mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes84

Online : 4
Vaša IP : 18.221.41.214
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 41/2012
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 15 Október 2012 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

po niekoľkých biliardovo nabitých týždňoch toho bolo teraz pomenej – hlavne vo svete sa neudialo nič, ak nepočítame suspendáciu Stephena Lee – ktorý bol vyšetrovaný pre staršie podozrivé stávky na jeho zápas – a nevhod sa podozrivé tipy zopakovali minulý týždeň na jeho zápas v rámci Premier League proti Higginsovi (Lee prahral 2:4, ako aj Selby s Dingom). Takže až do uzavretia prípadu Lee hrať nesmie. Vráťme sa však domov – hralo sa 11. kolo ligových súťaží a v nedeľu bolo na programe u nás 8. kolo Kanianskych biliardových hier.

 

Extraliga, 11. kolo

Pôvodne to vyzeralo skôr na odklad, ale pre nedostatok náhradných termínov sa nakoniec chalani vybrali do Komárna dvaja a hrať sa začalo už o 8:00 ráno, aby Tomáš Krovina stihol svoj poobedný program. Tým druhým bol pochopiteľne Peťo Leitman. Vo dvojici sa však proti Komárnu hrať nedá – veď kto by už dal Komárnu, ktorého rekordná 10 rokov trvajúca majstrovská séria bol prerušená len minulý rok, dal dobrovoľne náskok 3:0? Navyše, chalanom sa nie veľmi darilo a výsledkom bola prehra 1:8 (jediný bod uhral Tomáš Krovina, ktorý zdolal Hajdúcha 9:8) – nám to Komárno za jarnú prehru u nás 4:5 poriadne zrátalo... Týmto si družstvo Komárna utvrdilo prvú priečku v tabuľke – ale na ďaľšie, a to zrejme rozhodujúce slovo vo vývoji situácie v boji o titul si budeme musieť počkať do 13. kola – vtedy hrajú  totiž proti sebe Komárno s obhajcom titulu Lavos Bratislava. A dokonca vtedy môže padnúť aj definitíva – ak Komárno vyhrá, titul bude mať prakticky vo vrecku. Na a my? My sme si týmto výsledkom v boji o medailu veľmi nepomohli – s prehrou sa síce dalo rátať, ale 1:8 nám dosť pokazilo skóre, ktoré môže v konečnom dôsledku rozhodovať.

Akurát pozerám, že sa zjavil výsledok Old Boys Kysucké Nové mesto vs. Elite Snooker & Billiard club na stránke SBiZ – súdiac podľa zápisu to bol veru poriadne zaujímavý zápas – po 8kách 0:3 pre hostí (jeden výsledok 6:7), domáci to však nevzdali a po 9tkach to bolo 3:3. Hostia však nakoniec vyhrali dve hry č.10 8:7 a tešili sa z najtesnejšej výhry 5:4 – doslova.

 

Kanianske biliardové hry, 8. kolo

Z rôznych dôvodov sa nás zišlo minimum – myslím, že blízko historického minima, ak sme ho rovno ja nevytvorili – bolo nás totiž 6, slovom šesť... Tak sme si zahrali každý s každým – a bol to zaujímavý turnaj. Prvá zaujímavosť – nepamätám si turnaj, na ktorom by som si nos čistil častejšie, ako kriedoval – a takých nás bolo viac... Prvý zápas som hral s našim miestnym hráčom Leom Švecom – ktorý už v roku 2002 hral na Kretschmar-Ďurišovom memoriáli, medzičasom sa však serióznejšie venoval hokeju. Teraz však opäť vymenil hokejku za tágo – a naložil mi 5:1. Zaujímavé bolo aj to, že to bola jeho jediná výhra v turnaji a skončil posledný – ale ďalšie 3 zápasy prehral len 4:5 (s Jantoškom, Mokrým ale aj Krovinom), pričom skóre mal lepšie ako 2 hráči, ktorí skončili pred ním. Zaujímavo vyznel aj ďalší zápas, na ktorý som nastúpil takto „povzbudený“ – proti Tomášovi Krovinovi som si po výprasku do Lea neveril ani za mak, ale nečakane a nepochopiteľne som vyhral 5:0. Zaujímavé boli aj ďalšie výsledky Tomáša Krovinu – prvé 4 zápasy v jeho podaní skončili výsledkom 5:0 – 2 x vyhral (Mokrý, Jantoška), 2 x prehral (ešte s Peťom Leitmanom). Turnaj nakoniec vyhral ako obyčajne Peťo Leitman, aj keď sme to v zápase o výhru na turnaji dotiahli do stavu 4:4 – dokonca som mal aj šancu za tohto stavu, ale s jednotkou mi padla aj biela a Peťo od dvojky stôl dohral. Ja som potom ledva-ledva uhájil 2. miesto, náš starý harcovník Miro Mokrý ma pestrou kombinačnou hrou vyšťavil takmer úplne a vyhral som len so šťastím – za stavu 4:4 som totiž zašitú 5ku zapísal tak, že sa nastavila 3kombinácia 5-7-9, akurát, že biela bola z uhla – deviatka na moje šťastie skončila na „žrdi“ a zostala „pred bránkou“, do ktorej ju vzápätí „hráč s č.5“ dotlačil ...

 

Výsledky: meno, zápasy, výhry, prehry, skóre (o poradí rozhodoval v 1.rade vzájomný zápas)

1. Leitman    5     5     0     25:13

2. Čertík       5     3     2     20:15

3. Krovina     5     3     2     15:14

4. Jantoška   5     2     3     15:22

5. Mokrý       5     1     4     15:24

6. Švec         5     1     4     19:21

 

Snooker

Tu si pamätám máločo, akurát, že som vyhral 2 zápasy na čiernej guli – Jojo Jantoška mi to daroval, potreboval posledné 3 farebné, zahral geniálnu modrú, nahral si na priamo na ružovú, pričom časť jamky bola blokovaná čiernou, popravde som si myslel, že to tam ani nejde – Jojo ju tam však chladnokrvne dal, ale čiernu nečakane vyklepal v jamke. Druhý som vyhral s Tomášom Krovinom. Vyhral celkovo aj tu Peťo Leitman, ktorý prešiel turnajom bez prehry, druhý som skončil ja, 2 výhry, 1 remíza a 1 prehra), tretí Krovina (2 výhry, 2 prehry), štvrtý skončil Mokrý (1 výhra, 1 remíza a jedna prehra) a posledný Jantoška bez výhry. Určite vás zaujíma, ako došlo k tej remíze – to bol posledný zápas turnaja a Miro Mokrý pristúpil na môj návrh, aby sme si premiérovo zahrali súťažný zápas v hre „naháňaj zelenú“, ktorá sa hrá tiež na snookrovom stole (pravidlá nájdete aj na SBiZ). Hrali sme do 31, obaja sme mali výhru niekoľkokrát už už na dosah, lenže v tejto disciplíne sa môže stať čokoľvek – každý faul vynuluje skóre úplne na nulu (nie nábeh, celé skóre) a tak sme obaja zažili niekoľko zvratov. Ja som dokonca 31 aj dosiahol, ale vzápätí biela narazila do červenej a už som bol na nule... Náš zápas nakoniec ukončil prekvapivo – autobus, na ktorý už musel Mirko ísť a tak sa v prvom súťažnom zápase „Chase the green“ zrodila remíza

 

Ďalší program:

V sobotu 20.10. je na programe 12. kolo ligových súťaží – naše družstvo má cestovať do Bratislavy, kde máme hrať s Elite Snooker & Billiard. Na medzinárodnej úrovni je na programe ďalšie kolo Eurotouru – a to v dosť netradičnej lokácii – a síce v Severnom Cypre. O týždeň neskôr, v sobotu 27.10. budú vo Zvolene MSr seniorov v hre č.10 a kto chce sa môže vybrať v rovnakom termíne (27.-28.10.) na Best of East do Poľska, konkrétne do Lodže.

 

 

Posledná úprava Pondelok, 15 Október 2012 12:52
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok