mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes128

Online : 4
Vaša IP : 3.145.119.199
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 23/2012
Napísal Roman Čertík   
Utorok, 12 Jún 2012 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

tento víkend bol pestrý, hrali sa MSr v hre č.8, niečo sa dohralo z ligových súťaží a v nedeľu boli u nás Kanianske biliardové hry.

 

Majstrovstvá Slovenska v hre č.8, Ružomberok, 54 hráčov

Po dvoch posledných turnajoch so slabou účasťou (na oboch menej ako 30 hráčov) mali MSr konečne početné a aj silné obsadenie – z favoritov na medaily chýbal hádam len Zolo Petrovics. Majstrovstvá boli zaujímavé – napr. mužom prvých kôl bol druholigista Martin Papula z dolného Kubína – ten najprv poslal na ľavo nášho Tomáša Krovinu a vzápätí aj Mareka Potaša. Zatiaľ čo náš Tomáš na ľavej strane dlho nepobudol, a skončil nečakane až na 33. mieste, Marek sa cez prehratú stranu kvalifikoval do 16tky, tam vyhral s Geregom a zastavil ho až vo štvrťfinále Klobučník najtesnejšie 5:4. Náš ďalší extraligový hráč Matúš Hromádka mal zaujímavú bilanciu – čo bolo z Bystrice, porazil (vrátane vlastného otca – inak so šťastím 5:4), čo nebolo z Bystrice, prehral. Skončil na 25. mieste. Najlepšie z našich skončil Peter Leitman – hladko sa kvalifikoval do 16tky. Tam mal jeden z najtažších možných žrebov z ľavej strany, Roba Latika, ale v tesnom zápase sa mu podarilo otočiť z 3:4 na 5:4 a postúpil do priameho súboja o medailu. Tam sa stretol s Hajdúchom a tu mal zápas opačnú koncovku – Peťo viedol 4:3, ale nevyužil šancu ani za tohto stavu ani za stavu 4:4 a prehral 4:5. Zostal tak tesne pred medailovými pozíciami – na 5. mieste.

Majstrom Slovenska sa stal nakoniec Milan Kobučník, ktorý vyhral vo finále s Jarom Poláchom najtesnejšie 6:5 – a ukončil tak jeho dvojročnú nadvládu na MSr (Jaro vyhral všetky tituly v 2010 aj v 2011). Keď sme pri tom najtesnejšie – Milan tak vyhral všetky svoje zápasy od 16tky až po víťazné finále: T. Latika 5:4, Potaš 5:4, Fuka 5:4 a Polách 6:5. Milan má buď pevné nervy, prípadne žiadne, alebo veľa šťastia – alebo najskôr zo všetkého troška, na tomto turnaji mu to jednoducho všetko zaklaplo – gratulujem, ako aj všetkým ostatným medailistom.

 

 

Keď sme už pri tom ako vyhrať - na túto tému z iného športu - keď je niekomu súdené, tak vyhrá, ale cesty k víťaztsvu sú rôzne – menej zaujímavé 5:0, 5:1, 5:2 a 6:4, alebo zaujímavejšie 5:4, 5:4, 5:4 a 6:5, alebo prípadne takto, povedzme že záhadne(narazil som na to minulý týždeň):

 

http://www.youtube.com/watch?v=0vsIV8Z9a_8

 

Ešte zaujímavejší je tento príbeh, o ktorý sa jednoducho musím podeliť - príbeh olympijského víťaza Stevena Bradburyho, ktorý vyhral short treck (rýchlokorčuľovanie na krátkej dráhe) na 1000 metrov na Olympiáde v roku 2002 v Salt Lake City takým spôsobom, že by to nedokázal vymyslieť hádam ani jeho oveľa známejší menovec a slávny spisovateľ žánrov scifi a fantasy Ray Bradbury.

Poďme poporiadku:

  • štvrťfinále – postupujú len dvaja, Bradbury skončil tretí – ale súpera na 2. mieste diskvalifikovali, lebo porušil pravidlá (niekomu zavadzal)
  • semifinále – Bradury bol posledný, ďaleko sa postupujúcimi – lenže 3 z nich v poslednej zákrute spadli a Bradbury došiel na 2. postupovom mieste
  • finále – Bradbury bol asi 15 metrov za súpermi, pričom tí mali do cieľa už len 50 metrov – všetci však po vzájomnej kolízii v poslednej zákrute spadli a Bradbury došiel do cieľa ako víťaz – tu je link na tie nezabudnuteľné preteky:

 

http://www.youtube.com/watch?v=112CTYh05hY&feature=related

 

Hádam ale poďme späť k biliardu Smile

 

Kanianske biliardové hry, 6. kolo

Biliard, hra č.8

Bolo nás pomenej, ale boli aj nejakí noví, tak aspoň to. Počas turnaja bolo pár zaujímavých výsledkov – hlavne Matúš Hromádka, ktorému nešlo a prehral s tatom a potom aj s Jantoškom, keď za stavu 4:2 nedal čiernu a potom sa mu to vypomstilo, prehral 4:5

  1. Leitman
  2. Krovina
  3. Jantoška a Čertík

 

Snooker

Peťo Leitman dosiahol ďalšie double

  1. Leitman
  2. Hromádka Matúš
  3. Jantoška a Krovina

 

Celkové priebežné poradie po 6. kole nájdete na inom mieste našej stránky

 

Snooker vo svete

Zatiaľ nová sezóna nezačala, ale minulý týždeň bola jedna veľká zaujímavosť – Ronnie O’Sullivan nepodpísal profesionálnu hráčsku zmluvu, ktorú označil ako príliš náročnú – 26 turnajov za rok, Čína, Austrália, Thajsko atď. – chce sa venovať viac rodine. A bez zmluvy hrať nemôže. Svetová organizácia vyhlásila, že jej to je síce ľúto, ale výnimky robiť nemôže. Podľa ich slov sa však môže kedykoľvek vrátiť a zmluvu podpísať. Všetci ostatní hráči, ktorí mali nárok na profesionálnu zmluvu ju podpísali

 

Ďalší program:

V sobotu 15.6, je na programe 9. kolo ligových súťaží – hráme doma s Lavos Sharks Bratislava. A potom letná prestávka.

 

 

 

 

 

Posledná úprava Utorok, 12 Jún 2012 12:14
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok