mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes118

Online : 4
Vaša IP : 35.175.236.44
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

6.-7.4. Federal cup, PoolSTar Topoľčany

7.4. Kanianske biliardové hry, 4. kolo, hra č.9

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 17/2014
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 28 Apríl 2014 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

aj tento týždeň je o čom písať. Obe naše družstvá síce svoje ligové zápasy odložili, ale v nedeľu bolo u nás v herni 4. kolo Senior cupu a stále bežia Mastrovstvá sveta v snookri.

 

Senior cup, 4. kolo, Kanianka, 21 hráčov

Do novej herne u nás v Kanianke zavítala početná aj kvalitná účasť seniorov a bolo by aj viac, ale dvaja domáci, ktorí sa chystali (Mokrý a premiérovo aj Jantoška) napokon z rôznych dôvodov nemohli. Ako nenasadený som mal šťastie v žrebe v tom zmysle, že som nenarazil na niekho zo seniorskej špičky hneď v úvode turnaja (ak napr. Sedmík s Lisíkom (5:6) hrali už v 2. kole a napokon bol na prehratej strane o postup do štvrťfinále zápas Sedmík – Antoška 1:5), napriek tomu som sa takmer ocitol na prehratej strane – v zápase s Koppom mi totiž vôbec nešli koncovky a niekoľko „darčekov“ súperovi v podobe vyklepaných desiatok a deviatok spôsobili, že o víťazstvo som musel tuho bojovať až do poslednej chvíle – keď aj v poslednej hre som si zle nahral na sedmičku a už to so mnou vyzeralo kadejako, napokon som však stôl predsa len dohral. Z vyhratej strany napokon do štvrťfinále postúpili Lisík, Minárik, Michač a ja, z prehratej sa pridali Vích, Jurek, Lošák a Antoška. V štvrťfinále sa rozbehol Antoška, ktorý zdolal Michača 6:3, rovnakým pomerom sa mne podarilo zdolať Lošáka, Lisík zdolal jasne Jureka 6:1 a vo vyrovnanom zápase Minárik Vícha 6:4. Antošku nezastavil ani Minárik v semifinále (6:2), jeho finálovým súperom bol napokon Lisík, s ktorým som prehral 4:6. Vyhrával som síce 4:3, ale potom som si nešťastne nalepil bielu na deviatku, Zdenko síce dal deviatku, ale desiatku nie, nechal mi však veľmi ťažkú lízačku a ja som desiatku úplne minul. V ďalšej dal Zdenko čistú hru. V poslednej hre som mal hneď 2 úplne jasné šance na vyrovnanie, lenže už som hral zase ako v prvom kole – najprv som nedal ľahkú sedmičku, so šťastím som veľmi nenahral a výsledkom bolo, že Zdenko ju dal, ale spadla mu biela, ja som si však z ruky zle nahral, deviatku nedal, a Zdenko napriek tomu, že nahrávka na desiatku bola chabá, stôl dohral. Vo finále Antoška pokračoval v dobrej hre – ale len do stavu 2:2. Potom sa do jeho hry vkradli chyby a presnejšie hrajúci Lisík ich využil na svoje zaslúžené celkové víťazstvo v turnaji.

Víťazom aj v mene nášho klubu gratulujem, dúfam, že ste sa u nás v herni cítili dobre (aj napriek dlhšiemu čakaniu na zápasy) a že sa zase niekedy stretneme na nejakom turnaji.

 

MS v snookri, Sheffield, UK

V zostávajúcich zápasoch 1. kola vyhrali ešte dvaja nenasadení hráči – Dominic Dale prerušil 14 ročné obdobie bez jedinej výhry v Crucible, keď porazil hladko 10:5 Marka Davisa. Prekvapil aj veterán McManus, ktorý nielenže nastúpil v typických škótskych tartanových nohaviciach, ale vyradil jedného zo spolufavoritov Higginsa 10:7. No a v druhom kole sa schyľovalo k senzácii – O’Sullivan mal totiž v prvej session slabú chvíľku, dobre hrajúci Perry sa ujal vedenia 5:3 a to si udržiaval až do stavu 11:9 – Ronnie prvý krát vyrovnal až na 11:11, a to s riadnou dávkou šťastia – v nábehu bol toiž Perry, ale pri rozbíjaní zhluku červených gulí mu spadla biela – a Ronnie stôl dohral, a vzápatí pridal 2 century breaky – 124 a 113 – ako správny šampión zahral najlepší snooker v zápase práve vo chvíľach, keď išlo, ako sa vraví, do tuhého. Zatiaľ postúpili aj minuloročný finalista Hawkins, ktorý po 2 session prehrával s Waldenom 7:9, ale vyhral napokon 13:11, Selby vyradil Cartera 13:9, napriek tomu, že na turnaji zatiaľ najvyšší nábeh len 80+. On je však dobrý práve v tom, že dokáže vyhrať aj keď mu hra nejde práve najlepšie – a to svojou taktikou, vytrvalosťou... V súboji veteránov uspel ten v tartanových nohaviciach – Alan McManus porazil Kena Dohertyho 13:8. V zostávajúcich 4 rozohraných zápasoch by Wasley potreboval na zopakovanie zázraku z prvého kola (keď vyradil Dinga) ďalší zázrak – s Daleom totiž prehráva 4:12. Aj Trump má dobre nakročené v postupu do štvrťfinále, vedie totiž nad Dayom 10:6. V ostatných zápasoch je to vyrovnané a otvorené – lepšie sú však na tom Murphy proti Marcovi Fu, ako aj Robertson proti Allenovi, ktorý po 2 session vedú zhodne 9:7. Zrak sa upiera hlavne na Robertsona, ktorý je tesne pred zaujímavým míľnikom – predstavte si, že doterajší rekord v počte nábehov 100+ za jednu sezónu bol 61 – a Robertson sa v priebehu zápasu s Allenom dostal už na 99 century breakov v tejto sezóne – a má tak na dosah „century century breakov“

 

Ďalší program:

V sobotu a v nedeľu 3.-4.5. bude Medzinárodný memoriál Romana Haviera v Ružomberku.

Vo svete – v snookri pokračujú aj celý tento týždeň Majstrovstvá sveta.

O týždeň neskôr v nedeľu 11.5. bude na programe ďalšie kolo Junior cupu, tentoraz v Trenčíne.

 

 

Posledná úprava Pondelok, 28 Apríl 2014 12:59
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok