mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes71

Online : 4
Vaša IP : 18.219.112.111
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 04/2014
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 27 Január 2014 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

no, nová sezóna sa nám pekne rozbieha – aj doma aj vo svete. My sme si doma zahrali prvé kolo nového ročníka Kanianskych biliardových hier, vo svete bol v snookri Shoot out a začal tradičný bilairdový festival, Derby City Classics.

 

Kanianske biliardové hry, 1. kolo

Tak sa nám to napokon podarilo všetko stihnúť, najmä vďaka úsiliu vedenia nášho nového priestoru, Matrix clubu – a turnaj sa hral v novučičkej herni. Možno to ešte nie je úplne tip-top, ale sú tam 4 stoly, preplátnované, koberec, príjemné prostredie, jest sa čím občerstviť - či už tekutým, alebo jedlom – skrátka je to iný level ako v našej bývalej herni, kde sme strávili krásnych 13 rokov, ale už to tam išlo do stratena. Takže len dúfame, že to na novom mieste naberie ten správny smer – prvý turnaj naznačil, že by to tak mohlo byť.

Hra č.9, 20 hráčov

20 hráčov - z Bystrice, Krupiny, Sebechlieb, Novej Bane, Topoľčian ako aj domácich – to je za dlhé obdobie najvyšší počet. Ale nielen počet, aj kvalita bola – a tak napríklad obhajca 2. miesta celkového poradia Matúš Hromádka skončil na 9. mieste, ako aj náš bývalý spoluhráč Dušan Špirek. Na druhej strane, prekvapili Filip Drexler, náš druholigista, stále vekom ešte žiak, ktorý skončil na 5. mieste, ako aj domáci Marcel Kuna, ktorý nemá síce natrénované, ale postupne vyhral nad neregistrovaným, potom druholigistom a napokon aj prvoligistom a skončil na 7. mieste.

Do finále sme sa dostali napokon Peter Leitman a ja. Ja som mal nie veľmi dobrý deň, s Peťom Babjakom som prehrával 0:3 aj 1:4 a ani neviem, na čom sa zápas zvrtol, pamätám si len, že mi padlo aj eso, aj že za stavu 5:5 som si bol istý, že som prehral, ale Peťo nedal nie veľmi ťažkú 5ku a ja som potom dohral. Aj semifinále s Hrončekom bolo podobné – za 6 hier mi spadla minimálne 5x biela, aj na 3 chyby ma Hronček dostal – nervy som mal v „kýbli“, napokon sa to však nejako zvrtlo, a otočil som na 6:4. Ani finále s Peťom som nezačal dobre, 1:3, potom som však predsa len zahral lepšie, trošku šťastia (eso), trošku smoly, keď Peťovi potiahol stôl a nenahral si na 9tku (toľko krát sme ich už rovnali, a stále ešte sadajú...) – napokon 6:3 a výhra po roku na domácom turnaji. O trtie miesto v súboji spolucestujúcich a spoluhráčov vyhral Veis nad Hrončekom. Keďže to bolo 1. kolo, celkové poradie je pochopiteľne zhodné s vyýsledkami turnaja :-)

 

Snooker, 16 hráčov

16 hráčov na jednom stole – no, dalo to zabrať, ale zvládli sme to, aj keď sme skončili o 9:15 a to sa ešte nehralo finále – dostali sme sa tam zhodou okolností opäť s Peťom Leitmanom, ale na finále som nenastúpil, už som musel ísť. O 3. miesto vyhral Jojo Jantoška s Vančom z Topoľčian

 

Kompletné poradie nájdete v príslušnej sekcii na našej stránke www.kanianka.eu

 

 

Zo sveta

 

Snooker

 

Shoot out

Toto je zaujímavý turnaj – do jedna (na jeden frame) hrávame snooker už 14. ročník, a na svetovej scéne na to prišli len nedávno. Samozrejme, rozdiel je v tom, že to je ako keby sme my hrali deviatku do 1 :-)

Pochopiteľne, v takto krátkom zápase môže vyhrať hocikto – a tento rok sa to podarilo Spacemanovi Dominicovi Dale-ovi. Zúčastnilo sa takmer všetkých 128 hráčov tour a bolo to skutočne zaujímavé – Selby vypadol v prvom kole s Yupengom, rovnako Higgins či Maguire. No veď pozrite, čo zostalo po 2 kolách a ako sa to ďalej vyvíjalo:

 

Výsledky do 16tky

Kurt Maflin 59-10 Jamie Burnett

Mark Davis 109-0 Thepchaiya Un-Nooh

Mark Allen 45-51 Dominic Dale

Graeme Dott 61-1 Ali Carter

Alan McManus 48-51 Matthew Stevens

Andrew Higginson 40-22 Alfie Burden

Mark King 1-59 Ryan Day

Stuart Bingham 82-6 Matt Selt

 

    

štvrťfinále

Matthew Stevens 33-34 Stuart Bingham

Dominic Dale 81-1 Andrew Higginson

Kurt Maflin 7-105 Ryan Day

Graeme Dott 57-7 Mark Davis

    

semifinále

Ryan Day 6-64 Dominic Dale

Stuart Bingham 62-0 Graeme Dottt

    

finále

Dominic Dale 77-19 Stuart Bingham

 

Derby city Classics

Kto si chce dobre zahrať, treba ísť na Derby – tam sa hrá všetko možné – bank pool, one pocket, 10tka, 9tka, 14tka, teraz aj vyzývací turnaj v 10tke na 10 stopovom stole – ako píšu, pri vytváraní harmonogramu zápasov sa berie do úvahy len to, že hráč sa potrebuje najesť – spánok sa do úvahy neberie. Kto chce sledovať priebežne, pozrite na:

http://208.106.220.42/DerbyCity/LiveMatchesandResults/_asp/scheduled.asp

 

Tu sú už odohrané zápasy:

http://208.106.220.42/DerbyCity/LiveMatchesandResults/_asp/completed.asp

 

Upozorňujem, že Derby sa hrá 2KO zvláštnym spôsobom – a síce keď hráč prehrá, tak si môže dokúpiť ešte jednu účasť, a po každom kole sa žrebuje na novo. A tak napríklad v bank pool je po 10 kolách v hre 6 hráčov, čo v pavúku pochopiteľne nie je možné.

 

Ak budem mať o týždeň čas, niečo napíšem k výsledkom

 

 

Ďalší program:

O týždeň neskôr 1.2. 1. kolo ligových súťaží 2014 – extraligové družstvo hrá doma s družstvom Aréna Ružomberok, druholigové hrá pre zmenu v Ružomberku s BK Predators Aréna Ružomberok. O týždeň neskôr, v nedeľu 9.II. je na programe u nás v herni Junior cup

 

Posledná úprava Pondelok, 27 Január 2014 15:52
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok