mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes93

Online : 1
Vaša IP : 3.135.205.146
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 18/2015
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 04 Máj 2015 00:00

Vložené 11/5

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

tentoraz toho veľa cez víkend nebolo, náš extraligový zápas bol odložený a tak hralo len naše B-družstvo. Chlapci sa zlepšujú a tentoraz mali víťazstvo už naozaj na dosah - s BK Hooligans Žiar nad Hronom prehrali 4:5, keď obaja mladí Filipovia vyhrali po 2 zápasy, len ich nepodporil nikto zo staršej dvojice Švec-Foltán Igor. Nevadí chlapci, raz to príde :-)

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

bohatý bilierdový víkend doma aj vo svete, tak sa pozrime na to, čo sa udialo.

MSr v hre č.9 dvojíc, Ružomberok, 24 dvojíc

Na obľúbené a svojho času aj úspešné súťaže dvojíc môžem už len spomínať – Eugen je ta-tam (v zahraničí) a ja na biliard zatiaľ stále nemám toľko času, aby som sa mu mohol venovať aspoň poloseriózne :-)

Tak som si len pozrel výsledky a nezostáva mi nič iné, len pogratulovať všetkým medailistom :-)

Všetko podstatné k turnaju nájdete tu:

http://www.onlinebiliard.sk/majstrami-sr-dvojic-m-hajduch-v-tarina/

 

MSr v snookri, Bratislava

Cez víkend sa odohrali aj Majstrovstvá Slovenska v snookri. Obhajca titulu Jakub Koniar ani Jaro Polách sa nezúčastnili, keďže mali klubový termín v Rakúsku, boli aj dvojice v poole, takže zo známejších  „biliardistov“ tam boli iba Lukáš Kováč, Luboš Pindiak, či nás Tomáš Krovina. Ten si viedol vcelku dobre, postúpil z kvalifikácie, potom vyradil aj jedného z ašpirantov na medailu Bučka (druhý v snookrovom rebríčku), ale vo štvrťfinále prehral s Horáčkom 1:3. Titul napokon získala rebríčková jednotka Patrik Sedlák, ktorý zahral aj najvyšší nábeh turnaja, 57 bodov.

Viac nájdete na:

http://snooker.sk/turnaj/majstrovstva-slovenska-201415.html

 

Zo sveta

Majstrovstvá sveta v snookri, Sheffield

Naposledy sme skončili pri štvrťfinále – tam sa udiali dve veľké prekvapenia, keď v sezóne nie veľmi výrazný Hawkins vyradil Robertsona 13:12. Ešte väčšín prekvapením však bola výhra Binghama nad O’Sullivanom 13:9 – Ronnie vyhrával 9:8, ale odvtedy framy vyhrával už len výborne hrajúci Bingham, ktorý využíval každu jednu priležitosť na jeden krát. Okrem toho ešte Murphy ukončil púť kvalifikanta McGilla v pomere 13:8 a famózne hrajúci Trump prevalcoval Dinga 13:4. A čakalo sa, že zdolá aj Binghama, ale ten ukázal, že výhra s O’Sullivanom vôbec nebola náhoda, a že už to ani zďaleka nie je ten hráč, o ktorom sa pred pár rokmi nie veľmi lichotivo vyjadril Mark Allen, že nemá na to nervy (... aby vyhrával ťažké a vyrovnané zápasy). Sa mi vidí, že je to práve odvtedy, čo sa to v Binghamovi zlomilo a odvtedy sa dostal do 16tky v rebríčku, vyhral niekoľko turnajov – a teraz v dramatickom semifinále zdolal aj Trumpa. Celý zápas som čakal, kedy sa Bingham zasekne – a už-už to vyzeralo, že Trump to predsa len otočí, keď zo 14:16 vyrovnal dvomi century breakami na 16:16. Ale práve v rozhodujúcej hre Bingham ukázal a potvrdil svoj prerod – zvládol ju lepšie, pri stave 47:19 si trúfol na extra ťažkú kombináciu, ktorú dal, a pridal potrebných 19 bodov. V druhom semifinále po vyrovnanom zápase s Robertsonom Hawkins prispal začiatok, keď po 2 session bolo už 13:3 pre Murphyho, a hoci sa Hawkins potom zlepšil, na viac ako 9:17 to už neuhral. Finále MS tradične konči v prvý pondelok v máji (v UK je to vždy sviatok – „Early May bank holiday“) a tak zatiaľ sa včera odohrali 2 session. Aj pri nich som čakal, na zlom – už pri 3:0 pre Murphyho to vyzeralo na rýchle finále, ale Bingham sa nevzdal a prvú session dotiahol na 4:4. V druhej lepšie začal, ale majúc v nábehu 57 bodov mu jamka doslova vypľula červenú guľu späť na stôl – Murphy stôl dohral, potom pridal beskovo 2 century breaky, aj nasledujúcu hru – keď som išiel spať, bolo teda 8:4 pre neho. Ráno som bol zvedavý, ako tá session dopadla, mysliac si, že to bolo bod zlomu – ale čítam, že v ďalších troch hrách Murphy schoval iba jedinú guľu a Bingham dotiahol na 8:9 po prvom dni. Všetko je teda zatiaľ stále otvorené – a uvidíme, čo nás ešte dnes čaká...

Doplnené 5/5/2015

Takže nie O'Sullivan, nie Trump, ba ani Murphy - ale Stuart Bingham, ktorý práve týchto 3 favoritov jedného po druhom vyradil, a do ktorého by to nikto asi nepovedal - veď aj kurz pred Majstrovstvami sveta na jeho výhru bol 50:1. Potom, ako stiahol zo 4:8 na 8:9 po prvom dni, začal druhý deň v podobnom štýle - poobednú session začal 4 vyhratými hrami v rade, nakoniec je vyhral 6:2 a ujal sa vedenia 14:11. Po dvoch framoch večer bolo 15:12, ale potom prišla kríza, 3 prehraté framy v rade a 15:15. Myslel som, že prichádza zlom, dupľom keď mu za stavu 15:15 po krásnej dlhej červenej spadla od inej červenej biela. Murphy hral až po žltú, lenže tú nedal a Bingham sa chopil šance - po 3 výborných snookroch získal dokopy 38 bodov na fauloch a napokon hru, ktorá trvala 65 minút, získal pre seba. Pri tejto príležitosti by som chcel vyzdvihnúť ducha fair play - po viac ako hodine hry potreboval ísť Bingham na toaletu (na stole boli už len 3 gule a Murphy potreboval snooker), Murphy bez problémov súhlasil. V ďalšej hre zahral Bingham 55 bodový nábeh, Murphy nekontroval a Bingham pridal potrebné body. No a v poslednej hre Murphy nedal na začiatku dlhú červenú a Bingham zahral 88 bodový nábeh. Bol taký sústredený, že fakt, že už vyhral, si uvedomil až keď ľudia začali aplaudovať. Všetci sa zhodli v tom, že hoci je víťaz nečakaný, je úplne zaslúžený - hral výborne a dal do toho všetko, ako koniec koncov počas celých 20 rokov svoje pro kariéry. Prezident Svetovej snookrovej federácie ho nazval príkladom "krásnej obyčajnosti" - Bingham je známy tým, že snooker miluje, hrá na každom možnom turnaji - a povedal, že toto sa nezmení ani po tomto veľkom víťazstve. Murphy povedal, že je síce smutný, že prehral vo finále, ale že tento titul, tú radosť Binghamovi dopraje, lebo nikto iný medzi snookrovými hráčmi si nezaslúži titul viac, ako práve Bingham. Ten sa stal najsrtarším hráčom od roku 1947, ktorý získal svoj prvý titul, aj najstarším od roku 1978, kedy ako 45 ročný získal titul Ray Reardon. Víťazstvo ho zároveň vynieslo na 2. priečku rebríčka a isto poteší aj 300000 libier. Inak finále bolo jedným z najkvalitnejších za posledné roky, 6 century breakov a ďalších 24 breakov nad 50 bodov. Myslím, že už teraz sa môžeme tešiť na ďalšiu snookrovú sezónu

Ďalší program:

V sobotu 16.5, je na programe 4. kolo Senior cupu (hra č.9) vo Zvolene. No a v nedeľu 17.5. aj 5. kolo Kanianskych biliardových hier – hráme hru č.10 a snooker. O týždeň neskôr je nasledovný program - v sobotu 23.5. Slovak Senior Team Open v hre č.9 v Ružomberku, a v nedeľu 24.5. aj 4. kolo Junior cupu v Prešove (hra č.8)

Posledná úprava Pondelok, 11 Máj 2015 09:53
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok