mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDnes120

Online : 7
Vaša IP : 18.117.196.217
MOZILLA 5.0,

Podporuju nás

Náš Biliardový klub je v plnej podpore obce Kanianka.
Reklamný prúžok
>> Ď A K U J E M E <<


Najbližší program

20.4. Slovenský pohár, 4. kolo, Galaxia Bratislava

20.-21.4. LINEAS 3, Prešov (snooker)

27.4. 3.kolo Junior cup, Senica

 

Letný Turnaj Dvojíc – POINT Trenčín hra č.9
Spravodaj víkend 47/2011
Napísal Roman Čertík   
Pondelok, 28 November 2011 00:00

Zdravím všetkých priaznivcov biliardu,

 

modrou do pôvodného textu doplnená dohrávka 13.kola

 

Aj tentoraz som tu s novinkami z biliardových športov – víkend bol pestrý, tentoraz bola aj „prax“, niečo sa udialo aj vo svete

 

Extraliga, 14.kolo

V poslednom kole (ale ešte máme odohrať dohrávku predposledného kola s Ružomberkom) sme privítali nového Majstra z 1.BC Karloff Lavos Bratislava. Čakali sme ťažký zápas – veď čo čakať od zápasu s družstvom, ktoré doteraz neprehralo, v predstihu získalo titul a ukončilo 10-ročné kraľovanie 1.BC Komárno. Mimochodom, ak ma pamäť neklame, je to prvý krát, čo titul v súťaži družstiev získalo družstvo, v ktorom nie je Zolo Petrovics. A ešte niečo pre pamätníkov – v jarnej časti súťaže, v prvom vzájomnom zápase sme prehrali 4:5, keď Maťo Folk 2x nedal matchbalovú guľu... Hostia nastúpili v tej istej zostave, v našom družstve som hral namiesto Maťa ja.

V hre č.8 ako prví dohrali Peťo Leitman s Jakubom Koniarom – Peťo raz nedal čiernu a 2x poslednú farebnú, Jakub neurobil chybu – a výsledkom bola hladká prehra 2:7. Tomáš Krovina naopak zabral, a porazil najlepšieho hráča v Extralige Milana Klubučníka 7:3. Ja som hral so Stanom Struhárom, a bol to zaujímavý zápas – spočiatku Stano robil chybičky, čo mi umožnilo získať vedenie 4:0. Potom sa Stano rozohral a stačilo pár chybyčiek z mojej strany a Stanova výborná hra - poviem po pravde, niektoré stoly som považoval za nedohrateľné na 1x, ale na stôl som sa už nedostal – a hneď bolo 4:4. A malo byť aj 4:5 – Stano však nečakane nedal nie veľmi ťažkú guľu a tak som sa vedenia opäť ujal ja. Potom som pridal aj ďalšiu hru – 6:4. Potom opäť znížil Stano na 6:5. V nasledujúcej hre Stanovi nespadlo z rozstrelu a ja som dohral všetky farebné, lenže na čiernu som si nemal ako veľmi nahrať, keďže na poslednú farebnú som si nahral len so šťastím a tiež nie ktožvieako, takže bielu som musel nechať ďaleko od čiernej, navyše som ju nalepil na mantinel – nič moc –  však som tú čiernu ani nedal, vyklepalo ju v jamke. Hral som to však napoly na istotu, bielu som nalepil na mantinel, ďaleko od všetkých Stanových farebných, a hoci ich na stole bolo všetkých sedem, hrať veľmi nebolo čo. Stano hral podobne ako ja, že keď nedá, tak zašije a aj ma zašil. Mne sa však nejako oblúkom podarilo čiernu schovať a išiel som stavať gule na ďalšiu hru – že je koniec som si uvedomil až keď mi Stano podával ruku – vidno, že nehrávam, myslel som, že hráme ako kedysi do 8 a veru keby som vedel, že to je rozhodujúca guľa, asi by som to aj hral inak a neviem, neviem, či by som ju dal. Akokoľvek, dôležitá výhra bola na svete a s ňou aj vedenie po hre č.8 v pomere 2:1.

V hre č.9 Peťo Leitman po dlhej dobe našiel recept na Milana Klobučníka a vyhral 9:7. Ja som sa s Jakubom ujal vedenia 2:0, ale Jakub rýchlo otočil na 3:2. Ja som sa však na 2 údery ujal vedenia 4:3 – najprv som pri zapisovaní zašitej jednotky zchoval nejako deviatku a potom mi hneď padlo eso – a Jakub znervóznel, robil chyby, mne hra celkom išla a tak som od stavu 5:5 potom bodoval len ja – aj keď som za stavu 8:5 najprv nedal ľahkú deviatku, Jakub mi dal ešte jednu šancu a tú som už využil. Ujali sme sa teda vedenia 4:1 a stačilo nám vyhrať už len jediný zápas na celkovú výhru. Tomášovi Krovinovi však zápas s dobre hrajúcim Stanom Struhárom nevyšiel a prehral 4:9, takže po 9tkach bolo 4:2

V hre č.10 sme ako prví skončili s Milanom Klubučníkom – ja som už nehral až tak dobre ako predtým, robil som chyby a Milan hral dobre – výsledkom bola hladká prehra 3:8. No a potom Tomáš Krovina mohol rozhodnúť zápas s Jakubom Koniarom – viedol 7:6, ale so sedmičkou dal aj bielu a Jakub dohral – 7:7. Za tohto stavu mali šancu obaja, najrpv Tomáš, potom Jakub, ale nevyužili – ďalší na rade bol Tomáš a ten už stôl dohral – 8:7 a výhra pre nás. Tú ešte prikrášlil tiež tesnou výhrou 8:7 Peter Leitman po výhre nad Stanom Struhárom – takže 6:3

Porazili sme teda nového Majstra v poslednom kole, čo je parádny koniec úspešnej sezóny. Napriek tomu, že v tabuľke už naše víťazstvo zrejme nič nerieši – hoci my sme urobili pre útok na druhé miesto, čo sa dalo, Komárno tiež na jeho udržanie – zatiaľ neprehrali a tak už máme jedinú šancu, ako ich predbehnúť - vyhrať v dohrávke s Ružomberkom a Komárno by muselo prehrať s Martinom. Zápas však ukázal, že naše medailové ambície boli oprávnené a pri troške šťastia v rozhodujúcich zápasoch s Komárnom a 1.BC Karloff Lavos Bratislava sme mohli pomýšlať aj na lepšie, ako tretie miesto. To šťastie však pri nás stálo z tých zápasov len v tomtom jednom, ostatné tri sme prehrali zhodne 4:5. Akokoľvek, ako som už hovoril, po minuloročnom boji o záchranu to boli príjemné starosti a sme radi aj za to tretie miesto.

Dohrávka 13.kola

V dohrávke sme privítali už istého vypadávajúceho – družstvo Aréna Ružomberok.

V hre č.8 narazili na seba dve dvojice menovcov – Tomáš Krovina proti Tomášovi Legerskému a ja proti Romanovi Hámorovi. V súboji Tomášov mal ten náš kopec smoly – žreb mu určil stôl, na ktorom často nehráva a možno aj kvôli tomu sa zašíval na posledné gule, utekali mu nahrávky – a keďže hosťujúci Tomáš hral dobre, vyhral hladko 7:3. V našom súboji Romanov bolo vidno, že prichádzajú Vianoce – obaja sme sa častovali darčekmi, a to aj v tých najnečakanejších chvíľach, keď sa to už pokaziť ani nedalo... Ja osobne som sa snažil to nejako zlepšiť, ale keď som sa už už rozbiehal, vždy ma naspäť zrazila nejaká nečakaná mimóza, ako napr. úplne primitívna čierna guľa na 6:4 – a tak bolo 5:5. Nakoniec sa mi predsa len podarilo nejako posledné 2 hry vyhrať a tak som vyhral aj zápas 7:5, čo znamenalo, že sme sa ujali vedenia po hre č.8 2:1, keďže v treťom súboji medzitým Peter Leitman hladko porazil Daniela Borového 7:2. Radšej ani nebudem písať, koľko na nás čakali, kým sme dohrali my dvaja...

V hre č.9 Leitman na rýchlosti vôbec neubral, skôr ešte pridal, a keďže bol aj dostatočne presný, po nie dlhej chvíli porazil Hámora 9:1. Krovina sa medzičasom už ako-tak adaptoval na daný stôl (kuriozita bola, že hoci sme žrebovali stoly pre každú hru, zakaždým to vyšlo rovnako) a porazil Borového 9:5. Mne zápas s Legerským  celkom vyšiel, keď mi Tomáš niečo nehal, tak som dohrával a podarilo sa mi vyhrať 9:3 – tým pádom bola výhra pre družstvo doma.

V hre č.10 Legerský spresnil hru a dokázal Leitmana zaskočiť, ujal sa vedenia 7:3 a až potom pritlačil aj Peťo. Dotiahol na 7:5 a za tohto stavu zahral v núdzi na 5ku dobrý úder a v podstate Tomášovi nič nenechal – Tomáš však 5ku veľmi ťažkým úderom zahral a dohral aj celý stôl – 8:5. V zostávajúcich zápasoch Krovina porazil Hámora 8:5 a ja som viedol s Borovým 6:4, keď sme zápas ukončili. Vyhrali sme tak 7:2 – a dali víťaznú bodku za úspešnou ligovou súťažou

 

 

 

EXTRALIGA  

 

 Por. Družstvo                    Hral Vyhral Dal:Dostal Rozdiel Body 

 1.   1.BC Karloff Lavos BRATISLAVA  14 13    93  :  33      60  27 

 2.   1.BC KOMÁRNO                   14 12    89  :  37      52  26 

 3.   BK KANIANKA                    14 11    87  :  39      48  25 

 4.   BK W.O. BRATISLAVA             14  7    60  :  66      -6  21 

 5.   Alpia MARTIN                   14  6    65  :  61       4  20  

 6.   SHARKS Lavos BRATISLAVA        14  4    47  :  79     -32  17 

 7.   Aréna RUŽOMBEROK               14  2    35  :  91     -56  16 

 8.   Piano BC NOVÉ ZÁMKY            14  1    28  :  98     -70  15

 

Zo sveta

 

Snooker, Premier league

Už 7x z desiatich ročníkov a 7x za posledných 8 rokov vyhral Ronnie O'Sullivan, ktorému išlo – Ding mal trochu smoly a Ronnie všetky svoje šance využil.

 

Semifinále:

O'Sullivan - Mark Williams 5-2

Ding - Judd Trump 5-3.

 

Finále

Ronnie O'Sullivan 7-1 Ding Junhui

68-31 (Ding 31, O'Sullivan 52), 96-16 (O'Sullivan 92), 80-24 (O'Sullivan 56), 57-43 (Ding 42), 33-70 (Ding 48), 79-52 (O'Sullivan 31 & 48, Ding 36), 63-61 (Ding 60, O'Sullivan 63), 77-0 (O'Sullivan 77)

 

Ešte krátko z iných súťaží – v kvalifikácii na PTC10 David Gray zahral 147 break – tretí tento rok a 80 oficiálny v histórii. V kvalifikácii na German Masters Ken Doherty otočil z 0:4 na 5:4 a zahrá si v Nemecku. To Stephen Hendry bude prvý raz po 15 rokoch na bodovanom turnaji chýbať – vypadol z nasadenej 16tky a kvalifikačný zápas s Wattanom prehral 1:5.

 

Ďalší program:

Termín dohrávky s Ružomberkom ešte nie je známy – malo by to byť niekedy cez tento týždeň. Od soboty 3.12. do nedele 4.12. je práve v Ružomberku medzinárodný turnaj – The One Slovakia Grand Prix, už je prihlásených viac ako 70 hráčov, príde poľská špička – určite sa bude na čo pozerať.

O týždeň neskôr budú v sobotu 10.12. MSr v hre č.9 a v nedeľu posledné kolo Kanianskych biliardových hier – hra č.9, snooker, dvojnásobné bodovanie.

Vo svete sa môžeme tešiť na Majstrovstvá sveta miešaných dvojíc, a cez týždeň bude aj posledný tohtoročný Eurotour

 

Posledná úprava Utorok, 03 Január 2012 13:48
 

Priestory pre klub poskytuje

Reklamný prúžok