mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes102

Online : 3
Vaša IP : 3.238.233.189
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

6.-7.4. Federal cup, PoolSTar Topoľčany

7.4. Kanianske biliardové hry, 4. kolo, hra č.9

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 07/2015
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 16 Február 2015 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

uplynulý víkend bol vyhradený ligovým súťažiam a v nedeľu bolo u nás aj 2. kolo Kanianskych biliardových hier.

Extraliga, 2. kolo

Hoci to bolo už druhé kolo, pre nás to bola tohtoročná premiéra. Tento rok hráme v pozmenej zostave – naša dlhoročná opora Peťo Leitman pracuje v zahraničí a tak nehráva, namiesto neho hrávam ja. V takejto zostave sme si dali za cieľ „pokojný stred tabuľky“, aby sme sa vyhli bojom o záchranu. Z tohto uhla pohľadu sme hrali v sobotu hneď jeden z kľúčových zápasov – proti nováčikovi z Banskej Bystrice. Hra č.8 nám vyšla – Kubán porazil Mihoka 7:3. Tomáš Krovina tiež vyhral – ale s kusiskom šťastia, prehrával totiž aj 3:6 a za stavu 6:6 išiel Babjak na osmičku, ale nedal ju a Tomáš tak napokon dokonal zvrat. Ja som s Gibalom dobre začal, ujal som sa vedenia 5:1, potom prišiel nápor Gibalu, ktorý znížil na 4:5, ale koncovka vyšla opäť mne – 7:4 a po hre č.8 3:0 pre nás. Vzhľadom na to, že v Ohnivku sú len 2 stoly, aby sa nestálo, išiel hrať Krovina s Mihokom hru č.10 a prehral hladko 3:8, vzápätí prehral aj Kubán s Babjakom hru č.9 5:9 – a zápas bol zrazu opäť otvorený, najmä keď Krovina hneď potom celý zápas s Gibalom prehrával – 4:6 aj 7:8 – opäť však koncovku lepšie zvládol on a zápas vyhral 9:8. To sa mi hneď lepšie dýchalo, zápas s Mihokom, ktorý mal dosť smoly, som dotiahol do víťazného konca v pomere 9:4 a výhra bola naša. Kubán potom porazil ešte Gibalu 8:3 a na záver sme si zahrali ja s Babjakom. Zápas zaujímavý, do stavu 5:2 sa mi hralo dobre, vychádzala mi „pestrá kombinačná hra“. Lenže za stavu 5:2 som nedal jednoduchú 10tku na priamo – a o chvíľu bolo 5:5. Ujal som sa síce ešte vedenia 7:5, ale potom išla moja hra dolu, kopil som chyby a o chvíľu už bolo 7:7. Za tohto stavu mal Babjak už 2 chyby, ale nemohol som nájsť z ruky vhodnú zášivku, rozhodol som sa hrať, hneď z ruky som si nenehral, musel som predsa len zašívať, aj som zašil, Peťo zapísal, potom sme sa naťahovali, šancu som mal ja – ale nedal som osmičku, Peťo dal osmičku aj deviatku s dobrou nahrávkou na desiatku, tú však na moje nemalé prekvapenie nedal – navyše sa ešte aj postavila úplne ľahko pre mňa, takže som napokon s kusiskom šťastia vyhral aj tento zápas... Konečný výsledok 7:2 pre nás je iste potešiteľný, ale trošku klame – vyhrali sme všetky 3 tesné zápasy, to rozhodlo. Inak bol zápas veľmi vyrovnaný.

 

Kanianske biliardové hry, 2. kolo

Hra č.10, 9 hráčov

Na turnaji sa objavil aj Peťo Leitman a hneď to bolo o kus zaujímavejšie – najmä keď jedna skupina bola Čertík, Leitman, Jantoška, Filip Foltán...

Turnaj napokon Peťo Leitman ja vyhral – finále však bolo bez boja, musel som odísť, ale v základnej skupine to skončilo 4:0 pre Peťa, čo dosť o možnom priebehu finále naznačuje...

  1. Leitman
  2. Čertík
  3. Jantoška a Veis

 

Snooker, 9 hráčov

Tak tu sme boli svedkami historickej chvíle – naši mladí chlapci už niekoľkokrát svoj starších a oveľa skúsenejších súperov riadne popreháňali, aj s nimi nie raz vyhrali – ale práve včera Filip Drexler prvý krát celý turnaj aj vyhral. Len tak ďalej :-)

  1. Drexler
  2. Jantoška
  3. Veis

Čerstvé tabuľky sú na svojom mieste na stránke

Ďalší program:

V sobotu 21.2. privítame v našej herni 1. kolo Junior cupu 2015. V nedeľu bude Extraligová dohrávka s Ružomberkom. O týždeň neskôr je voľný víkend (alebo kto chce tak Eurotour v Taliansku), 7.3 MSr v hre č.14/1 práve v Ružomberku.

 

Posledná úprava Pondelok, 16 Február 2015 12:04
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok