mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes78

Online : 6
Vaša IP : 18.205.59.250
,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

6.-7.4. Federal cup, PoolSTar Topoľčany

7.4. Kanianske biliardové hry, 4. kolo, hra č.9

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 50/2011
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 19 December 2011 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

Aj tentoraz som tu s novinkami z biliardových športov – pomaly sa blíži koniec roka, ale písať je stále o čom - víkend bol pestrý, a nielen víkend, ale aj týždeň, a to doma aj vo svete

 

Slovak Master cup, Nové Zámky, 10 hráčov

Aj tento týždeň by sa dalo povedať, že v slovenskom biliarde nič nové – aj po tomto ročníku má tento turnaj na listine víťazov len 2 mená – Jaro Polách a Milan Klobučník. Tento rok to bol Milan, kto potvrdil, že to je jeho obľúbený turnaj, hoci prvý deň to na to veľmi teda nevyzeralo – po 2 výhrach a 2 prehrách skončil v skupine až tretí. Skupiny vyhrali Polách a Petrovics, ktorí sa tým pádom automaticky dostali do semfinále – ostatní hrali v nedeľu jednoduché KO o 2 miesta k nim.

V prvom kole Köles hladko zdolal Legerského 9:3, Klobučník v klubovom derby Tomáša Latiku rovnakým rozdielom, Daubner po slabšom prvom dni (vyhral jediný zápas, ale 3 prehry boli 7:9, 8:9 a 8:9...) porazil Koniara 9:4 a náš Tomáš Krovina prehral s Mrvom 7:9

V zápasoch o postup do semfinále Klobučník zdolal Kölesa 9:7. Rovnakým rozdielom vyhral aj Daubner s Mrvom, ale mal čo robiť – bolo 4:7 a za tohto stavu Mrva nedohral ľahkú koncovku s dvomi guľami – namiesto ťažko otočiteľných 4:8 bolo 5:7 a navyše takáto pokazená koncovka na pokoji nikomu nepridá.

Lenže čo sa Renovi podarilo v štvrťfinále, zažil v opačnom garde na vlastnej koži v semifinále so Zolom Petrovicsom – ani vedenia 6:1 mu nestačilo a nakoniec si pripísal ďalšiu prehru 9:8. V druhom Klobučník zdolal Polácha 9:6.

No a vo finále Zolovi nešli koncovky a výsledkom bola prehra 3:11 a ako som spomínal, staronový víťaz. Gratulujeme

 

Zo sveta

 

Snooker

 

Tak ako sa snookristi sťažovali na nedostatok turnajov pre dvomi rokmi, tak teraz neviem či toho nemajú aj vyše hlavy – v Sheffielde sa hrali rovno 2 PTC turnje – no hrali ako hrali PTC12 tam mal na programe prvé kolá, finálová časť bude na programe v januári v Nemecku, no a PTC11 sa dohráva dnes. Komu určite tento harmonogram nevadil je Ding – ten totiž vo štvrtok, v rámci PTC12 zahral maximum 147 bodov. A aby PTC11 neprišlo skrátka, zahral 147 aj včera!!! Túto 147čku som aj videl – jedna z tých šťastných – keď mal Ding ešte dosť červených na stole, zle si nahral a musel si na čiernu nahrávať okolo celého stola – biela však trafila žltú, nakoniec sa predsa len dostala k čiernej. Potom si Ding prirazil jednu červenú k dlhému mantinelu, a pri jej uvoľňovaní si z predposlednej červenej vôbec nenahral na čiernu – biela s čiernou boli takmer v rovine, takže musel lízať do rohu ťažkú guľu, navyše s najdlhším možným vybavením. Aj to sa mu podarilo, pričom biela „vykukla“ na poslednú červenú hádam o milimeter.

No a aby toho nebolo málo, Matthew Stevens zahral 147 tiež vo štvrtok, 2 hodiny pred Dingom. A práve čítam, že aj Jamie Cope zahral 147, čo je 85. maximum v histórii a neuveriteľné siedme za posledné 4 týždne (ešte David Gray, Mike Dunn a Ricky Walden). Čo je len o jeden menej, ako za celé 80. roky a to napriek tomu, že jamky sú teraz o 7 mm užšie (ale plátna sú lepšie)

 

Tu je aktuálny stav PTC11:

16tka:

STEPHEN MAGUIRE 0 v 4 MARK DAVIS  

DING JUNHUI 3 v 4 ANTHONY HAMILTON  

MARTIN GOULD 4 v 0 SIMON BEDFORD  

MICHAEL HOLT 4 v 1 MATTHEW STEVENS  

MARK SELBY 0 v 4 GRAEME DOTT  

RICKY WALDEN 4 v 2 SAM CRAIGIE  

TOM FORD 4 v 0 YU DE LU  

JAMIE COPE 0 v 4 JUDD TRUMP

 

Štvrťfinále

MARK DAVIS 3 v 4 ANTHONY HAMILTON   (momentálne 3:3)

MARTIN GOULD 4 v 2 MICHAEL HOLT  

GRAEME DOTT 4 v 1 RICKY WALDEN  

TOM FORD 4 v 1 JUDD TRUMP

 

Semi-finals
Anthony Hamilton 3-4 Martin Gould
Graeme Dott 0-4 Tom Ford


Final
Martin Gould 3-4 Tom Ford

 

 

A tu je posledných 16 z PTC12, ktorí si zahrajú 6-8.1. v Mníchove

Mike Dunn

Mark Allen

David Grace

Martin Gould

Ricky Walden

Xiao Gudong

David Gilbert

Joe Perry

Marcus Campbell

Michael Holt

Stephen Hendry

Marco Fu

Stephen Maguire

David Gray

Kurt Maflin

Andrew Higginson

 

 

Ďalší program:

14.1. 1.kolo nového ročníka Slovenského pohára, 15.1. 1.kolo Kanianskych biliardových hier (12. ročník) a 21.1. 1. kolo ligových súťaží 2012

 

Na záver prajem všetkým pokojné prežitie Vianoc v kruhu najbližších a všetko dobré v Novom roku 2012

Posledná úprava Utorok, 03 Január 2012 13:40
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok