho súpera, podarilo sa mi otočiť na 5:4, ale napokon som predsa len prehral – v ďalšej hre Krommel všetko na komplikovanom stole krásne dohral, ale nedal čiernu – tá však zostala v jamke, nedalo sa zašiť a hoci som mal 7 gulí, na hranie bola iba jedna extra ťažká – tú som nedal a bolo 5:5. V rozhodujúcej hre som rozbíjal, aj mi spadlo, ale stôl bol ťažký, mal som 2 dvojice nehrateľných gulí – tie sa mi nepodarilo „otvoriť“, skúšal som zašívať, ale sa mi nepodarilo a ni to a súper stôl chladnokrvne dohral. Na prehratej strane som potom vyhral 2 zápasy 5:2 (s Kohútkom a s Václavkom). O postup do štvrťfinále som hral s Holakovským – a vždy keď to už-už vyzeralo, že som sa nejako z mojich chýb vymanil, prišla ďalšia nečakaná. Pár krát som nedal čiernu, pokazil jasné koncovky, ale aj Štefan ponúkol mne nejaké nečakané darčeky – ten posledný mohol byť naozaj veľkorysý – za stavu 4:4 totiž krásne dohral celý stôl, ale nedal čiernu. Zašil som a získal guľu v ruke, ale nedohral som 4 farebné gule – takže vyhrať som si tým pádom ani nezaslúžil. Takže z mojej účasti a hry mám zmiešané dojmy, ale hádam si raz okrem stretnutí so starými známymi vychutnám aj hru samotnú :-)

Z vyhratej strany postúpili do štvrťfinále Michač, Krommel, Potaš a Šoltis, z prehratej Lisík, Zaiček, Vágai a Holakovský. Vo štvrťfinále samotnom Michač prehral s Vágaiom 3:6, Krommel zdolal Holakovského 6:1, Potaš prehral s Lisíkom 4:6 a Šoltis zdolal Zaičeka 6:4. V semifinále potom Vágai zdolal Krommela 6:4 a Šoltis Lisíka 6:1. Vo finále potom Vágai zdolal Šoltisa 6:2

 

Poradie:

  1. Vágai (voľný hráč)
  2. Šoltis (Horses Prešov)
  3. Krommel (Nové Zámky) a Lisík (Alpia Martin)

 

Medailistom blahoželám

 

Kompletné výsledky nájdete na:

http://maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/?TournamentID=894&ActionID=4

 

MSr juniorov, hra č.8, Ružomberok, 14 hráčov a hráčok

V Ružomberku som pochopiteľne nebol, a keďže je na stránke SBiZ pekný článok, napíšem len, že nás teší, že náš Filip Foltán to dotiahol až na striebornú medailu – hoci, keď niekto vedie vo finále 6:4 a prehrá 6:7, tak to asi zamrzí – ale nemalo by dlho. Filip, si na dobrej ceste, blahoželám!

A samozrejme blahoželám aj ostatným medailistom:

  1. Lang (Liptovský Hrádok)
  2. Foltán (BK Kanianka „B“)
  3. Šoltis (Horses Prešov „B“)
  4. Marhefka (Podolinec)

 

Kompletné výsledky nájdete na:

http://maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/?TournamentID=895&ActionID=4

 

MSr v pyramíde, Martin

Pavúka som na stránke nenašiel, ale fotku usmievajúceho sa Joja Lisíka áno, takže prepdokladám, že obhájil titul (ak ma pamäť neklame, práve on vyhral minulý rok). Tak blahoželám :-)

 

 

ME v biliarde, Sankt Johann, Rakúsko

Naposledy sme skončili hrou č. 14/1. V hre č.10 zo súrodencov Ouschanovcov pokračovalo v nastúpenom trende len Jasmin, ktorá s prehľadom vyhrala aj hru č.10, keď vo finále zdolala ďalšiu z hráčok, ktoré by ste vo finále očakávali – Line Kjorsvik z Nórska. Albin postúpil do 32ky, ale tam prehral s neskorším víťazom Davidom Alcaidem zo Španielska. Vo finále vyhral Alcaide s Makkonenom z Fínska 8:7. Naši sa dostali dvaja do 64ky, tam však aj Jakub aj Balasz vypadli.

Zaujímavé boli súťaže družstiev. Keď som v mužskej časti videl, že naši prehrali v 1. zápase s Chorvátskom, a na prehratej som videl vyžrebovaný zápas proti Holandsku, v zostave s Feijenom a van den Bergom, s nimi aj Aarts, ktorý už nejakých našich na týchto ME porazil. Naši však pripravili prekvapenie, veľké prekvapenie – Holanďanov porazili! A vzápätí aj Francúzov, za ktorých hrá Stephan Cohen, tiež pár krát Majster Európy. Naši sa teda dostali do štvrťfinále – a tam škoda, že neporazli Švédov a tak opäť zostali tesne pred medailovými miestami. Družstvá napokon vyhrali Nemci, ktorý vo finále zdolali Rusko 2:1.

Inak za zmienku stojí aj súťaž družstievv ženskej kategórii, ktorú vyhralo Poľky. Ale de facto tú súťaž vyhrala Oliwia Czuprynska, sama... Prvý zápas prehrali Poľky s Belgičankami. A potom to prišlo – ženy hrajú 2 proti 2, ak je remíza, nasleduje rozstrel. Poľsko – Portugalsko 2:1 (zápas vyhrala Czuprynska), Poľsko – Holandsko (zápas vyhrala Czuprynska), Poľsko – Rakúsko 2:1 (zápas vyhrala Czuprynska), Poľsko – Nórsko 2:1 (zápas vyhrala Czuprynska) a finále Poľsko – Rusko 2:1 (zápas vyhrala Czuprynska). Ja teda neviem, kto hral tie rozstrely – ale takto vyhrať titul – to je sila.

V hre č.8 sa do 64ky dostali dvaja naši, vaic sa nedalo, lebo o postup hrali proti sebe Jaro s Jakubom, úspešnejší bol Jakub. V 64ke obaja vyhrali a dostali sa do 32ky, tam však Jakub prehral so Seroshtanom z Ruska 6:8, hoci 6:2 viedol. Titul napokon získal ukrajinský mladík (ročník 1997) Vitalij Patsura, ktorý vo finále zdolal Španiela Francisca Sanchez Ruiza 8:7.

V ženskej súťaži po 2 tituloch bola Jasmin Ouschan prekvapivo dvojkolová – to si ani nepamätám, že by som na ME niekedy zaregistroval takúto skutočnosť. Finále bolo napokon východoslovanskou záležitosťou – Ruska Kristina Tkach (ročník 1999) zdolala Ukrajinku Katerynu Polovinchuk (ročník 1995) 6:3.

Súťaže v hre č.9 ešte prebiehajú, z našich sa Jakub kvalifikoval do 64ky, uvidíme, čo ďalej.

 

 

Kompletné výsledky nájdete na:

http://europeanpoolchampionships.eu/draw-results/

 

Ďalší program:

V 16.4. je na programe Roman Havier Memorial v Ružomberku – rád by som došiel, ale nedá sa :-( O týždeň neskôr, v sobotu 23.4. je Slovenský pohár v hre č.9, 3. kolo v Trenčíne a v nedeľu 24.4. 4. kolo Kanianskych biliardových hier – hráme hru č.9 a snooker

 

 

 

Posledná úprava Pondelok, 11 Apríl 2016 14:20
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok