mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes157

Online : 3
Vaša IP : 18.191.216.163
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 13/2013
Napísal Roman Čertík   
Utorok, 02 Apríl 2013 00:00

16.4.: Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

hoci na písanie je toho neúrekom, aj ja mám toho neúrekom a nestíham - hádam dnes večer sa dostanem aj k tomuto.

Ale nesľubujem, aj keď sa budem snažiť

Zatiaľ aspoň aktuálne tabuľky z Kanianskych biliardových hier po ich 4. kole sú na svojom mieste

Zatiaľ pekný deň všetkým

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

tento týždeň zatiaľ písať nebudem - za jedno nemám čas, a za druhé výsledky z jediného víkendového podujatia, MSr v hre č. 14/1 som zatiaľ nenašiel. Tak hádam v druhej polovici týždňa - za predpokladu, že oba vyššie uvedené "prekážky" pominú :-)

Zatiaľ pekný deň všetkým

  

 

Náš klub je tento rok registrovaný ako príjemca 2% z dane. Ak by chcel náš klub týmto spôsobom podporiť, budeme radi.

Vyplnené tlačivo pre darovanie 2% (zamestnanci) nájdete na http://rozhodni.sk/institution/biliardovy-klub-kanianka/ 

Za každý príspevok vopred veľmi pekne ďakujeme.

 

Upozornenie: z organizačných dôvodov sme presunuli termíny zostávajúcich 3 kôl jarnej časti Kanianskych biliardových hier a to nasledovne:

4. kolo - 14.4.

5.kolo - 12.5.

6. kolo - 16.6.

Tešíme sa na vašu účasť

 

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

tento týždeň som myslel, že nebude nič – ale na prekvapenie je toho celkom dosť.

 

Dohrávka extraligy

Naše extraligové družstvo dohralo odložený zápas 2. kola v Bratislave proti miestnemu družstvu 2.BC Lavos. Zaujímavé je, že zatiaľ čo minulý rok naše družstvo jednoznačne „obľubovalo“ výsledok 5:4 (či už na jednu alebo druhú stranu), tento rok je to 7:2 – obe naše družstvá odohrali dokopy už 5 zápasov a všetky  skončili zatiaľ 7:2. Rezerva všetky prehrala, ale extraligové družstvo sa týmto výsledkom dostalo na čelo – kde je spolu s družstvami 1. BC Lavos a 1.BC Komárno, ktoré majú tiež rovnakú bilanciu. Za naše družstvo uhrali hráčo body nasledovne: Krovina 3, Leitman a Kubán po 2. Už nasledujúce kolo veľa napovie – naše družstvo hrá doma práve s jedným z družstiev, s ktorými je spoločne na čele – s 1.BC Lavos. Pri tohtoročnom modeli súťaže to bude jeden z rozhodujúcich zápasov. Na programe je 27.4.

 

 

Beijing bank Open, snooker, predposledný bodovaný turnaj sezóny

Určite zaujímavý turnaj, hneď od začiatku. Ako obyčajne bolo aj predkolo, z neho postúpili dvaja hráči s voľnou kartou – Zhao Xintong, ktorý porazil Copa 5:2 a postúpil ešte aj 15-ročný Lyu Haotian, ktorého súper (Mark Joyce) sa do Číny nedostavil.

V 1. kole sa udialo niekoľko nemalých prekvapení, keď prehrali nasadení hráči. Prehra nasadenej jednotky Ebdona medzi ne asi nepatrí – ako jednotka bol nasadený, lebo tento turnaj vyhral minulý rok, ale kdeže je jeho forma z minulého roka – momentálne je až na 31. mieste, hoci sezónu začínal na 20. – aj to svedčí o jeho forme. Ani prehra Dinga nie je na domácej pôde ničím prekvapivým – doma mu to jednoducho nejde – tentoraz to využil Barry Hawkins na výhru 5:3. Nečakane vypadol aj Higgins po prehre s nevyspytateľným Milkinsom (ten tento rok poskočil z 36. už na 19. miesto), a aj svetová jednotka Trump, ktorý prehral s Lisowskim 3:5. Tým dal k dispozícii aj post svetovej jednotky, ktorý mohol opäť získať Selby, za predpokladu, že zahrá dobrý výsledok. No a Selby začal svoj cieľ naplňovať výborným výkonom proti Kingovi – breaky 140, 111, 82, 91 and 104 zabezpečili výhru 5:1 a k úplnej spokojnosti chýbala jediná čierna – áno, tých 140 by bolo 147, ale Selby si nahral na ťažkú čiernu, ktorú nedal. Tým sa stal len 4. hráčom v histórii, ktorý nedal čiernu na 147 (pamätný Doherty, Pinches a Hull) – a prišiel tak o 23500 libier.

V 2. kole Selby už tak dobre neharl, ale aj tak to stačilo na pohodlnú výhru 5:2 nad Waldenom. Na tomto turnaji Lisowski konečne dokázal prelomiť svoju bariéru a postúpil prvý krát do štvrťfinále na bodovanom turnaji – najtesnejšie 5:4 porazil Marka Davisa.

Vo štvrťfinále samotnom mal Lisowski šancu dotiahnuť to ďalej, ale hoci viedol 4:2 a mal niekoľko príležitostí Murphyho zdolať, nevyužil ich a nakoniec 4:5 prehral. Ostatné zápasy boli jednoznačnejšie – Robertson zdolal Campbella 5:2, Maguire Binghama 5:1 a rovnako Selby Williamsa.

V semifinále Selby hladko zdolal Muprhyho 6:2 – ten po zápase presne vystihol spôsob hry Selbyho – ak hráč proti nemu nevyužije šancu hneď na začiatku hry, potom sa dostane na stôl, na ktorom je k dispozícii tak 10-20-30 bodov, lebo Selby výbornou obranou stôl tak rozhádže, že viac sa dá nahrať iba zázrakom. Druhé semifinále bolo kvalitné (10 breakov nad 50 v 11 framoch) a vyrovnané – Maguire viedol 4:2 aj 5:4, ale Robertson zahral v posledných 2 framoch 110 a 81 bodové nábehy a postúpil do štvrtého finále tohto roku – až doposiaľ tie 3 predchádzajúce finále prehral.

Vo finále začal Robertson výborne a Selby mizerne – za stavu 6:1 dokonca predčasne ukončili prvú session, obávajúc sa, že večer nebude čo hrať a hlavne pozerať (kvôli divákom). Večer však Selby začal ako vymenený – nábehmi  81, 125 a 66 znížil na 6:4. Lenže Robertson zahral v ďalšej hre 110, potom vyhral rozkúskovanú ďalšiu hru a keď pridal 90 v ďalšej, bol na pokraji výhry – 9:4. To by ale nebol Selby, 116 a 63 mu pomohlo znížiť na 9:6, a hoci v ďalšej už potreboval 4 či 5 snookrov, nevzdal to a hral ďalej. Postupne získaval jeden snooker za druhým, a Robertson už začínal mať na mále – napokon však zahral peknú dlhú zelenú a zápas ukončil. Je to jeho prvý vyhraný turnaj od septembra 2010 – za výhru získal 85000 libier a mapokon aj on preskočil v rebríčku Trumpa. Zatiaľ to však stačí na druhé miesto, staronovou jednotkou je Selby.

 

 

 

 

Predkolo

Anthony McGill 5 v 3 Heydari Nezhad Ehsan

Jimmy Robertson 5 v 1 Wang Yuchen

Liang Wenbo 5 v 1 Lu Ning  

Jack Lisowski 5 v 1 Zhou Yuelong

Dechawat Poomjaeng 5 v 2 Zhu Yinghui

Rory McLeod 5 v 1 Hu Hao

Mark Joyce ... v w/o Lyu Haotian

Jamie Cope 2 v 5 Zhao Xintong

    

1.kolo

Peter Ebdon 3 v 5 Marcus Campbell

Graeme Dott 5 v 3 Marco Fu  

Mark Allen 5 v 1 Anthony McGill

Neil Robertson 5 v 0 Jimmy Robertson

Stephen Maguire 5 v 3 Michael Holt

Ding Junhui 3 v 5 Barry Hawkins

Stuart Bingham 5 v 3 Liang Wenbo

John Higgins 4 v 5 Robert Milkins

Judd Trump 3 v 5 Jack Lisowski

Mark Davis 5 v 3 Dechawat Poomjaeng

Matthew Stevens 2 v 5 Rory McLeod

Shaun Murphy 5 v 3 Andrew Higginson

Mark Williams 5 v 2 Lyu Haotian     

Allister Carter 5 v 2 Zhao Xintong

Ricky Walden 5 v 2 Ken Doherty   

Mark Selby 5 v 1 Mark King

    

 

2.kolo

Marcus Campbell 5 v 4 Graeme Dott

Mark Allen 1 v 5 Neil Robertson

Stephen Maguire 5 v 1 Barry Hawkins

Stuart Bingham 5 v 3 Robert Milkins

Jack Lisowski 5 v 4 Mark Davis   

Rory McLeod 3 v 5 Shaun Murphy

Mark Williams 5 v 4 Allister Carter

Ricky Walden 2 v 5 Mark Selby   

 

štvrťfinále

Marcus Campbell 2 v 5 Neil Robertson

Stephen Maguire 5 v 1 Stuart Bingham

Jack Lisowski 4 v 5 Shaun Murphy     

Mark Williams 1 v 5 Mark Selby

    

semifinále

Neil Robertson 6 v 5 Stephen Maguire

Shaun Murphy 2 v 6 Mark Selby

    

 

finále

Neil Robertson 10 v 6 Mark Selby 

 

 

Ďalší program:

Po sviatkoch, konkrétne 6.4., budú prvé tohtoročne MSr – konkrétne v hre č. 14/1 v Ružomberku. O týždeň neskôr 13.4. je na programe ligové kolo pre druhú ligu, naši chlapci sa predstavia doma proti Aréna 2007 Ružomberok. To už budú v plnom prúde tohtoročné ME (10.-20.4.) v Portoroži v Slovinsku.

Posledná úprava Utorok, 16 Apríl 2013 10:11
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok