mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes77

Online : 4
Vaša IP : 54.166.170.195
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

6.-7.4. Federal cup, PoolSTar Topoľčany

7.4. Kanianske biliardové hry, 4. kolo, hra č.9

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 17/2015
Napísal Roman Čertík   
Utorok, 28 Apríl 2015 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

od posledneho môjho spravodaja sa toho udialo tooooľko, že ani neviem už čo všetko. Posledné 4 týždne nemám veru na takéto veci čas, ale aspoň trošku niečo napísať skúsim.

Medzinárodný memoriál Romana Haviera, Trenčín, 35 hráčov a hráčok

Už sa naozaj patrilo a konečne sa mi aj podarilo na tento turnaj prísť. A moja účasť splnila účel tohto turnaja – samozrejme, že nielen moja. Pripomenuli sme si pamiatku nášho dobrého kamaráta, spomenuli si naňho a na veselú náladu, ktorú okolo seba rozdával. Len tá ďalšia časť mne osobne akosi nevyšla – ani za svet som si v sobotu nemohol spomenúť, ako sa hrá biliard... Mohlo to byť ovplyvnené aj tým, že zatiaľ čo ostatní účastníci turnaja sa rozohrávali na novo preplátnovaných stoloch v skupinovej fáze, ja som brigádoval na našej celoobecnej brigáde a prišiel som až na 2KO pavúka. V prvom zápase s Peťom Minárikom to bolo o darčekoch – hneď v prvej hre odpálená ľahká osmička, vzápätí aj desiatka, a keďže som v tomto smere pokračoval aj ďalej, doťahoval som celý čas – až sa mi podarilo vyrovnať na 4:4. Samozrejme tiež vďaka darčekom od Peťa – spomínam najmä na jednu bielu, ktorá po zahratí osmičky išla mimo jamky, ale tá ju doslova vcucla dnu... Keď už to vyzeralo ako tak, za stavu 4:4 som zase nechal úplne v jamke deviatku, Peťo si z nej síce na desiatku nenahral, ale bravúrne ju do stredu dal. No a v poslednej hre som hral od jednotky všetko, zle som si nahral asi už na trojku, odvtedy čím ďalej tým ťažšie gule, až som si konečne nahral obstojne na desiatku – a šup ju vedľa... A odmena? Prvé kolo na prehratej strane s Romanom Michačom. Viedol som síce 3:2, ale v ďalšej hre som hral na dvojku z ruky, pričom 3-10 bolo nastavené, len si bolo treba na to nahrať. Tak som sa sústredil na nahrávku, až som dvojku nedal, navyše som nahral na 2-3-10... Potom dva ďalšie zmätky a Romanove dohrávky – a už aj som bol na ceste domov... Turnaj skončil asi podľa očakávania – vyhral bývalý medailista z ME mužov Rotter z Poľska, druhý bol Zdenko Lisík, a na 3. mieste ďalší Poliak Bak a Suchánek z Čiech.

Inak to vyzerá tak, že Trenčín bude moja nová „láska“ – kedykoľvek tam prídem, tak hrám mizerne, ale raz to hádam zlomím :-)

Všetko podstatné k turnaju nájdete tu:

http://www.onlinebiliard.sk/rhm-vyhral-m-roter-najlepsim-z-nasich-z-lisik/

 

Zo sveta

ME v biliarde, Portugalsko

Našim sa „malý zázrak“ z minulého roka (striebro Jakuba Koniara v hre č.8) zopakovať nepodarilo a tak najlepším výsledkom bolo 9. miesto Jara Polácha v hre č. 14/1. Turnaj sa vydaril našim susedom z Poľska – s ktorými hrali naši vyrovnanú partiu pri priateľskom medzinárodnom stretnutí v Ružomberku. Poliaci vyhrali súťaž družstiev mužov (keď v rozhodujúcom zápase Skowerski porazil Feijena v hre č.10), pridali striebro v hre č.8 (Skowerski deň po finále družstiev sa zhodou okolností prebojoval do finále práve proti Feijenovi, ktorý mu to vrátil), striebro v hre č.9 – opäť Skowerski, a bronz v hre č.14/1 získal Kaplan. A to ešte niečo pridali aj poľské dievčatá – Czuprynska bronz v hre č.8.. Inak v ženskej kategórii sa rodí zaujímavá rivalita – Jasmin Ouschan získala 2 tituly (v hre č. 14/1 a hre č.9) – a v oboch prípadoch zdolala Kamilu Khodjaevu z Belgicka. Tá tiež získala titul, v hre č.10 – no a koho porazila vo finále? Správne, Jasmin Ouschan. V osmičke tieto 2 titul ani medailu nezískali – Jasmin Ouschan prehrala v štvrťfinále s mladšou sestrou Kamily, Dianou Khodjaevou, Kamila s inou legendou Line Kjorsvik, ktorá to dotiahla až do finále, kde prehrala so Švédkou Caroline Roos. Družstvá vyhrali Rusky, čo je veľmi zaujímavé, pretože inak na ME nezískali ani jednu medailu...

V mužskej časti si tituly podelili Feijen (hra č.8), van den Berg v hre č.14/1 (vo finále s Feijenom), v hre č.9 Francisco Diaz zo Španielska a v hre č.10 Kazakis z Grécka.

Všetky výsledky nájdete na:

http://europeanpoolchampionships.eu/draw-results/

 

 

Eurotour, Portugalsko

Tento turnaj ukázal, akú základňu majú v Poľsku – mužskú časť totiž vyhral Poliak, ale ani jeden z tých, čo boli na ME, lež Sniegocki, ktorý vo finále zdolal Chamata 9:3. Na treťom mieste  skončili He a Sanchez Ruiz. Hrali aj ženy, vyhrala Jasmin Ouschan vo finále s Line Kjorsvik, na 3. mieste skončili Američanka Monika Webb a aj nestarnúca (prvá medaila z ME dospelých už v roku 1982) Louise Furberg.

Viac na:

http://womeneurotouronline.com/draw-results/

http://eurotouronline.com/draw-results/

Majstrovstvá sveta v snookri, Sheffield

Majstrovstvá sveta majú za sebou 2 kolá. V prvom z nasadených vypadli iba Ricky Walden, ten však mal za súpera Graema Dotta, bývalého Majstra sveta – takže to sa pochopiť dá. Vypadol aj Mark Williams, ktorý celú druhú časť sezóny hral dobre až sa mu na poslednú chvíľu podarilo kvalifikovať ako nasadený hráč priamo – a potom bum, 2:10 so Stevensom, ktorý toho veľa túto sezónu neuhral. Posledným vypadnuvším bol Maguire, ktorý prehral s ďalším Škótom, mladým McGillom 9:10. Obhajca titulu Mark Selby vyhral len tak tak 10:9 s Maflinom a zachoval si možnosť obhájiť svoj prvý titul, ale kliatbu (nik doteraz neobhájil svoj prvý titul) nezlomil – hneď v ďalšom kole ho totiž porazil práve McGill. Inak sa do štvrťfinále dostali očakávaní hráči, aspoň podľa mňa – a zostava Murphy, Hawkins, Robertson, Trump, Ding, Bingham a O’Sullivan sľubuje zaujímavé vyvrcholenie turnaja.

Ďalší program:

V sobotu 2.5. sú na programe MSr v hre dvojíc v Ružomberku. O týždeň neskôr sú v sobotu 9.5. na programe ligové súťaže - BK Kanianka - 1.BC Lavos Bratislava, BK Kanianka "B" - BK Hooligans Žiar nad Hronom

Posledná úprava Utorok, 28 Apríl 2015 16:50
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok