mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes121

Online : 4
Vaša IP : 100.24.20.141
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

6.-7.4. Federal cup, PoolSTar Topoľčany

7.4. Kanianske biliardové hry, 4. kolo, hra č.9

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 34/2015
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 24 August 2015 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

po dlhočiznej letnej prestávke som tu s prvým spravodajom – aj cez dovolenkovú sezónu sa niečo hralo, či už ME seniorov a juniorov, alebo začala aj nová snookrová profesionálna sezóna – ale ja som bol prepnutý do dovolenkového módu, tak som nič nepísal. Ale ja sa polepším :-)

Včera sme dohrávali jedno doložené Extraligové stretnutie – tak začneme ním.

Extraliga

Dlho-predlho sme mali odložený zápas s 1. BC Elite Bratislava, už si ani nepamätám, že kedy bolo pôvodne to 3. kolo hrané – a tak keď nám chalani navrhli hrať tento víkend v Ružomberku, veľmi sme neváhali a vybrali sa tam. 1. BC tam hral dvojzápas – najprv proti domácej Alpii Martin a potom proti nám. Proti Alpii vyhrali 7:2 – proti nám boli 2 možnosti – buď budú naši súperi dobre rozohraní, alebo čo-to unavení. Vychádza to tak, že skôr a) je správne...

V hre č.8 tentoraz Tomáš Krovina nemal proti Jakubovi Koniarovi šancu a prehral hladko 1:7. Šancu na dobrý výsledok nám udržal Michal Kubán, ktorý zdolal Romana Dugoviča 7:4. Z hľadiska vývoja zápasu tak bol veľmi dôležitý môj zápas s Lukášom Kováčom – a hoci sme hrali obaja slušne a pekne, napokon som urobil 3 neodpustiteľné chyby, v podobe 3 nedaných čiernych gúľ – v tých hrách som už druhú šancu nedostal. Však to sa aj dalo pri dobre hrajúcom súperovi čakať a stálo ma to možno lepší výsledok a možno aj výhru. Nuž čo, keď chcem na výhru pomýšľať, buď budem musieť zlepšiť koncovku, alebo sa inak obliecť (bol som celý v čiernom)... Po osmičkách teda 1:2

V hre č.9 mal náš zápas s Jakubom rýchly spád – do stavu 2:2 sme si darovali minimálne po jednej hre, ale potom som za stavu 2:2 len zapísal zašitú guľu tak, že sa dala hrať, a na stôl som sa potom dostal až za stavu 6:2 – dohrávka a 3 čisté. Znížil som na 3:6 a mohol som aj viac, ale opäť som pokazil 2 nepokaziteľné dohrávky. To Tomáš s Michalom začali úplne inak – obaja so svojimi súpermi vyhrávali 5:0. Tomáš aj zápas s Vladom Tarinom napokon dotiahol do víťazného konca, v pomere 9:3. A dobre to vyzeralo aj u Michala, keďže viedol s Lukášom 7:3 – no potom Lukáš zlepšil hru, vyrovnal na 7:7, a hoci mal Michal v oboch nasledujúcich hrách šancu, nevyužil ani jednu a prehral 7:9. Tým naše šance na výhru klesli na minimum – pri stave 2:4 po deviatkach by sme potrebovali malý zázrak.

V hre č.10 sa Michal snažil proti Jakubovi napraviť nepodarenú koncovku  z hry č.9, ale hoci zo začiatku vyhrával, aj sa s Jakubom držal takmer celý zápas, napokon prehral 5:8. Vo vyrovnanom zápase potom prehral aj Tomáš s Lukášom 6:8. Mne sa napokon podarilo so šťastím vyhrať s Romanom 8:5, keď som za stavu 6:5 zahral na desiatku kapitálnu haluz, ale poslednou čistou hrou som si vylepšil trochu náladu – aspoň v rámci možností, keďže sme ako družstvo prehrali 3:6. Tým sa posunuli naše medailové šance len do teoretickej roviny. Stručné hodnotenie na záver - nebolo to úplne najhoršie, pri troche šťastia by sme možno aj vyhrali, ale víťaz je zaslúžený – chalani boli lepší. A malé zázraky ako s Martinom sa nekonajú každý deň – takže buďme radi aj zaň (a že sme) – umožňuje nám totiž pokojne pred posledným kolom spávať.

 

 

Ďalší program:

V sobotu 29.8. je na programe ďalšie kolo ligových súťaží v 1. a 2. lige, naša rezerva má voľno.

5.9. je na programe finálový deň Extraligy v Ružomberku, kde hráme s 1. BC Lavos Bratislava. Tiež je na programe ďalšie kolo 1. a 2. ligy, naša rezerva hrá v rámci 8. kola druhej ligy vonku proti Historia de le Roja Zvolen.

Posledná úprava Pondelok, 24 August 2015 10:31
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok