mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes67

Online : 5
Vaša IP : 18.225.149.32
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 37/2013
Napísal Roman Čertík   
Utorok, 17 September 2013 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

opäť nestíham, tak len krátko k tomu, čo sa minulý týždeň udialo – hoci by sa isto dalo aj viac...

 

Slovenský pohár, Bratislava, 27 hráčov

Slovenský pohár bol plný prekvapení – teda až na víťaza a vlastne aj finálovú dvojicu. Prvé prekvapenie – po letnej prestávke by som čakal vysokú účasť hráčov hladných po súťažení – 27 hráčov z tohto uhla pohľadu je dajako málo... Potom prekvapili niektorí dobrí hráči slabšimi výsledkami a naopak – určite by som nečakal koniec po 2 zápasoch celej skupiny hráčov (Koles, Hajdúch, Mrva), z druhého súdka je 3. miesto Pindiaka po dlhej pauze vo výsledkových listinách na tejto úrovni, či trebárs štvrťfinále Cerulíka. Ale keďže na turnaje už dlhšie nechodím, možno len nie som v obraze a žiadne prekvapenie sa nekonalo J

Tak či onak, kompler výsledky sú pochopiteľne na stránke SBiZ

 

Kanianske biliardové hry, 7. kolo

Hra č.9, 12 hráčov

Dokonca ani na domáci turnaj sa mi nezadarilo dostať – v sobotu nás doma skoro komplet chytila dosť silná viróza... Týmto ďakujem Jojovi Jantoškovi, že to za mňa organizačne zobral – a táto funkcia mu na pokoji vôbec neubrala, keďže napokon celý turnaj vyhral, a to napriek prehre hneď v 1.kole s Tomášom Krovinom. Potom sa cez prehratú stranu dostal do semifinále, kde Krovinovi prehru vrátil, a vo finále zdolal aj Matúša Hromádku. Ešte treba určite zmieniť, že v silnej konkurencii (na náš turnaj) sa do semfinále dostal aj 13-ročný Filip Drexler, ktorý napokon po prehre v zápase o 3. miesto s Krovinom skončil štvrtý – pre neho je to aj tak veľký úspech.

 

Snooker, 8 hráčov

V snookri sa z víťazstva tešil Hronček pred Krovinom, na 3. mieste skončili Veis a Tomčo.

 

Majstrovstvá sveta v hre č.9, Doha, Katar, 128 hráčov

 

Uplynulý týždeň sa hrali aj Majstrovstvá sveta v hre č.9 – popravde som o nich nevedel, až kým nezačali... Ale tí čo mali, o nich vedeli, lebo konkurencia bola parádna, nechýbal hádam nikto z v súčasnosti špičkových hráčov

 

Hralo sa, ako sa v posledných rokoch na MS hráva pravidelne (ak sa náhodou uskutočnia...) – 128ka bola rozdelená na 16 skupín po 8, z ktorých postupovali 2 z vyhratej strany a 2 z prehratej – a od 64ky potom bolo jednoduché KO, hrala sa teda hra č.9, striedavý rozstrel, v skupiných do 9, v pavúku potom do 11, okrem finále, ktoré sa hralo do 13

 

Už v skupinách sa odohralo niekoľko zaujímavých zápasov a niekoľko zaujímavých mien nepostúpilo – napr. Hohmann prehral hneď svoj prvý zápas, Bustamante druhý a tak hrali spolu na prehratej strane skupiny 11 o postup do 64ky – zápas, ktorý by človek čakal skôr niekde v záverečných fázach turnaja. Medzi známymi vypadnutými menami by ste našli napr. Čecha Hyblera, Taiwanca Kuo (niekoľko násobný medailista na MS), jeho krajana Chei Wei Fu, Japonca Akagariyamu, Číňana Li Hewena, Rakúšana Albina Ouschan, či všetkých 3 poliakov (Sniegocki, Babica, Kaplan). Napokan, všetkých 7 hráčov z UK, ktorí prišli, postúpilo do 64ky, ani to však nestačilo, aby to bola v 64ke najpočetnejšia krajina – v tejto štatistike ako obyčajne dominovali Filipínci s 13timi zástupcami, 7 ešte mali Taiwanci a tak tieto 3 krajiny mali skoro polovicu účastníkov v 64ke. Kto si chce pozrieť kompletné výsledky v skupinách, nájdete ich na tomto linku:

http://www.qbsf.qa/en/downloads/1w9bc2013_stage2_draw.pdf

 

V 64ke sa hralo niekoľko zaujímavých zápasov – We Chia Quing (bývalý Majster sveta, bývalý Taiwanec a bývalý Wu Chia Chin) hral proti bývalému krajanovi a bývalému dvojnásobnému Majstrovi sveta Fong Pang Chaovi – tiež zápas tak na semifinále – a vyhral 11:8. Už na tejto úrovni sa lúčil legendárny Reyes, po prehre s van den Bergom 5:11, aj Corey Deuel po prehre s Peachom 10:11, aj Feijen po prehre s De Lunom 9:11, Souquet s Biadom (5:11), na mále mali aj Orcollo, ktorý vyhral 11:10 s Taiwancom Cheng Yu Hsuan, či Hohmann, ktorý vyhral rovnako 11:10 s Japoncom Tohru Kuribayashim.

 

32ke vypadlo hneď niekoľko bývalých Majstrov sveta – Ortmann, Immonen, Wu, Peach, aj obhajca titulu Appleton po prehre s Hohmannom 5:11. Medzi postupujúcimi nájdeme iné zaujímavé mená – Gabica, Ko Pin Yi, Boyes, Orcollo, Melling van den Berg, ale aj Petroni či dokonca Foldes. Vypadol aj van Boening po prehre s Biadom z Filipín 10:11.

 

16tke (podľa mňa) prekvapil Gabica, ktorý veľmi nehrá, je asistentom trénera domáceho národného tímu – ale dokázal vyradiť Ko Pin Yi, ktorý je dosť dobrý na to, aby vyhral čokoľvek. Aj Ekonomopoulos dokázoval, že nominácia na Mosconi cup nebola náhodná – tu vyradil nebezpečného Cortezu 11:9. Filipínci však aj naďalej dominovali v počtoch – postúpili až traja, hoci medzi nimi nie zrovna tí dvaja, od ktorých by sa to najviac čakalo – po Cortezovi vypadol aj Orcollo, ktorého vyradil Hohmann – ten sa po rozpačitom úvode v skupinách aj v 64ke dostal do laufu, ktorý ho vyniesol až...

 

Štvrťfinále

Tu prekvapil Biado – doteraz hral kŕčovito, ale tu sa uvoľnil a dovtedy dobre hrajúcemu Mellingovi naložil 11:3. Hohmanna nezastavil ani De Luna, postúpil aj Gabica po tesnej výhre s van den Bergom 11:10, a z európskeho súboja Boyes, ktorý opäť raz dokazoval, že má veľký talent.

 

Semifinále

To sa už hralo na ďalší deň – a cez noc sa toho veľa môže zmeniť. Prestávka zrejme uškodila Biadovi, ktorý cez noc premýšľal, ako ďaleko sa dostal a čo môže zrazu dokázať, a namiesto uvoľneného výkonu zo štvrťfinále predviedol pár chýb, ktoré Hohmannovi stačili na pohodlné víťazstvo 11:4. Gabica pokračoval v pozoruhodnom príbehu a po výhre 11:6 postúpil do finále. Zápas Hohmanna s Biadom nájdete tu:

http://www.youtube.com/watch?v=bCn3dFY3SLg

 

 

Finále

To začal výborne Gabica, ktorý je známi svojím úžasným talentom, ale aj psychickou labilitou, keď pod tlakom nedokáže zahrať podľa toho, na čo má. Do stavu 6:4 bolo všetko OK z jeho strany – a potom to prišlo – nepochopiteľne nedal ľahkú 5ku a šťastie sa zvrtlo na druhú stranu stola. Odvtedy už dominoval Hohmann a druhým víťazstvom na MS sa pridal k legendám tohto športu. Druhé víťazstvo prišlo presne 10 rokov po tom prvom – ale všimnite si ešte raz, že cesta k nemu vôbec nebola ľahká – prehra v 1. kole, o postup s Bustamantem, v 64ke 11:10 – darmo, na každú veľkú výhru treba okrem umenia aj niečo iné – ako povedal Hohmann, celý vesmír sa musí zosúladiť, aby sa to podarilo. A ešte niečo – pamätáte, pred týždňom som písal, že Hohmann vyhral 14/1, teraz č.9 a je novou svetovou jednotkou – myslím, že dosť dôvodou, aby sa objavil aj v družstve Mosconi cupu – uvidíme, zatial sú nominovaní Archer + van Boening vs. Souquet + Appleton.

 

Inak tu je finále, práve od spomínaného stavu 6:4:

http://www.youtube.com/watch?v=OtMyxpbAb8M

 

 

Výsledky od 32ky

Antonio Gabica  11 : 8   Oliver Ortmann

Ko Pin Yi  11 : 8   Mika Immonen

Nick van den Berg  11 : 10   Wu Chia Ching

Hsu Kai Lun  11 : 9   To Lian Han

Karl Boyes  11 : 8   Huidji See

Lo Li Wen  11 : 2   Israel Rota

Lee Vann Corteza  11 : 4   Daryl Peach

Nick Ekonomopoulos  11 : 6   Mario He

Vilmos Foldes  11 : 7   Naoyuki Oi

Jeff De Luna  11 : 5   Muhammad Zulfikri

Thorsten Hohmann  11 : 5   Darren Appleton

Dennis Orcollo  11 : 6   John Morra

Chris Melling  11 : 7   Ramil Gallego

David Alcaide  11 : 7   Jalal Yousef

Carlo Biado  11 : 10   Shane Van Boening

Fabio Petroni  11 : 7   Marlon Manalo

 

16tka

Antonio Gabica  11 : 9   Ko Pin Yi

Nick van den Berg  11 : 7   Hsu Kai Lun

Karl Boyes  11 : 10   Lo Li Wen

Nick Ekonomopoulos  11 : 9   Lee Vann Corteza

Jeff De Luna  11 : 8   Vilmos Foldes

Thorsten Hohmann  11 : 8   Dennis Orcollo

Chris Melling  11 : 8   David Alcaide

Carlo Biado  11 : 10   Fabio Petroni

 

štvrťfinále

Antonio Gabica  11 : 10   Nick van den Berg

Karl Boyes  11 : 8   Nick Ekonomopoulos

Thorsten Hohmann  11 : 7   Jeff De Luna

Carlo Biado  11 : 3   Chris Melling

 

semifinále

Antonio Gabica  11 : 6   Karl Boyes

Thosten Hohmann  11 : 4   Carlo Biado

 

finále

Thorsten Hohmann  13 : 7   Antonio Gabica

 

 

Celý pavúk 64ka:

http://www.qbsf.qa/en/downloads/2web_final_round.pdf

 

 

 

Ďalší program:

program na tento týždeň je bohatý - u nás v sobotu 21.9. a nedeľu 22.9. Best Of East v Ružomberku – SBiZ dotuje účasť našich hráčov 15 Eurami, a vidieť a prípadne si zahrať so špičkovými hráčmi – či už poľskými, či ruskými atď za to stojí. Sám som zvedavý, ako to dopadne, aj keď mne osobne sa s najväčšou pravdepodobnosťou na turnaj dostať nepodarí. Vo svete to budú Majstrovstvá sveta dvojíc, ktoré začínajú práve dnes (17.9.) v legendárnej lonýnskej York Hall. Vo svete snookro je tento týždeň na programe jeden z bodovaných turnajov v Číne -  Shanghai Masters.

Posledná úprava Utorok, 17 September 2013 14:04
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok