mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes28

Online : 2
Vaša IP : 52.14.224.197
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 20/2014
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 19 Máj 2014 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

tentoraz bol pestrý víkend, tak poďme na to.

 

Majstrovstvá Slovenska v hre č.8, Ružomberok, 48 hráčov

Výborne obsadené Majstrovstvá – nielen počtom (konečne), ale aj kvalitou – zo špičky chýbal hádam len Klobučník, a povedzme aj náš Peťo Leitman, ktorý je v zahraničí a biliard hrá teraz pomenej. No, pomenej ho hráme viacerí, trebárs aj takého Tomáša Krovinu som v herni okrem ligy ani nevidel. No a podľa toho aj vyzeral začiatok turnaja – prehra s Priesolom 2:6 v prvom zápase, v tom druhom na prehratej strane vydreté víťazstvo 5:3 nad Lučanským. Ale potom sa začali diať veci – Tomáš sa akosi rozohral a odniesli si to Kolek (5:0), Habodász (5:0), potom aj Lang (6:0) – a to už bolo v 16tke. Pred štvrťfinále, v ktorom Tomás nastúpil proti striebornému medailistovi z nedávnych ME, slovenskej jednotke, víťazovi niekoľkých posledných titulov na Slovensku, vrátane snookrového, Jakubovi Koniarovi, mu niekoľko hráčov hovorilo, že však aj štvrťfinále je pekný výsledok a podobne. Lenže stalo sa niečo nečakané – Tomáš vyhral, a to dokonca 6:0, po vynikajúcom výkone. Natiahol tak šnúru vyhratých hier na neuveriteľných 23. Podstatnejšie však bolo, že sa dostal do semifinále, a teda k bojom o medaily – ako mi Tomáš viackrát hovoril, 3. miest mal už neúrekom, a tak ho zaujímal len titul. V samotnom zápase to už chvíľami aj vyzeralo, že opäť zostane pri 3. mieste, ale napokon tesný zápas s Robom Latikom zvládol a po výhre 6:5 postúpil do finále. Tam sa stretol so Zolom Petrovicsom, ktorý má tých titulov až 49. Zaujímavé je, že aj Zolo mal do finále rovnakú cestu – prehra v 1. kole a potom cez prehratú stranu, len tie výsledky boli tesnejšie – 5:0 síce s Gubišom, ale 5:4 s Potašom, 5:3 s Priesolom, 6:4 s Hajdúchom, 6:5 s Poláchom a 6:2 s Jozefom Lisíkom. No a v samotnom finále Tomáš svoje snaženie dotiahol do víťazného konca (6:4) a splnil si tak svoj sen – celkom nečakane, ale vtedy je to asi aj o to krajšie. Do Kanianky tak po Eugenovi Sľukovi a jeho 2 tituloch (hra č.8 a hra č.9) pribudol tretí titul z MSr jednotlivcov – a že to pre nás klub teda nie je každodenná udalosť svedčí fakt, že Eugen svoj druhý titul získal v roku 2002 – čiže už pred celými 12 rokmi... Na 3. mieste skončili Robo Latika a Jozef Lisík – veru zaujímavé obsadenie na medailových priečkach. Mimochodom, iný Majster Slovenska ako trojica Polách-Koniar-Klobučník bol naposledy v roku 2008, bol to práve Zolo Petrovics v hre č.8, a keď zarátame aj jeho, ďalší iní víťazi boli René Daubner (hra č.8) a Peter Páczer (hra č.14/1) – verte neverte, v roku 2003! To len na ilustráciu toho, čo sa to cez víkend v Ružomberku udialo :-)

 

Kanianske biliardové hry, 5. kolo

Hra č.10, 7 hráčov

Jaj, to nie je dobre, keď má hraná disciplína vyššie číslo, ako počet účastníkov... No čo už, z rôznych dôvodov chýbalo množstvo inak pravidlených účastníkov a tak sme sa hrajkali siedmi. Do semifinále sa dostali Veis a ja z vyhratej strany, z prehratej Drexler a Švec. Semfinále sme obaja s Veisom bez väčších problémov vyhrali. Vo finále braňo hneď v prvej hre zakončil kombináciu z dvojky a predoslal, o čom zápas bude – do stavu 5:3 pre neho dal dokopy 10 gulí. Napokon vyhral 6:4

Poradie:

  1. Veis
  2. Čertík
  3. Drexler a Švec (o 3. miesto sa nehralo)

Snooker, 8 hráčov

A toto už dupľom dávno nebolo – aby na snookri bolo viac hráčov ako na biliarde. Do finále sme sa prebojovali ja a Marcel Kuna, ktorý ukázal, že predchádzajúca účasť vo finále nebola náhodná. Vo finále som napokon po boji vyhral ja. O tretie miesto sa v súboji s mladým Drexlerom stretol Veis, a podľa vlastných slov so šťastím vyhral.

Poradie:

  1. Čertík
  2. Kuna
  3. Veis
  4. Drexler

Kompletné priebežné tabuľky nájdete v príslušnej sekcii stránky www.kanianka.eu

 

Ďalší program:

V sobotu 24.5 je v Pardubiciach EBC Junior cup, v Ružomberku sa malo hrať ďalšie, už 5.kolo senior cupu – to je však zrušené (zatiaľ bez náhradného termínu, oznámený bude neskôr). O týždeň nsekôr, v sobotu 31.5. je v Trenčíne na programe 3.kolo Slovenského pohára.

 

 

Posledná úprava Pondelok, 19 Máj 2014 13:05
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok