mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes87

Online : 3
Vaša IP : 18.224.67.149
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 45/2014
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 10 November 2014 00:00

Vložené 2/12/2014

U nás je už viac menej po sezóne, ale momentálne sa hrá druhý najvýznamnejší snookrový turnaj, UK Championships, no a je sa na čo pozerať. Hrá sa netradične - všetkých 128 hráčov, jednoduché KO, na 4 stoloch - čo neušlo kritike Ronnieho O'Sullivana, ktorý použil prirovnanie, že to je to isté, ako keby poslali Federera hrať vo Wimbledone hrať na kurt č.13, kde sa budú naňho pozerať 3 diváci a pes... Mimochodom, Ronnie si zlomil pred turnajom členok, a hrá v podstate na jednej nohe, s veľkými bolesťami - ale 2 kolá už vyhral. Čo sa týka toho členku, zlomil si ho pri behu, keď sa ho jeho spolubežiaci spýtal, koľko je hodín - Ronnie pozrel na hodinky a spadol. Povedal, že do konca snookrovej kariéry už behať nebude, lebo je snookrový hráč, a nie bežec

Prvé 2 kola priniesli aj niekoľko prekvapení - hneď v prvom kole vypadol Ali Carter (s Andom 5:6), Dominic Dale (4:6 s Dragom), Mark King dokonca dostal od Jamesa Cahilla kanára. No a prekvapeniam nebol koniec ani v druhom kole - vypadol Mark Selby po prehre 4:6 s Davidom Morrisom (Selby by ospravedlnenie našiel, nedávno sa im narodilo s manželkou bábo, tak asi veľa nespáva ani netrénuje), vypadol Ryan Day s Fraserom Patrickom 4:6, a dokonca aj Barry Hawkins - v sobotu večer predtým, ako som išiel spať som ten zápas pozeral - hral s Nigelom Bondom, bolo 5:0 a Hawkins nedal zelenú guľu, ktorá by znamenala víťazstvo - potom sa pozašívali, hru nejako získal Bond a išiel som spať. Iba keď na druhý deň čítam na snookrovej stránke "Bond - I'll die another day" - čo je parafráza na bondovku, ktorá u nás išla pod názvom "Dnes neumieraj" (Die another day). Pretrel som si oči, že či to je naozaj to, čo si myslím, otvorím článok - a áno, Bond otočil na 6:5. A čuduj sa svete, toto označil za svoj druhý najlepší zvrat v zápase - a má veru pravdu, v roku 1994 otočil na Majstrovstvách sveta proti Cliffovi Thornburnovi z 2:9 na konečných 10:9. Nuž, niekdo by povedal, že len zadosťučinil svojmu menu :-)

Zatiaľ toľko, zvyšok sledujte na Eurosporte alebo na webe - a komu sa bude chcieť, príďte do Kanianky na posledné tohtoročné kolo Kanianskych biliardových hier, hráme hru č.9 a snooker - v nedeľu 7.12. od 10:00. Tešíme sa na vás

 

Vložené 24/11/2014

U nás sa nedialo nič, ale vo svete snookru bolo ďalšie podujatie European tour, Ruhr open. A hoci som tam nebol, mám z neho, alebo skôr v jeho súvislosti zaujímavú skúsenosť - včera večer som pozeral finále, a môj mladší syn sa ma pýta: "ocko, koľko je najviac bodov?". Hovorím mu, že 7 za čiernu guľu. "Nie, nie", dopiera synátor, "koľko môže najviac nahrať". Nuž som mu popravde povedal, že 147 - a čo sa následne stalo? K stolu prišiel Murphy a zahral 147ku...

Inak tá 147ka (č. 108 v histórii) mala niekoľko zaujímavostí - až po poslednú červenú to išlo Murphymu až podozrivo bez problémov, ale potom si zle nahral na poslednú červenú - nie, že by sa nedala hrať, ale nedalo sa nahrať na čiernu - biela zostala na tej polke stola, kde sú žltá, zelená a hnedá guľa, pričom čierna bola na svojom bode. Ťažká guľa aj na poole, nieto na snookri, ale Murphy ju trafil a stôl dohral.

Ďalšia zaujímavosť - ešte predtým, ale stále v ten deň, mal Murphy na lopate ďalšie dve 147ky, ale v jednom prípade nedal zelenú (po 15 červených s čiernymi) a v druhom modrú, pričom sám hovoril, že neboli nejako extra ťažké. No a posledná zaujímavosť - ešte nikomu sa nepodarilo zahrať tri 147ky v priebehu jedného kalendárneho roka - táto bola Murphyho tretia v 2014.

A ešte jedna drobnôstka - nechápal som, prečo nie je pri vyhlasovaní žiadny komentár, obyčajne ma komentátor ruší tým, že prekladá do nemčiny (mám len neplatený Eurosport a nemecky nerozumiem), až potom som si všimol, že hlas chlapíka, čo robí rozhovor s hráčmi pri stole, je až nápadne podobný hlasu komentátora :-)

Murphy vyhral hladko 4:0, Milkins bol vo svojom prvom finále v kariére, a bolo to na ňom dosť vidno.

No a pre úplnosť aspoň výsledky od 16tky:

Rod Lawler 4-3 Stuart Carrington
Robert Milkins 4-2 Andrew Higginson
Neil Robertson 4-3 Liang Wenbo
Stephen Maguire 4-1 Stuart Bingham
Judd Trump 4-3 Marco Fu
Chris Wakelin 4-2 Fergal O'Brien
Mark Williams 4-3 Mark King
Shaun Murphy 4-3 Joe Swail

štvrťfinále

Milkins 4-3 Lawler
Maguire 4-2 Robertson
Trump 4-1 Wakelin
Murphy 4-2 Williams

semifinále

Milkins 4-1 Maguire
Murphy 4-3 Trump

finále

Murphy 4-0 Milkins


Vložené 18/11/2014


Zdravím všetkých,

cez víkend boli 2 akcie, ale ani na jednej som nebol a na stránke SBiZ sú aj kompletné výsledky, aj stručný komentár - tak čo si už budem vymýšľať :-)

Inak na MSr seniorov som chcel ísť, dokonca som mal aj voľno, ale deň pred tým, či už na záhrade, či pri hre s deťmi, com si parádne natiahol chrbát, že som sa ani ohýnať veľmi nemohol, a tak som bol rád, že môžem len tak oddychovať. Hádam na budúce.

Na tentokrát si musím vystačiť s gratuláciou medailistom na oboch podujatiach :-)

No a keďže nám sezóna pomaličky končí, neviem, kedy sa zase ozvem - ale po poslednom kole Kanianskych biliardových hier isto

Tak zatiaľ

Športu zdar, a biliardu zvlášť :-)


 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

tentoraz opäť len krátko – lebo mám opäť málo času na písanie...

 

Slovenský pohár, Trenčín, 26 hráčov

26 hráčov nie je nejaké extra číslo na Slovenský pohár, niekedy však nezáleží na počte, ale na kvalite :-)

Komentár písať nebudem, len pogratulujem medailistom: víťazovi Jakubovi Koniarovi, porazenému finalistovi Jarovi Poláchovi a na treťom mieste Zolimu Petrovicsovi s Tomášom Krovinom – ten nám urobil pódiovým umiestnením na koniec sezóny radosť – aspoň jemu sa darí, keď celkovo táto sezóna za veľa nestála.

Komentár nájdete na:

http://www.onlinebiliard.sk/jakub-koniar-vitazom-sp-zaroven-najlepsi-hrac-sezony-2014/

Kompletné výsledky nájdete na:

http://maplepoolclub.cz/pt/Turnaj/?TournamentID=390&ActionID=4

 

Kanianske biliardové hry, 9.kolo

Hra č.8, 7 hráčov

Ani ku nám už pomaly nikto nechodí, neviem, čo sa deje – bolo nás 7 statočných, tak sme si zahrali do sýtosti každý s každým do 4. Vyhrať sa podarilo mne, včera som mal deň a hral som dobre (na to, ako viem hrať zle – čo sa pri mojom (ne)tréningovom úsilí stáva častejšie, ako by som chcel, ale zase na druhej strane je to logické. Na druhom mieste skončil Braňo Veis, ktorý prehral len so mnou, ale na druhej strane hovoril, že proti našim mladým chlapcom musel ukázať všetko čo vie – čo je potešiteľné. No a práve jeden z našich mladých, Filip Foltán, skončil na 3. mieste

Snooker, 8 hráčov

Vcelku dobrá sa ma držala aj na snookrovom stole, a tak sa mi podaril pre mňa zriedkavý double (keď sú na turnaji Peťo Leitman a Tomáš Krovina tak šance sú minimálne). Finále s Braňom bolo ťažké, napokon rozhodla koncovka, keď som Braňa najprv na modrú zašil, Braňo na 2. pokus zapísal, ale ja som dal modrú aj ružovú a double bolo doma :-)

Tretí skončil Jojo Jantoška

Tabuľky nájdete v príslušnej sekcii stránky

Snooker, Champion of Champions, Coventry, UK

Na turnaj sa kvalifikovali len víťazi turnajov z minulého roka, vrátane Majstra sveta seniorov Steva Davisa – ten sa v prvom kole stretol s aktuálnym Majstrom sveta Selbym a prehral 1:4. Zaujímavé bolo aj to, že hneď v prvom kole sa stretli finalsti minolotýždňového International championships Walden s Allenom – opäť vyhral Walden, tentoraz 4:0. Do finále sa dostali napokon Trump s O’Sullivanom, čo je pre fanúšikov atraktívny súboj dvoch rýchlych hráčov. Súboj nesklamal, obaja hrali výborne, za 17 framov zahrali 6 century breakov a ďalších 11 breakov na 50. Ronnie viedol už 8:3 a zdalo sa, že bude rýchly koniec, ale Trump zabral, vyhral 4 framy po sebe, v ktorých zahral Ronnie len 9 bodov, a Trump breaky 102, 100, 69, 90. Za stavu 8:7 však opäť zabral aj O’Sullivan – breakom 63 uchmatol nasledujúci frame a potom pridal nábeh 109 a tešil sa z prémie 100000 libier a titulu Champion of Champions

 

1.kolo

Ding Junhui             4     v     2     Dominic Dale

Barry Hawkins           4     v     1     John Higgins

Mark Selby             4     v     1     Steve Davis

Judd Trump             4     v     1     Stephen Maguire

Ronnie O'Sullivan       4     v     2     Stuart Bingham

Shaun Murphy            1     v     4     Marco Fu

Neil Robertson          4     v     0     Allister Carter

Ricky Walden            4     v     0     Mark Allen

 

štvrťfinále

Ding Junhui             6     v     5     Barry Hawkins

Mark Selby             1     v     6     Judd Trump

Ronnie O'Sullivan       6     v     0     Marco Fu

Neil Robertson          6     v     3     Ricky Walden

 

semifinále

Ronnie O'Sullivan       6     v     4     Ding Junhui

Judd Trump             6     v     4     Neil Robertson

 

finále

Ronnie O'Sullivan       10    v     7     Judd Trump

 

 

Ďalší program:

Najbližší víkend, v sobotu 15/11 bude Challenge tour v Bratislave a v nedeľu 16/11 MSr v hre č.9 v seniorov v Ružomberku. O týždeň neskôr, v sobotu 22/11 je na programe  posledné kolo II.ligy, naše B-družstvo hrá s Banditi Aréna Ružomberok.

Posledná úprava Utorok, 02 December 2014 12:56
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok