mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes61

Online : 1
Vaša IP : 18.190.156.80
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 18/2014
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 05 Máj 2014 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

ani neviem, kde skôr začať: Memoriál Romana Haviera, Masjtrovstva Slovenska aj sveta v snookri – tak poďme na to.

 

Medzinárodný memoriál Romana Haviera seniorov, hra č.10, Ružomberok, 33 hráčov

Už je to veru 7 rokov, čo nás opustil Roman a čo hráči majú príležitosť stretnúť sa tomto turnaji – všetci by sme ju isto vymenili za príležitosť zahrať si s Romanom na hopcijakom turnaji :-(

Mne sa žiaľ z rodinných dôvodov ísť nedalo, tak len sprostredkované informácie.

Tento rok prišlo do Ružomberka 33 hráčov a hráčok. V sobotu si zahrali v skupinách, do nedeľného pavúka postupovali všetci, takže sa hralo o nasadenie. V nedeľu sa hralo dvojité KO, skrátené od osem. Z vyhratej strany postúpili do osmičky – Suchánek (CZ), Gereg aj Mrva z Prešova a Zaiček z Malaciek. Z prehratej strany Kavan (CZ), Michač (Ružomberok), Jurek (Kysucké Nove Mesto) a Koppa (HdlR Zvolen). Vo štvrťfinále Jurek vrátil prehru Geregovi po výhre 7:5, zrejme hlavný favorit Suchánek si ľahko poradil s Koppom 7:0, Michač zdolal Zaičeka 7:2 a Mrva 7:1 Kavana. V semifinále si rozbehnutý Jurek poradil aj so Suchánkom (7:2), Michač Mrvu 7:5. No a vo finále Jureka nezastavil ani Michač, a po výhre 7:5 sa Jurek mohol tešiť z veľmi cenného víťazstva.

Všetkým medailistom gratulujem a ďakujem všetkým, ktorí sa zúčastnili a pripomenuli si tak nášho kamaráta. O rok prídem hádam aj ja.

 

MSr v snookri, Bratislava 

No, ani tu som nebol a keďže nemám ani sprostredkované informácie, tak rovno odkážem na nasledujúci link – keď už je článok o snookri na SME, tak prečo nie. A nenechajte sa odradiť nadpisom – v článku sa píše aj o našich majstrovstvách :-)

http://sport.sme.sk/c/7191651/majstrom-sveta-v-snookri-bude-osullivan-alebo-selby.html

 

 

MS v snookri, Sheffield, UK

Posledný spravodaj končil, keď boli rozohraté ešte 4 zápasy 2. kola. Dale ľahko dotiahol svoj zápas s Wasleym do víťazného konca a vyhral 13:4, podobne hladko doknčil Trump zápas s Dayom 13:7. Zápasy medzi Murphym a Fu, resp. Robertsonom a Allenom boli po 2. session vyrovnané, oba 9:7, ale poslednú session lepšie zvládli vyhrávajúci hráči – Murphy vyhral 13:8 a Allen dokonca už neuhral ani frame a prehral 7:13 – Robertson však neuhral stú stovku, pričom najmä v jednej hre už vlastne aj s divákmi oslavoval – ale čierna sa vyklepala v jamke a to mal Robertson 94 bodov... No a vyzeralo to tak, že sa jej hádam ani nedočká – prvú session štvrťfinále s Trumpom prehral 2:6, po mizernom výkone, po druhej to bolo 6:9 a ani tretia nezačala nijako dobre pre Robertsona – 8:11 a stále bez century breaku. Ale Robertson napokon vyhral posledných 5 framov a v tom 22. zahral aj vytúžený century – stá stovka bola k radosti Robertsona aj divákov na svete. Len uvediem, že dokopy 52 hráčov má na konte sto a viac century breakov – za celú profi kariéru – Robertson dal stovky za jednu sezónu. Klobúk dole. Ďalšie 2 semifinále boli rýchle – Rocket O’Sullivan vyhral dokonca s jednou session k dobru, keď už po druhej nahral potrebných 13 bodov (13:3) – a to nemal len tak nejakého súpera, bol ním Murphy, bývalý Majster sveta. Aj Selby vardil hladko veterána McManusa 13:5. A podobne po 2 session vyzeralo aj posledné štvrťfinále – Hawkins po 2 session viedol s Daleom 11:5. Lenže na začiatku poslednej hral Dale neskutočne a otočil šnúrou 7 frame-ov na 12:11 vo svoj prospech. Hawkins však ukázal, že nie je svetou štvorkou len tak pre nič za nič – v posledných 2 framoch zahral víťazný 60+ nábeh na prvý a jeden krát, a mohol sa tešiť na odvteu s O’Sullivanom z minuloročného finále. Dlho sa ale asi netešil, lebo Ronnie opäť vyhral o jednu session skôr, tentoraz 17:7. A organizátori museli na poslednú chvíľu vymýšľať náhradný program pre držiteľov lístkov na tú pposlednú session – a bola ňou exhibícia Stephena Hendryho a Kena Dohertyho, ktorá sa stretla s veľmi pozitívnym ohlasom. Zato druhé semifinále sa hralo takmer na maximálny počet framov – veľmi tesne, po vyrovnanom a kvalitnom zápase vyhral Selby 17:15. Vyčerpávajúci zápas s Robertsonom sa akoby podpísal na jeho včerajšom výkone – v priebehu druhej session už bolo 8:3 aj 10:5, ale Selby vyhral posledné 2 framy a dotiahol na ešte vcelku prijateľných 10:7 po dvoch session – zaujímavé, že aj posledné 2 roky bolo po 2 session 10:7 pre Ronnieho. Tretiu session však začal výborne Selby, ktorý vyhral prvé 4 framy a ujal sa nečakane vedenia 11:10. Dnešné večerné vyvrcholenie tak môže byť ešte veeeeľmi zaujímavé

Doplnené 6.5.2014

A veru aj bolo – Selby dokázal vedenie udržať aj do poslednej session – 12:11, aj keď popravde mal viesť O’Sullivan, ktorý však po schovaní ťažkej zelenej a zradnej čiernej nepochopiteľne nedal ľahkú ružovú... Večer začal O’Sullivan dobre, získal prvú hru nábehom 100 bodov, jeho 13 century na MS. Aj v ďalšej mal prvú šancu, nedal však čiernu majúc 24 bodov, čo Selby využil na získanie vedenia 13:12. Neveľké nábehy 23 a 26 pomohli Selbymi získať iniciatívu v ďalšom frame, ktorý napokon vyhral schovaním ružovej potom, ako O’Sullivan nedokázal získať potrebný 6 bodový snooker. Chyba O’Sullivana pri hre na istotu umožnila Selbymu zahrať nábeh 56 bodov a na prestávku išiel teda s vedením 15:12. Po prestávke to vyzeralo, že sa prebral O’Sullivan – na 15:13 znížil dvomi nábehmi, na 15:14 neskutočnou 37 bodovou dohrávkou, v ktorej zahral žltú popri mantineli cez 3/4 dlhšej časti stola. Lenže Selby sa nedal, v hre na istotu vyhrával takmer každú výmenu a to mu prinieslo možnosť bodovať – v ďalšej hre dokonca vyčistil stôl nábehom 127 (jeho jediné century vo finále) a v ďalšej pridal 87. V ďalšej hre to vyzeralo na výhru O’Sullivana – viedol 56:0. Lenže to je práve Selby – pomaličky, ale vytrvalo doťahuje, a keď príde šanca, zahrá – v tejto hre prehrával o 29 bodov s jednou červenou na stole, vyhral súboj v hre na istotu, dal dlhú červenú a stôl dohral sériou ťažkých úderov, najmä zelená, ktorá ležala pri mantineli na opačnom konci stola ako je jej miesto, bola úderom hodným šampióna. Titul venoval svojmu otcovi, ktorý zomre, na rakovinu keď mal Selby 16 rokov, 2 mesiace predtým, ako sa stal snookrovým profesionálom. Jeho posledné slová Markovi boli, aby sa stal Masjtrom sveta – čo mu Mark sľúbil, povediac, že nevie kedy, ale raz isto áno. A svoj sľub práve včera večer splnil. Zaradil sa tak k legendám tohto športu – je deviatym hráčom s trojkorunou (výhra MS, Masters a UK championships, ostatní sú Steve Davis, Stephen Hendry, John Higgins, Ronnie O'Sullivan, Mark Williams, Terry Griffiths, Alex Higgins a Neil Robertson), a okrem výhry 300000 libier sa stal aj novou svetovou jednotkou (od konca tejto sezóny bude rebríček na základe vyhratých prize money, nie bodov).

A keď už o snookri píšu aj v hlavných médiách – nech sa páči link na článok v SME:

http://sport.sme.sk/c/7193053/selby-zdolal-osullivana-a-slavi-titul-majstra-sveta-v-snookri.html

 

 

Ďalší program:

V nedeľu 11.5. bude ďalšie kolo Junior cupu v Trenčíne.

O týždeň neskôr v sobotu 17.5. Majstrovstvá Slovenska v hre č.8 v Ružomberku a v nedeľu 18.5. bude na programe ďalšie kolo Kanianskych biliardových hier, hra č.10 a snooker.

 

 

Posledná úprava Utorok, 06 Máj 2014 12:32
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok