mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes171

Online : 6
Vaša IP : 3.145.191.169
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 46/2012
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 19 November 2012 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

posledné týždne sú hektické, je toho dosť len o tom písať, nie to ešte všetko aj absolvovať... Takže, čo tu nájdete tento týždeň – v skratke 6.kolo Senior cupu, BlackPool Open z Ostravy, WPBA finále sezóny, Japan Open pochopiteľne z Japonska ako aj ďalšie UKPTC  aj EPTC v snookri. Tak poďme na to

 

6.kolo Senior Cup, Bratislava, 18 hráčov

Zvláštny turnaj, na ktorom sa nedarilo favoritom – rebríčková jednotka Sedmík prehral oba svoje zápasy a skončil na 13. mieste, nedarilo sa ani víťazovi predchádzajúcich dvoch kôl Senior cupu Axamitovi – ten skončil na 7. mieste spolu s rebríčkovou dvojkou Lisíkom. Z víťazstva sa tak tešil Mozes pre Víchom, 3. skončili Antoška a Bíreš. Kompletné výsledky, ako aj pavúka nájdete na www.sbiz.sk

 

 

Blackpool Open, Ostrava, 85 hráčov a hráčok

V krátkej dobe sa hral u susedov v Čechách už druhý medzinárodný turnaj a tento Blackpool v Ostrave bol početnejší a vyzerá, že aj lepšie obsadený – Majster Európy Kaplan, veľa ďalších kvalitných hráčov z Poľska (Sniegocki, Derek, Skoneczny, Zajac), bývalý európsky top hráč Alex Lely + niekoľko jeho krajanov (Saris, Bijsterbosh), domáca špička (Gavenčiak, Žalman, Zeman, ...) a aj naša špička (Polách, Koniar, Daubner, Koles, Mrva, Kováč), vrátane našich Petra Leitmana a Tomáša Krovinu – ktorí sa na našu radosť v tejto silnej konkurencii nestratili.

Najprv sa hrali skupiny – bolo 16 skupín po 5-6 hráčov, pričom postupovali prví davaj zo skupiny – Krovina postúpil zo skupiny č.2, kde skončil na 2. mieste s bilanciou 3 výhry a 1 prehra – s Kaplanom, ktorý postupoval z 1. miesta. Leitman postúpil zo skupiny č.8 bez prehry (4 výhry).

V 32ke sa hralo dvojité KO skrátené od 8. Leitman najprv narazil na domáceho Austa, ktorého zdolal tesne 7:6, vzápätí ďalšieho domáceho Topinku 7:2. No a potom nasledoval bonbónik – aj podľa Peťových slov jeho najcennejšia výhra – zdolal totiž výborného domáceho hráča Gavenčiaka 7:5 a postúpil z vyhratej strany do štvrťfinále! Tam sa dostal zo Slovákov už len Daubner. Náš druhý zástupca Krovina prehral v 32ke s Bijsterboshom 1:7, potom porazil van der Heijdena 7:0 a prehral tesne 6:7 s Mrvom – mimochodom, ten mal na dosah tiež riadny úspech, keď s Kaplanom viedol 6:5, nakoniec však 6:7 prehral.

Vo štvrťfinále sa Peťovi nedarilo, zápas s Derekom mu nevyšiel – ale 5. miesto (a spolu s Daubnerom najlepší Slovák na turnaji) v takejto konkurencii je veľký úspech – aj keď pohár je pohár... Z víťaztsva sa nakoniec tešil Sniegocki, ktorý vo finále zdolal Bijsterbosha.

 

Finále sezóny WPBA Tour

Minulý týždeň som rozmýšľal, že prečo Jasmin Ouschan nie je v Európskom rebríčku č.1 a prečo nebola na Eurotoure v Trevise – nuž lebo bola v USA na tomto veľkom turnaji. Bola nasadená ako č.8 a a jej finálová súperka Karen Corr ako číslo 7. Obe však porazili č.1 (Allison Fisher) a č.2 (Ga Young Kim) po 2x – Ouschan najprv v 3.kole Fisher 9:6 a potom aj v semfinále 7:3. Corr tiež v 3. kole Kim 9:7 a v semifinále 7:5. Finále začala Jasmin výborne, aj vďaka 2 čistým sa rýchlo ujala vedenia 4:0. Potom vyklepala 5ku a Corr bola rada, že sa dostala k prvej hre. O chvíľu však už bolo 5:1, keďže jej nič nespadlo z rozstrelu a Ouschan stôl dohrala. Potom ale Corr znížila na 6:3, lenže Jasmin spadlo v nasledujúcej hre eso a tým vyhrala zápas aj turnaj. Nováčikom roka va WPBA Tour sa stala Jana Montour a „skokanom roka“ Teruko Cucelli, ktorá si zlepšila postavenie o 17 miest.

 

 

Japan Open, 128 hráčov

Toto je tradične posledný veľký a WPA bodovaný turnaj v roku. Navyše tradičný – koľko turnajov na tejto úrovni má 45 ročnú históriu? Inak 1287ka, ktorá sa hrá, je výsledkom niekoľko dňovej kvalifikácie. Hrá sa hra č.10 do 9, dvojité KO, v 128ke sa hrajú 4 skupiny po 32, 16 z každej postúpi ďalej – v 64ke je to už jednoduché KO do 11. Aj odmeny sú slušné, prvá cena je vyše 28000 USD, takže nečudo, že turnaj je výborne obsadený – domáci, Číňania, Taiwanci, Filipínci ale aj zopár Európanov – napr. Appleton, Souquet, See – a to napriek tomu, že na Japan Open ešta stále striktne vyžadujú dress code A s kravatou a vestou. Tu sú tie 4 skupiny:

 

http://www.onthehill.jp/2012AJC/08Men_Groupe1-2.pdf

http://www.onthehill.jp/2012AJC/09Men_Groupe3-4.pdf

 

Užitočná poznámka: v týchto japonských pavúkoch je vyhratá strana vľavo

 

Potom sa hrala 64ka jednoduché KO do 11, pavúky sú však neupdatované...

Ale aspoň posledná 16tka je:

http://onthehill.up.seesaa.net/image/Men_L16.pdf

 

Nenechajte sa oklamať – Chin Shun Yang nehral finále sám so sebou, ako to ukazuje pavúk a ani to nevyhral – po krátkom zhodnotení pavúka prídete na to, že to vyhral Jung Lin Chang, inak tohtoročný Majster sveta v hre č.8

A ešte keď pozriete do pavúka – v 16tke 8 Taiwancov, 5 Filipíncov (vrátane Pagulayana, ktorý raz hrá za Kanadu, raz za Filipíny...), Shane van Boening, v Japonsku žijúci Číňan Lo Li Wen a Angličan Stuart Pettman. Takže nečudo, že to vyhral Taiwanec – a som rád, že Chin Shun Yang sa vracia na scénu a v dobrej forme – tohto výborného hráča by bola ozaj škoda, keby sa tomu nevenoval.

 

Snooker, UKPTC4

Tak tentoraz sa hralo PTC priamo v UK – a bolo päť zaujímavé. Napríklad do 16tky sa dostali davaj Thajčania, Tony Drago či Steve Davis – ten tam zahral výborný zápas proti neskoršiemu víťazovi Higginsovi a prehral len tesne 3:4. Higgins potom aj vo štvrť aj semifinále vyhral len tesne 4:3 a vo finále zdolal Trumpa 4:2. Ten síce začal finále výborne, nábehom 102 – a toto je na zamyslenie – bol to jeho 10. century break na tomto jednom turnaji – napríklad Jimmy Whita porazil 4:0, nábehy 105, 105 a 106... A ďalšia zaujímavosť – v 16tke proti THANAWAT TIRAPONGPAIBOONovi zahral Trump jedno century, ale jeho súper dve – jeho jediné 2 na turnaji. Higgins, ako to už na PTC býva, zobral za výhru 10000 libier a 2000 bodov a je svetová trojka. Na post jednotky však nepomýšľa – má na obhajovanie priveľa bodov z pred dvoch rokov, takže to možno skúsi o rok

 

Výsledky od 16tky

Mark Selby 4-3 Tony Drago

Anthony Hamilton 4-1 Michael Wasley

John Higgins 4-3 Steve Davis

Barry Hawkins 4-3 Ian Burns

Mark Joyce 4-2 Dechawat Poomjaeng

Judd Trump 4-3 Thanawat Thirapongpaiboon

Mark Williams 4-1 Graeme Dott

Ding Junhui 4-0 Kyren Wilson

 

štvrťfinále

Mark Selby 3-4 Anthony Hamilton

Barry Hawkins 3-4 John Higgins

Mark Joyce 2-4 Judd Trump

Mark Williams 2-4 Ding Junhui

 

semifinále

John Higgins 4-3 Anthony Hamilton

Judd Trump 4-1 Ding Junhui

 

finále

John Higgins 4-2 Judd Trump

 

Snooker, EPTC4, Sofia, Bulharsko

Hneď na druhý deň (t.j. vo štvrtok – finále UKPTC4 bolo v stredu) začal ďalší PTC turnaj, tentoraz v Bulhraskej Sofii. Zaujímavé, že nakoniec bolo na ňom rovnaké finále, ako v stredu, akurát že tentokrát už Trump konečne Higginsa porazil a to hneď 4:0 – odmenou mu bolo 12000 EUR a 2000 bodov. Ozdobou turnaja bola aj 147ka Toma Forda, ktorý ju zahral v zápase proti Stevensovi – bola to 92. 147ka v historii, 4. v tejto sezóne a Ford za ňu dostal 2500 libier

 

Výsledky od 16tky:

Jack Lisowski 1-4 Tom Ford

Thepchaiya Un-Nooh 2-4 Mark Davis

Dave Harold 1-4 Judd Trump

Andrew Higginson 4-2 Anthony McGill

John Higgins 4-2 Liang Wenbo

Li Yan 1-4 Rory McLeod

Jamie Cope 1-4 Ben Woollaston

Marcus Campbell 2-4 Neil Robertson

 

 

 

 

štvrťfinále

Tom Ford 2-4 Mark Davis

Judd Trump 4-0 Andrew Higginson

John Higgins 4-0 Rory McLeod

Ben Woollaston 2-4 Neil Robertson

 

semifinále

Mark Davis 2-4 Judd Trump

John Higgins 4-2 Neil Robertson

 

finále

Judd Trump 4-0 John Higgins

 

 

Ďalší program:

V sobotu 24.11., je na programe posledné ligové kolo – hráme doma s Martinom, s veľkou pravdepodobnosťou zápas o 3. miesto. V sobotu 1.12. sú na programe MSr seniorov v hre č.8 v Ružomberku.

 

 

Posledná úprava Pondelok, 19 November 2012 16:05
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok