mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes37

Online : 2
Vaša IP : 18.219.63.90
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 49/2015
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 07 December 2015 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

po dlhom čase mám chvíľku času a je aj o čom písať – takže opäť raz kompletný spravodaj. A o čom že sa dá písať? Bolo posledné tohtoročné kolo Challenge cupu, aj posledné kolo Kanianskych biliardových hier. No a vo svete UK Championships v snookri.

Challenge cup 04, Trenčín, 19 účastníkov

Už to naozaj vyzerá na koniec sezóny, o čom svedčí nie veľmi početná účasť. Ale však každému podľa jeho chute – kto chcel hrať prišiel, kto nechcel, tak neprišiel :-)

Z tých, čo prišli sa najviac darilo Martinovi Gajancovi z Trnavy, ktorý vyhral všetkých svojich 5 zápasov s celkovým skóre 35:11 a najtesnejším výsledkom, ktorý ani zďaleka nebol tesný – 7:4 s Kostrošom o postup do semifinále z vyhratej strany. Potom sa opäť stretli už v semifinále a to bolo 7:2, v druhom to bolo až na maximálny počet hier – domáci Krajčovič porazil Krommela z Nových Zámkov 7:6. No a finále skončilo jednoznačne 7:2

Poradie:

  1. Gajanec (Družba Trnava)
  2. Krajčovič (K8 Trench Town Trenčín)
  3. Krommel (Nové Zámky)a Kostroš (Predators Aréna Ružomberok)

 

Kompletné výsledky nájdete na:

http://maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/?TournamentID=738&ActionID=4

 

Kanianske biliardové hry, 10. kolo

Ako aj naposledy, zase nás bolo málo máličko... Aj keď predsa len o trošku viac a tak sme si z chuti zahrali. Ale na budúci rok budeme musieť niečo vymyslieť – aj keď popravde netuším, čo – akékoľvek nápady sú vítané :-)

 

Hra č.9, 7 hráčov

Rozhodli sme sa, že si zahráme každý s každým – a tak aj napriek tomu, že nás bolo málo, sme si zahrali do sýtosti – kde si človek zahrá 6 zápasov do 5? Najviac sa darilo mne, vyhral som bez prehry, aj keď Filip Drexler ma mal už už na lopate – napokon sa mi však akosi podarilo vyhrať 5:4. Zaujímavý bol súboj o celkové druhé miesto – medzi Filipom Foltánom a Braňom Veisom bolo pred tunajom 50 bodov v prospech Filipa – a zápasy sa vyvíjali tak, že obaja bojovali o druhé miesto v turnaji – a tým aj celkovo, keďže bolo dvojnásobné bodovanie a teda za druhé miesto 300 a za tretie 240 bodov. Zo začiatku to vyzeralo lepšie pre Braňa, lebo Filip prehral s Jojom Jantoškom, ktorého Braňo porazil, ale potom Filip porazil Braňa a tak obaja skončili so 4 výhrami a 2 prehrami – Filip mal však aj lepšie skóre (24:19 vs. 23:19) aj vzájomný zápas – a tak obsadil 2. miesto na turnaji aj celkovo.

Poradie – aj 10. kolo aj celkovo:

  1. Čertík
  2. Filip Foltán
  3. Veis

 

Snooker, 8 hráčov

Takto sa to robí – veni, vidi, vici – prišiel, uvidel a zvíťazil. O kom je reč? O Marcelovi Kunovi, ktorý bol naposledy na májovom turnaji a odvtedy priešiel až na tento – no a vyhral. Podľa vlastných slov sa po dlhej odmlke k nemu vrátilo začiatočnícke šťastie, ale len som šťastím sa vyhrať nedá – aj keď úplne bez neho tiež nie :-)

Poradie:

  1. Kuna
  2. Filip Foltán
  3. Veis

 

Celkovo:

  1. Čertík
  2. Filip Foltán
  3. Veis

 

Konečné tabuľky po 10. kole nájdete na príslušnom mieste stránky

 

Snooker – UK Championships

Prvý s tohto sezónnych tzv. Tripple crown turnajov (najváženejšie turnaje a jediné, ktoré vysiela aj BBC naživo – preto sa im niekedy hovorí aj BBC events) – patria tam ešte Masters a Majstrovstvá sveta. Hralo  sa po novom, teda bez kvalifikácie, priamo na mieste celý 128 pavúk jednoduché KO, na šesť víťazných framov. Zo začiatku okrem prekvapivých výsledkov zaujali aj sťažnosti hráčov na kvalitu stolov – napr. Hawkins po svojej prehre povedal, že ich treba nahádzať na jednu kopu a podpáliť, ale sťažoval sa trebárs aj Maguire – a to po zápase, ktorý vyhral 6:0... Potom zaujal zápas medzi Higginsom a Allenom – Higgins vyhral 6:2, ale tým zápas nezaujal – zaujímavým faktom bolo, že napriek tomu, že hráči celkovo zahrali 811 bodov a schovali 242 gulí, v celom zápase nebol ani jediný faul – na čo si nikto ani z prítomných, ani so štatistov nedokázal spomenúť (na iný podobný zápas). Zaujal aj Un-Nooh z Thajska, ktorý mal zarobené na chvíľku slávy (aj slušnú odmenu – jackpot bol na turnaji 40000 libier) v zápase s Robertsonom, keď mal na dosah 147 bodový break – ale nedal poslednú čiernu... Zaradil sa tak do malého klubu k ďalším hráčom, ktorým sa také dačo „podarilo“ (nedať čiernu majúc 140 bodový nábeh) – napr. Ken Doherty na Masters 2000, či Mark Selby na China Open 2013. Šancu nevyužil, Robertson hladko vyhral – a napokon to bol práve Robertson, ktorý zobral všetko – asi mu nestačí maželka zo Škandinávie (Mille je Nórka), ale zrejme sa započúval aj do Škandinávskej skupiny, menovite ABBA a ich hitu Winner takes it all – pretože napokon nielen vyhral celý turnaj, ale vo finále zahral aj 147 bodový nábeh – ako prvý vo finále Tripple crown turnaja. A kanár aktuálnej svetovej jednotke Selbymu v semifinále je asi už len taká drobnôstka :-)

 

 

Výsledky od 16tky:

Peter Ebdon 2-6 David Grace

Mark Selby 6-1 Dechawat Poomjaeng

Marco Fu 6-4 Shaun Murphy

Luca Brecel 4-6 Matthew Selt

Liang Wenbo 6-5 Tom Ford

Neil Robertson 6-1 Stephen Maguire

Martin Gould 6-3 Joe Swail

Jamie Burnett 4-6 John Higgins

 

štvrťfinále

Liang Wenbo 6-5 Marco Fu

Neil Robertson 6-5 John Higgins

David Grace 6-5 Martin Gould

Matthew Selt 1-6 Mark Selby

 

semifinále

David Grace 4-6 Liang Wenbo

Neil Robertson 6-0 Mark Selby

 

finále

Liang Wenbo 5-10 Neil Robertson

 

 

Ďalší program:

V sobotu 12.12. bude v Ružomberku Amundsen cup - asi to nebude k nejakému výročiu známeho polárnika :-)

V nedeľu 13.12. na rovnakom mieste Masters – aj s našim zastúpením – palce budeme držať Tomášovi Krovinovi.

No a potom koniec sezóny a vianočno-novoročná prestávka, na ktorú sa asi všetci tešíme.

No ale ete pred všetkým tým sa všetci tešíme na tohtoročný Mosconi cup, ktorý začína práve dnes 7/12 – aj keď u nás už bude asi už zajtra, keď to v Las Vegas začne. Nejké užitočné linky:

http://www.matchroompool.com/mosconi-cup/

http://www.pro9.co.uk/html/article.php?sid=2830&mode=thread&order=0

Posledná úprava Pondelok, 07 December 2015 12:31
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok