mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes211

Online : 4
Vaša IP : 3.144.28.50
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

4.5. Challenge cup, 2. kolo, Trenčín

5.5. Kanianske biliardové hry, 5. kolo, hra č.8

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 25/2012
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 25 Jún 2012 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

minulý týždeň už mal byť kľud, dovolenky a podobne – namiesto toho so toho hralo až až – hlavne ale na medzinárdnej a svetovej úrovni. Tak poďme sa zaradom pozrieť, čo to bolo

 

Federal cup, 0. ročník

V Brne sa odohral nultý ročník niečoho, čo by sa malo stať tradíciou – medzinárodný zápas medzi Českom a Slovenskom. Družstvo sa skladá z hráčov a hráčok v podstate všetkých kategórií – sú tam muži (3x), ženy, seniori aj juniori (po 1). Systém je taký, že muži hrajú medzi sebou každý s každým a podobne aj ostatní medzi sebou každý s každým. Nakoniec hrajú proti sebe 3 dvojice, kde je vždy jeden muž a jeden „iný“. Zaujímavosťou tiež je, že pred každým jednotlivým zápasom sa žrebovala hra, v ktorej sa bude hrať.

Česká strana nastúpila v zostave Gavenčiak, Suchánek, Urban za mužov, senior Kavan, junior Ivanec a Hubrtová, naša strana nastúpila v zostave Koniar + bratia Latikovci za mužov, senior Sedmík, junior Hladký a Bučeková. V mužskom mini zápase sme vyhrali 5:4, ale „iní“ skončili 3:6 v náš neprospech, keď hlavným merítkom na váhach bol český junior Ivanec, ktorý vyhral všetky 3 svoje zápasy – nás mohla mrzieť najmä prehra Hladkého s ním, keď viedol už 5:1, ale nakoniec podľahol 5:7 – škoda, pred záverečnými dvojicami mohlo byť 9:9, takto viedli domáci 10:8 a na výhru sme potrebovali všetky dvojice vyhrať. Nakoniec sme ich však aj tak všetky hladko prehrali a tak konečný výsledok bol 13:8 pre domácich.

Gratulujeme a verím, že vznikla nová zaujímavá tradícia – a že sa už teraz môžeme tešiť na budúci ročník, ktorý by mal byť na Slovensku.

 

 

MS v hre č.9, ženy, Čína

64 hráčok sa zišlo v Číne aby bojovali o titul Majsterky sveta v hre č.9 – celkom ma prekvapilo, že som medzi účastníčkami nenašiel Jasmin Ouschan. V štartovom poli mali jasnú prevahu  ázijské hráčky, a postupom času sa len a len zvyšovala – do 32ky postúpilo len 6 neázijských hráčok, do 16tky len 3, a od štvrťfinále tam bola už len jediná – Kelly Fisher. Tá sa však ázijskej presily nezľakla a nakoniec dokonca vyhrala titul. A ako vždy, okrem dobrej hry potrebovala aj kus šťastia – v 32ke vyhrala 9:8 nad výbornou Kórejkou Ga Young Kim (inak Majsterkou sveta z 2004), potom 9:8 aj v semifinále nad ďalšou Majsterkou sveta Liu Shasha (2009), no a vo finále ju čakala ďalšia Majsterka sveta (2010) – Fu Xio Fang, ktorú zdolala 9:6 a stala sa tak prvým športovcom v biliardových športoch so 4 rôznymi titulmi Majstra sveta – snooker 1998, 1999, 2000, 2002, 2003, English biliards (2003 – u nás menej známa verzia hry č.8 na stoloch a s guľami skôr podobnými snookru), hra č.10 (2011) a hra č.9 (2012)

 

Koho by zaujímalo, ako to vyzerá s hernou urovňou, tu je link na finále:

http://www.youtube.com/watch?v=M5vRNdVOSbE

 

A tu sú komplet výsledky od 32ky:

http://cms.top147.com/index/wl.php?cid=15

 

MS v hre č.9, muži, Katar

V Dohe sa turnaj len rozohral, hrá 128 hráčov (je tam 10 bývalých Majstrov sveta v tejto disciplíne, vrátane Reyesa, Bustamanteho, Souqueta, Ortmanna, Fong Pang Chaa, ...), 16 skupín po 8, kde sa hrá 2 KO do 9 o postup do 64ky (2 z vyhratej a 2 z prehranej strany)– tam sa už bude hrať jednoduché KO do 11. Zatiaľ je jasné len toľko, že 32 hráčov už skončilo (medzi nimi prekvapivo Mark Gray), dnes sa hrá o postup z vyhratej strany, zajtra z prehratej, a od 27.6. bude na programe jednoduché KO.

 

Linky:

live score:

http://www.qbsf.net/en/live_score.php

 

tabuľky skupín:

http://www.qbsf.net/en/downloads/W9BC_results.pdf

 

 

Snooker, 1. PTC

Snookrová profi sezóna začala už pred cca 2 týždňami kvalifikáciami, ale minulý týždeň už začala aj pre tých najlepších – hral sa prvý tohtoročný PTC turnaj, a bola to dvojnásobná premiéra – doteraz bolo PTC len v UK, alebo v Európe, tentoraz to bolo 1. ázijské PTC. Dobrý štart do sezóny potvrdil Bingham, ktorý PTC vyhral (pred dvomi týždňami vyhral Pink Ribbon turnaj) a povedal, že by nerád dopadol ako minulý rok, keď na začiatku sezóny hral výborne a potom sa akosi vytratil... Druhý finalista bol Lee, ktorý si dobrú formu z konca minulého ročníka (okrem MS, kde sa mu nedarilo).

 

Tu sú výsledky od posledných 32:

Mark Williams 4-3 Cai Jianzhong

Zhang Yang 1-4 Li Yuan

Stuart Bingham 4-1 Jin Long

Li Yan 3-4 Lin Shuai

Yu Delu 1-4 Zhao Xintong

Marco Fu 1-4 Tian Pengfei

Xu Xinjian 0-4 Chen Zhe

Cao Xinlong 2-4 Cao Kaisheng

Michael White 4-3 Lu Ning

Zhang Anda 4-2 Zhu Yinghui

Robert Milkins 4-0 Lu Zhenwei

Ruzi Maimaiti 0-4 Ding Junhui

Stephen Lee 4-0 Lin Yongzhi

Mei Xiwen 4-3 Mark Davis

Wang Linhan 3-4 Tom Ford

Ben Woollaston 4-0 Pan Weixing

 

16tka:

Ben Woollaston 4-2 Cao Kaisheng

Li Yuan 1-4 Zhang Anda

Stuart Bingham 4-0 Lin Shuai

Chen Zhe 4-3 Tom Ford

Mark Williams 1-4 Michael White

Robert Milkins 3-4 Ding Junhui

Stephen Lee 4-3 Zhao Xintong

Tian Pengfei 4-1 Mei Xiwen

 

Štvrťfinále

Michael White 4-3 Zhang Anda

Stuart Bingham 4-3 Ding Junhui

Stephen Lee 4-2 Tian Pengfei

Chen Zhe 4-0 Ben Woollaston

 

Semifinále

Michael White 2-4 Stuart Bingham

Chen Zhe 2-4 Stephen Lee

 

Finále:

Stuart Bingham 4-3 Stephen Lee

 

 

Ďalší program:

Okrem dohrávok, ktoré sa nás netýkajú, keďže sme odohrali už všetko čo bolo treba, už iba letná prestávka. Skúsime zorganizovať nejaký turnaj, keď budeme vedieť čo a ako, dáme vedieť. No a medzinárdná scéna nejako ožíva – tento týždeň sa dohrajú MS v hre č.9 mužov a hneď po nich aj MS družstiev. No a v snookrovom svete tento týždeň nasleduje prvý veľký bodovaný turnaj tejto sezóny – Wuxi Classics. Keď budem mať čas, niečo aj napíšem

 

 

 

 

 

Posledná úprava Pondelok, 25 Jún 2012 13:11
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok