mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes131

Online : 2
Vaša IP : 52.14.22.250
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 37/2012
Napísal Roman Čertík   
Streda, 19 September 2012 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

tak a konečne sa začalo hrať naplno aj u nás, po dlhej letnej prestávke. Hral sa Slovenský pohár, hrali sa aj Kanianske biliardové hry. No a vo svete sa hral Svetový pohár mužov aj žien

 

Slovenský pohár 5. kolo, Bratislava, 35 hráčov

Zo špičky v Bratislave nechýbal nikto, hádam len v poslednej dobe málo sa objavujúci Zolo Petrovics a Reno Daubner. O to viac nás môže tešiť, že Slovenský pohár vyhral nás Peter Leitman. Peťo začal  nepresvedčivou výhrou s Hadzimom 6:5, potom zdolal hladko 6:1 Blaška, ale následne rovnako hladko 1:6 prehral s Koniarom. Zdalo sa, že je po turnaji, lebo na prehratej strane čakal Peťa súper najťažší – dlhoročná aj aktuálna slovenská jednotka, Jaro Polách. Peťo prehral prvú hru, ale v nasledujúcej ho Jaro pustil na stôl, Peťo hru dohral a pridal 3 čisté – 4:1 pre Peťa. Jaro síce znížil na 2:4, ale Peťo pridal ďalšie 2 hry a po výbornom výkone sa tešil z výhry 6:2. Vo štvrťfinále prehral tempo s Tomášom Latikom a bez toho, aby sa dopstal k stolu, prehrával 0:3. Tomáš vvšak v dobrej hre už nepokračoval, začal robiť chyby a tie Peťo využil na otočenie stavu a výhru 6:3. V semifinále opäť narazil na Jakuba Koniara. Peťo nehral tak dobre ako s Jarom Poláchom a tak muselo pomôcť šťastie – za stavu 5:5 Peťo nedal deviatku, pričom ju nechal na jednom krátkom mantineli a bielu na druhom. Jakub tú ťažkú deviatku dal, ale aj s bielou a tak Peťo so šťastím postúpil už do svojho štvrtého finále Slovenského pohára. Tam ho čakal Michal Fuka a Peťo ho zdolal pomerne hladko 7:3 a konečne sa dočkal výhry v Slovenskom pohári. Na 3. mieste skončili Koniar a Mrva

Naši dvaja zostávajúci zástupcovia skončili na 17. mieste (Krovina – po Kováč 6:3, Mrva 4:6, Kubán 5:6) resp. 25. mieste (Hromádka – Mažári 4:6, Kubán 2:6)

Ešte aby bolo zrejmejšie čo Peťo pre náš klub dosiahol – je to len druhá výhra hráča nášho klubu v histórii Slovenského pohára (hoci ich býva 5-6 za rok a pohárov za druhé a tretie miesta máme v klubovej vitríne celkom peknú zbierku) – tá doposiaľ jediná je ešte z roku 2004 a podarila sa mne. Takže určite nekaždodenná udalosť a o to väčšia radosť. Peťo, gratulujem a len tak ďalej, aby nezostala tá vyhra jedinou.

 

Kanianske biliardové hry, 7. kolo

Na úvod jesennej časti našej „domácej“ súťaže bola potešiteľná početná aj kvalitná účasť (na naše pomery) a zrodilo sa aj prekvapenie – nie každý je doma prorokom a to sa potvrdilo aj teraz, keďže Peťo Leitman po sobotnej výhre na Slovenskom pohári doma prekvapivo v rovnakej disciplíne nevyhral – vo finále prehral s Tomášom Krovinom. V snookri to však bolo naopak – vyhral Leitman po finálovej výhre nad Krovinom.

 

Výsledky

Hra č.9, 15 hráčov

1. Krovina

2. Leitman

3. Jantoška

 

snooker

1. Leitman

2. Krovina

3. Jantoška a Čertík

 

Celkové priebežné poradie nájdete na príslušnom mieste našej stránky

 

 

CHINA open v hre č.9 (Svetový pohár), hra č.9

Na turnaji, kde víťaz berie toľko ako na Majstrovstvách sveta v hre č.9 sa pochopiteľne zišlo kvalitné štartové pole, a to aj v mužskej aj ženskej kategórii. Hoci v mužskej kategórii mala Európa v 16tke 4 hráčov a ženskej iba 2, nakoniec ženy dopadli lepšie – v štvrťfinále to už bol len jediný zástupca v oboch kategóriách (Souquet resp. Kelly Fisher) – a zatiaľ čo Souquet v štvrťfinále aj vypadol, Kelly Fisher opäť dokázala, to čo nedávno myslím na MS v hre č.9 – jediná neázijská hráčka v štvrťfinále nakoniec všetky svoje súperky zdolala a turnaj vyhrala. Vyzerá to tak, že ako jediná ma recept na ázijské súperky, ktorých rok za rokom pribúda – a nielen množstvom, ale hlavne kvalitou. V mužskej časti sa proto početnej prevahe Číňanov a hráčov Taiwanu presadil Filipínec Orcullo

 

Výsledky

Muži:

16tka

Han Haoxiang(CHN) 11 : 7 Daryl Peach(GBR) 

Dennis Orcollo(PHI) 11 : 9 Dang Jinhu(CHN) 

Chang Yu-Lung(TPE) 11 : 6 Fu Che-Wei(TPE)

Ralf Souquet(GER) 11 : 6 Lee Vann Corteza(PHI) 

Yukio Akagariyama(JPN) 11 : 3 Karl Boyes(GBR)

Yang Ching Shun(TPE) 11 : 7 Thorsten Hohmann(GER)

Wang Can(CHN) 11 : 10 Lee Wan Su(KOR) 

Lu Hui Chan(TPE) 11 : 6 Nick Eonomopoulos(GRE)

 

štvrťfinále

Dennis Orcullo(PHI) 11 : 8 Han Haoxiang(CHN)

Chang Yu Lung(TPE) 11 : 5 Ralf Souquet(GER)

Yukio Akakagariyama(JPN) 11 : 10 Yang Ching Shun(TPE)

Lu Hui Chan(TPE) 11 : 8 Wang Can(CHN)

 

semifinále

Dennis Orcullo(PHI) 11 : 9 Chang Yu Lung(TPE)

Lu Hui Chan(TPE) 11 : 10 Yukio Akagariyama(JPN)

 

finále

Dennis Orcullo(PHI) 9 : 2 Lu Hui Chan(TPE)

 

 

 

Ženy

štvrťfinále

Fu Xiaofang(CHN) 9 : 6 Pan Xiaoting(CHN)

Kelly Fisher(GBR) 9 : 4 Chen Xue(CHN)

Chen Siming(CHN) 9 : 7 Lin Yuan-Chun(TPE)

Zhou Doudou(CHN) 9 : 2 Chou Chieh-Yu(TPE)

 

semifinále

Kelly Fisher(GBR) 9 : 8 Fu Xiaofang(CHN)

Zhou Doudou(CHN) 9 : 8 Chen Siming(CHN)

 

finále

Kelly Fisher(GBR) 9 : 2 Zhou Doudou(CHN)

 

 

 

Ďalší program:

V sobotu 22.9. je na programe 10. kolo ligových súťaží, ale náš zápas s Lavosom Bratislava je doložený. O týždeň neskôr 29.9. je v Trenčíne ďalšie kolo Senior cupu.

Čo sa týka oblastnej ligy – posledný pokus zachrániť súťaž – termín sa posúva do 15.12. a na Členskej schôdzi 21.12. sa dohodneme, čo ďalej.

 

 

 

Posledná úprava Streda, 19 September 2012 10:24
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok