mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes147

Online : 4
Vaša IP : 18.222.10.9
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 9/2013
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 04 Marec 2013 00:00

Náš klub je tento rok registrovaný ako príjemca 2% z dane. Ak by chcel náš klub týmto spôsobom podporiť, budeme radi.

Vyplnené tlačivo pre darovanie 2% (zamestnanci) nájdete na http://rozhodni.sk/institution/biliardovy-klub-kanianka/ 

Za každý príspevok vopred veľmi pekne ďakujeme.

 

 

Vložené v pondelok 18.3.2013

Ospravedlňujem sa, nestihol som nič viac, ako dať nové tabuľky po 3. kole Kanianskych biliardových hier do príslušnej sekcie. Hádam zajtra pribudne aj nový spravodaj. Ďakujem za pochopenie (RC)

 

  

Vložené v pondelok 11.3.2013

Tento víkend sa neudialo nič na písanie - teda okrem turnaja v Ružomberku, ku ktorému som nenašiel informácie o výsledkoch - tak tu nechám minulotýždňový spravodaj.

Ale dobrá správa je, že stránka SBiZ ožila - takže poštudujte tam, čo bolo zameškané :-)

Na budúci týždeň bude toho hádam viac na písanie - tento týždeň sa hrá PTC Grand Finals v Írsku

Pekný a úspešný týždeň želám

 

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

tento týždeň je toho pre zmenu neúrekom. Tak poďme rýchlo na to

 

Ligové súťaže

Naše extraligové družstvo má odložený zápas, domáci nemohli.

Druholigová rezerva hrala doma s jedným z trenčíanskych družstiev, konkrétne K8 Trenčín „B“. Dopadlo na vlas rovnako ako v prvom zápase proti Martinu – prehra 2:7 a 2 body uhral Leo Švec. Ten len potvrdil, že v ňom niečo je a že ak ho to naďalej bude baviť, ako ho to baví a vydrží pri tréningu, môže sa z neho stať opora nielen druholigového tímu. Mladí Filipovia ešte majú čo dobiehať, ale sú mladí, majú čas – a ako vieme, mladí sa učia rýchlo :-)

 

Eurotour, Treviso, Taliansko, 179 hráčov

Turnaj začal zle pre aktuálnu európsku jednotku – van den Berga, ktorý hneď v prvom kole prehral s Belkom z Nemecka. A zlý začiatok bol aj zlý koniec, keďže van den Berg neostúpil ani do 32ky – tesne pred jej bránami ho zastavil Drago. Nepostúpili ani iní známi hráči – námatkou Majid, Skowerski, Sniegocki, Cohen, domáci Muratore, ale ani trebárs Belka, ktorý van den Berga poslal na prehratú stranu – potom už nevyhral ani zápas, a vypadol ešte skôr ako van den Berg.

V 32ke vypadli ďalšie známe mená – ale v podstate v 32ke je už väčšina známich hráčov. Zaujímavé bolo, že sa darilo hráčom, ktorý postúpili z prehratej strany – Chinakov, Albin Ouschan, Kaplan, Drago, Hybler, Das, Melling, Souquet či Stepanov. Darilo sa im až tak, že v štvrťfinále zostal jediný bez prehry – Dimitri Jungo. Taký Serge Das postúpil z prehratej strany, v 32ke porazil Ortmanna, potom Feijena.

Vo štvrťfinále malo Rusko 2 zástupcov, ostatné krajiny po jednom a teória pravdepodobnosti, že víťazom bude hráč z Ruska, tentoraz vyšla – Chinakov síce prehral s Jungom 8:9, ale Stepanov to po výhre nad Hubylerom 9:4 dotiahol po výhre 9:1 so Souqetom v semifinále až do finále, kde porazil Junga 9:7. Ja som si to ani nejako neuvedomil, pamätám si, že Konstatntin mal výborné obdobie, keď bol v záverečných kolách Eurotouru pravidelne a ak sa nemýlim, bol aj na čele rebríčka (alebo niekde blízko), vďaka tomu hral aj na jednom Mosocni cupe, takže fakt, že vyhral svoj prvý Eurotour bol pre mňa vcelku prekvapivý. Ja som ho videl osobne na živo len raz, na ME v Poľsku v 2003, keď si pamätám na jeho zápas s Ortmannom, ten síce prehral 3:9, ale neodradil ma – potom som išiel pozerať Stepanova ešte raz, so Specchiom zo Švajčiarska, ktorý zo začiatku aj viedol (3:0), ale Stepanov vyrovnal na 3:3 a potom dal 6 čistých po seba na konečných 9:3 (v deviatke). Už vtedy to bol pán hráč

 

Výsledky od 32ky

See, Huidji    9 vs 2   Fortunski, Mieszko   

Chinakhov, Ruslan    9 vs 8   Gama, Manuel     

Piekarski, Konrad    9 vs 8   Gerwen, Andreas  

Grabe, Denis    7 vs 9   Jungo, Dimitri  

Gray, Mark    8 vs 9   Ouschan, Albin Jr.  

Burford, Phil    3 vs 9   Babica, Radoslaw

Kudlik, Marek    6 vs 9   Kaplan, Tomasz   

Drago, Tony    9 vs 6   Ekonomopoulos, Nikos   

Kudlik, Piotr    3 vs 9   Stepanov, Konstantin   

Koba, Christopher    8 vs 9   Petroni, Fabio    

Ullah, Matey    1 vs 9   Hybler, Roman  

Makkonen, Petri    6 vs 9   Peach, Daryl  

Ortmann, Oliver    7 vs 9   Das, Serge    

Sanchez Ruiz, Francisco    3 vs 9   Feijen, Niels  

He, Mario    6 vs 9   Melling, Chris  

Souquet, Ralf    9 vs 4   Alcaide, David  

 

16ka

See, Huidji    6 vs 9   Chinakhov, Ruslan

Piekarski, Konrad    3 vs 9   Jungo, Dimitri  

Ouschan, Albin Jr.    9 vs 2   Babica, Radoslaw

Kaplan, Tomasz    9 vs 4   Drago, Tony    

Stepanov, Konstantin    9 vs 4   Petroni, Fabio  

Hybler, Roman    9 vs 6   Peach, Daryl  

Das, Serge     9 vs 7   Feijen, Niels     

Melling, Chris    7 vs 9   Souquet, Ralf 

 

štvrťfinále

Chinakhov, Ruslan    8 vs 9   Jungo, Dimitri  

Ouschan, Albin Jr.    9 vs 5   Kaplan, Tomasz   

Stepanov, Konstantin    9 vs 4   Hybler, Roman  

Das, Serge     5 vs 9   Souquet, Ralf  

 

semifinále

Jungo, Dimitri    9 vs 4   Ouschan, Albin Jr.   

Stepanov, Konstantin    9 vs 1   Souquet, Ralf    

 

finále

Jungo, Dimitri    7 vs 9   Stepanov, Konstantin   

 

Rebríček po tomto Eurotoure:

1. Albin Ouschan                           AUT    2480

2. Nick van den Berg                     NED   2295

3. Dimitri Jungo                               SUI     2210

4. David Alcaide                              ESP    2170

5. Dominic Jentsch                                    GER   2150

6. Nikos Ekonomopoulos              GRE   2140

7. Daryl Peach                                GBR   2115

8. Oliver Ortmann                           GER   2080

9. Konstantin Stepanov                 RUS   2060

10. Niels Feijen                               NED   2055

 

Haikou Open, 8. bodovaný turnaj 2012/2013 World snooker tour, Čína

 

Predkolo

Ako to už pre turnaje hrané v Číne býva zvykom, hrá sa aj predkolo, aby dostali šancu aj domáci hráči, ktorí nie sú na profesionálnom okruhu. Z nich vyhrali len dvaja – Zhao Xintong, ktorý porazil Higginsona (hrajúceho s požičaným tágom, keďže to jeho do Číny nedorazilo) 5:1 a stále len 15 ročný Lu Haotian, ktorý opäť raz ukázal, že z neho môže byť raz veľký hráč. Po zápase dokonca povedal, že si myslí, že v ďalšom zápase proti Selbymu má šancu...

 

1.kolo

... no žiadnu šancu nemal, prehral hladko 0:5 – na výhru nad svetovou dvojkou si ešte bude musieť trošku počkať. Z nasadených prehrali len Mark Davis s Robertom Milkinsom 3:5 a úplne mimo formy hrajúci Mark Williams s Marcom Fu 2:5. Niektorí však mali na mále – Ding ledva ledva porazil Holta 5:4 (z 3:4) a opäť potvrdil, že doma sa mu nehrá veľmi dobre. Po zápase hovoril, mimo iného aj to, že ho televízia CCTV5 požiadala okomentovať nejaké jeho vlastné zápasy, a že mu to veľa dalo, pozerať sa na seba – a prišiel na to, že niektoré gule by hral úplne inak. Aj Murphy len tak tak porazil Goulda 5:4, rovnako aj Stevens Gilberta. Ale Trump sa s Markom Joycom veľmi „nemaznal“, porazil ho 5:0 – asi bol nabudený na odvetu za šokujúcu prehru s Joycom na UK Championships 5:6. V ďalšom kole však predsa chýbal ešte jeden nasadenný hráč – ale ten chýbal aj v tomto – Ali Carter neprišiel, neodporučil mu to jeho lekár, kvôli prejavom Crohnovej choroby – dúfajme, že Ali bude čoskoro v poriadku.

 

16tka

Mark Allen má stále šancu obhájiť výhru z minulého roka – porazil semifinalistu z minulého roka Milkinsa 5:2. Ding na radosť domácich postúpil ďalej, aj domáci by mali asi radosť tak či tak, keďže hral proti Marcovi Fu. Vyhral 5:2 a mimo iného predviedol aj takúto vec:

http://www.youtube.com/watch?v=l138n6ubdwE

Ja som dal včera pri osmičke do jednej jamky 3 plné jedným úderom (a jedným dychom dodávam, že mi to bolo figu platné, lebo som za nimi poslal aj bielu), ale kdeže sa to na takéto niečo chytá :-)

Bingham, ktorý bol vo veľmi dobrej forme prehral ani nie tak nečakane s Higginsom, ale 0:5? Trump predviedol famózny výkon – za 32 minút bolo 3:0 (po breakoch 102, 111 a 83). Bond potom znížil, ale Trump pridal ďalšie century 104 (už mu chýbajú len dva, aby vyrovnal rekord v century za sezónu, ktorý drží Selby s 57 – ale pri tomto množstve turnajov to pre Trumpa nebude problém) a v ďalšej hre 48 na rýchlu výhru 5:1. Zaujímavý zápas odohrali Stevens s Murphym – Murphy viedol 3:1, ale po midsession už nebodoval a prehral 3:5. Na tom by nebolo nič čudné, ale Stevens hral s Maguirovým tágom, keďže ani jemu jeho tágo neprišlo. No a to Maguirove bolo asi ešte naladené na víťaznú vlnu (Maguire vyhral posledný turnaj pred týmto po 5 ročnej víťaznej pauze). Inak  Maguire asi už len tak ľahko niekomu tágo nepožičia – Stevens mu ho zrejme rozladil, lebo Maguire následne prehral s Waldenom 4:5. A to som sa až teraz dočítal, že s Maguirovým tágom hral v prvom kole aj – podržte sa – Ricky Walden, dokonca aj vestu mal od Maguira. Nečudo potom, že tágo nevedelo, za koho hrať :-)

Poslednými dvomi postupujúcimi boli Robertson, ktorý hladko zdolal Dotta 5:0 a povedal po zápase, že to bol jeho najlepší výkon v Číne vôbec, a Selby, ktorý zdolal tiež hladko 5:1 Hawkinsa

 

 

štvrťfinále

Stevens hral tretí zápas s tretím tágom (v prvých 2 kolách hral s rôznymi požičanými tágami), tentoraz konečne svojim – a vyhral nad Trumpom 5:3. Po zápase hovoril, že to určite bude nejaký rekord (3 výhry s tými 3 rôznymi tágami). Inak vyhral aj, čuduj sa svete, vďaka problému s tágom, tentokrát Trumpovmu – tomu sa totiž v prvom frame pokazila špička, zobral si time out na výmenu, ale s novou sa mu podľa vlastných slov hralo zle a nevedel sa sústrediť. Robertson so Selbym zahrali kvalitný zápas – Selby vyhral prvý frame vďaka nábehu 91, Robertson otočil na 2:1 vďaka nábehom 53 a 107. Selby pridal 71 a ujal sa vedenia 3:2, Robertson však zahral 73 a 79 na 4:3. Selby potom zahral 45, ale Robertson parádnou dohrávkou frame otočil a získal celý zápas v pomere 5:3.

O ďalších 2 zápasoch len krátko – lebo krátko aj trvali. Higgins zdolal Dinga 5:0 a Allen Waldena 5:1

 

semifinále

Stevens sa stále viezol na „bonusovej“ vlne – všetky výsledky od výhry v 1. kole považoval za bonus, keďže po tom, čo mu neprišlo tágo, myslel, že vypadne hneď v prvom kole. V semifinále sa mu podarilo zdolať tesne Robertsona 6:5. Zaujímavá bol hra na 5:4 pre Robertsona – Stevens totiž zahral break 65, ale ani to mu nestačilo – Robertson dohral stôl nábehom 57 a vynútil si „respotted black“ – a tú dal práve Robertson. Stevens, ktorý pzostávajúce 2 hry vyhral, po zápase povedal, že nikdy nepochopí, ako sa mu podarilo tú hru prehrať. Mimochodom, je postúpil do svojho prvého finále od roku 2008.

Druhé semifinále bolo zo začiatku vyrovnané – Higgins začal nábehom 90 bodov, ktorým získal prvý frame, Allen odpovedal 119, čím vyrovna na 1:1. Potom sa aj ujal vedenia, ale Higgins vyrovnal. Po midsession prestávke však Higgins už nezahral ani jedinú guľu – čo je teda vskutku čudné. Allen tak postúpil do svojho tretieho finále – jeho jediný titul pochádza práve z tohto podujatia, z jeho minulého ročníka.

 

finále

Hoci to mohlo kľudne byť pri odchode na prvú prestávku 2:2, bolo to 4:0 pre Allena. Stevens sa snažil, a znížil na 4:2, ale Allen vyhral ďalšie 2 hry – Stevens však vyhral poslednú z prvej session a udržal si aké také šance na večer – 3:6. Večer však uhral iba jedinú hru – Allen tak opäť vyhral tento turnaj a zostáva jeho jediným víťazom, keďže turnaj pribudol do kalendára len minulý rok (Allen teda na ňom ešte neprehral). Je to aj jediný turnaj, ktorý Allen dokázal vyhrať. Stevens naopak prehral už siedme so svojich 8 finále – jedinou výhrou zostáýva UK Championships z roku 2003. Stevens však bol aj tak rád – prvé dve kolá s požičanými tágami a finále mu priniselo toľko bodov, že je už bezpečne v dôležitej prvej 16tke.

 

 

Udalosťou týždňa však bolo asi to, že Ronnie O’Sullivan potvrdil, že bude hrať na tohtoročných Majstrovstvách sveta. Ako obhajca titulu bude nasadená jednotka a nemusí sa kvalifikovať. Zájem o MS okamžite stúpol, jeho zápas, ktorý bude v prvý deň MS je už v podstate vypredaný. Nuž darmo, Ronnie je len jeden...

 

Ďalší program:

Cez celý víkend 9.-10.3. je na programe Ružomberok Open.

O týždeň neskôr sú v sobotu 16.3. na programe MSr v hre č.8 seniorov v Trenčíne a v nedeľu 17.3. potom 3. kolo Kanianskych biliardových hier.

 

Posledná úprava Pondelok, 18 Marec 2013 17:17
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok